renovat.ro

Acasa » Aflati cum puteti avea in bucatarie cele mai bune blaturi de granit »

Aflati cum puteti avea in bucatarie cele mai bune blaturi de granit


Mai de demult erau intalnite doar in cele mai luxoase locuinte acum , insa toata lumea si le doreste si chiar le achizitioneaza - ma refer la blaturile de bucatarie din granit care sunt foarte la moda. Ne-am documentat pentru voi si am aflat ce trebuie sa stiti pentru a va alege cel mai de calitate granit.

Aflati cum puteti avea in bucatarie cele mai bune blaturi de granit Bucatarie model clasic din lemn natur cu blat din ranit gri
Galerie poze
  • Bucatarie model clasic din lemn natur cu blat din ranit gri
  • Insula de bucatarie cu blat din granit
  • Chiuveta de bucatarie din crom si blat din granit
  • Bucatarie alba cu blat de granit asortat

Share daca va place

Galerie poze
  • Mobila moderna de bucatarie confectionata din MDF si blaturi de granit


In prezent in lume sunt peste 500 de tipuri de granit , zonele de provenienta acoperind toate continentele: Europa (Sardinia, Italia, Spania, Norvegia, Belgia, etc.), America de Sud (Brazilia), America de Nord (SUA si Canada), Africa (Namibia, RSA), Asia (India si China).

Dintre tipurile cele mai folosite de granit amintim: - Nero Africa, Nero Zimbabwe, Bianco si Rosa Sardo, Juparana Indian ,Colombo , Classico , Pink, Paradiso Classico , Bash, Giallo Veneziano , Santa Cecilia , Imperiale ,Ornamentale, Rosso Multicolor , Imperial , Santiago , Africa,  Balmoral ,Capao Bonito, Verde Bahia , Ubatuba , Butterfly , Lavras , Fontaine , Eucalipto, Kashmir si Betel White, Labrador Blue Pearl, GT / Emerald, Azul Bahia si Macaubas, Baltic Brown, etc.
La noi in tara din pacate granitul este foarte slab exploatat, iar zacamintele pe care le avem sunt folosite mai ales la pavaje.

Granitul poate fi fabricat manual sau automat 

Cel mai de calitate granit este cel fabricat manual. Cel fabricat cu ajutorul masinilor este produs mai rapid, dar canturile lui nu sunt lustruite la fel de bine ca si cand ar fi lustruite manual. Pentru a compensa acest lucru anumite companii producatoare aplica un strat de ceara deasupra pentru a-l face sa arate mai bine. Dezavantajul este ca acel strat de ceara se uzeaza in timp. Atunci cand achizitionati blatul de granit intrebati compania daca acest procedeu de ceruire a fost folosit si rugati sa va mentioneze in contract acest lucru. Exista si companii care folosesc o productie automata si prelucrare manuala. Intrebati producatorul daca foloseste cumva aceasta metoda. 

Bucatarie model clasic din lemn natur cu blat din ranit gri

Bucatarie model clasic din lemn natur cu blat din ranit gri


Intrebati despre modul de imbinare al placilor 

Anumite companii de granit produc fiecare piesa individual, in timp ce altele aseaza piesele la un loc si apoi incep procedeul de fabricare. Canturile arata mult mai bine atunci cand piesele sunt fabricate preasamblate. Asigurati-va ca producatorul lipeste placile de granit cu o masina de lipit piesele cu aspiratie automata, in acest fel va asigurati ca placile vor fi lipite la acelasi nivel si imbinarea nici nu se va observa. 

Insula de bucatarie cu blat din granit

Insula de bucatarie cu blat din granit

Asigurati-va ca aveti montaj inclus

Depozitele mari sau companiile producatoare de obicei nu asigura montaj. Cel mai bine ar fi sa apelati la un furnizor local care are propria echipa de montaj. Aceasta etapa este importanta si intotdeauna va veti dori suport si garantie. Atunci cand echipa nu este din acelasi oras este mai greu sa ajunga la voi in caz de nevoie. 

Chiuveta de bucatarie din crom si blat din granit

Chiuveta de bucatarie din crom si blat din granit


Insistati pentru granit de 3 centimetri grosime 

Granitul de 3 centimetri are o probabilitate cu 70% mai mare de a NU se sparge fata de cel de 2 centimetri grosime. 

Bucatarie alba cu blat de granit asortat

Bucatarie alba cu blat de granit asortat

Sper ca odata cu aceste sfaturi sunteti cu un pas inainte in alegerea blatului de bucatarie din granit de care va veti bucura multi ani de aici inainte. Puteti insa sa nu va opriti doar la blatul de bucatarie. Daca iubiti granitul atunci trebuie sa stiti ca mai poate fi folosit la pavaje mai ales in zone umede deoarece granitul nu se lasa impresionat de intemperii. 

Mobila moderna de bucatarie confectionata din MDF si blaturi de granit

Mobila moderna de bucatarie confectionata din MDF si blaturi de granit

Granitul este disponibil in orice dimensiune acoperind orice cerere, de aceea el poate fi folosit la trepte sau contratrepte, la balustrade, la seminee, la pardoseli exterioare sau interioare, la blaturi de bucatarie , asa cum v-am mentionat in acest articol, la chiuvete, baruri chiar si la obiecte de mobilier.

Recomandari articole: bucatarie, blaturi, mobila,

‹‹ Decor rustic cu busteni si trunchiuri de copac

Cum sa folosim culorile in decorarea locuintei ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Intrebari pe forum