Constructii Case Vile Header

Vizitati pagina pe Google+, apoi un Follow, va rugam
  FORUM - INTREBARI CITITORI
  Modele si idei
  Lista firme (NOU!)
  DIRECTOR WEB | AMENAJARI
  PARTENERI
  TERMENI SI CONDITII
  SOLUTIA MEA
  INTREBARI SI RASPUNSURI
AMENAJARI INTERIOARE
  Dormitoare  
  Livinguri  
  ACCESORII AMENAJARI  
  ACCESORII BAIE  
  AER CONDITIONAT  
  AMENAJARI APARTAMENTE  
  AMENAJARI BAIE
POZE
 
  ARTICOLE AMENAJARI INTERIOARE  
  CALORIFERE SI INSTALATII TERMICE  
  CAZI DE BAIE  
  CORPURI DE ILUMINAT  
  COVOARE SI MOCHETE  
  DECORATIUNI INTERIOARE  
  DESIGN INTERIOR  
  FILTRU APA  
  GIPS CARTON SI TAVANE FALSE  
  GRESIE SI FAIANTA  
  INSTALATII SI OBIECTE SANITARE  
  LEGILE FIZICII IN AMENAJARILE INTERIOARE  
  PARCHET SI PARDOSELI  
  PERDELE SI DRAPERII
  RENOVARE BUCATARIE  
  REPARATII  
  SCARI INTERIOARE
SI EXTERIOARE
 
  SCULE SI UNELTE  
  TERMOPANE, TAMPLARIE PVC, AL  
  USI DE INTERIOR SI EXTERIOR  
  ZUGRAVELI INTERIOARE  
MOBILIER
  CANAPELE  
  MOBILA  
  MOBILA BUCATARIE | MODELE  
  MOBILA DORMITOR  
  MOBILA HOL
  MOBILA LIVING SI SUFRAGERIE  
  MOBILIER BAIE
  MOBILIER BIROU  
  MOBILIER COPII  
  MONTAJ SI REPARATII MOBILA  
CONSTRUCTII
  CASE DE LEMN  
  CONSTRUCTII CASE SI VILE  
  IZOLATII TERMICE  
  MATERIALE DE CONSTRUCTII  
AMENAJARI EXTERIOARE
  GRADINI  
  PISCINE  
  RIGOLE

 

27 decembrie 2009 > Case de Lemn

In aceasta sectiune incepem prezentarea construirii unei case de lemn. Va invitam sa fiti alaturi de noi cu gandul si cu sufletul. Cel care a initiat acest proiect si l-a dus la bun sfarsit a dorit sa impartaseasca vizitatorilor site-ului Renovat.ro acele experiente placute pentru a fi de folos celor ce le vor citi. Lectura placuta!

Aprilie, 2009. Avand un teren mostenire de la parintii mei si tinand cont de faptul ca in domeniul constructiilor cheltuielile cu materialele si manopera au scazut putand astazi sa construim case relativ ieftine, am decis sa ma apuc de constructia unei case. Locul este amplasat in apropierea unui sat situat la aproximativ 20km de Bucuresti. Cu o suprafata de aproximativ 3000 mp si o deschidere de 26 m la strada, locul este intr-adevar exceptional dar bineinteles ca isi cere drepturile. Cand spun acest lucru ma refer in primul rand la imprejmuirea lui, apoi la pregatirea si ingrijirea pentru a-l aduce de la statutul teren extravilan la casa de odihna si recreere.

Pornind pe firul istoriei cu ajutorul mamei mele, am inteles ca respectivul teren pe la inceputul anilor 1900 era propietatea unui mos, care pentru lumea din sat era "Badea Intzu" iar pentru mine ar fi un stra-strabunic. El ar fost primul caruia i s-a dat in propietate acest lot, iar la randul lui l-a lasat mostenire bunicului mamei mele, apoi a revenit bunicului meu. In perioada comunismului acesta a revenit statului, mai precis a fost preluat de care Cooperativa Agricola de Productie din sat. In perioada scolii generale mergeam anual la diverse activitati agricole pe acest teren, in special sapat si cules. Dupa 1989 terenul a revenit mamei mele care l-a mostenit pe bunicul meu, iar in prezent acesta mi-a fost dat de catre mama mea drept mostenire.

Cum este frumos ca fiecare casa sa aiba un nume, am considerat din respect pentru cel ce a fost primul propietar al terenului, casa sa fie denumita "Badea Intzu".

In continuare voi povesti stadiile de lucru la aceasta casa de lemn. Fiind o persoana careia ii place sa se implice personal in executia unor lucrari, am participat activ la acest proiect, mai mult, unele lucrari fiind facute chiar de mine. Sa pornim!


Izolatie Interioara Case de Lemn Izolatie Interioara Case de Lemn La inceput, cand am decis modelul si structura casei, nu am luat in calcul nici un fel de izolatie interioara.
Preturi Case de Lemn Preturi Case de Lemn Este interesant de dezvoltat si subiectul pretului caselor de lemn, in comparatie cu alte constructii.
Amenajari Curti si Gradini | Lucrari de Toamna Amenajari Curti si Gradini | Lucrari de Toamna In perioada toamnei si in special in octombrie este bine sa se realizeze plantarile pomilor, arbustilor, florilor.
Vopsea de Exterior pentru Lemn | Case din Lemn Vopsea de Exterior pentru Lemn | Case din Lemn Iata ca am ajuns si la etapa finisajelor exterioare - vopsirea casei.
Acoperis de Sindrila Bituminoasa pentru Case de Lemn Acoperis din Sindrila Bituminoasa pentru Case de Lemn Am ajuns cu povestea casei mele de lemn la montarea acoperisului.
Acoperisuri Case | Modele si Materiale Acoperisuri Case | Modele si Materiale As dori pentru acoperis sa aprofundez mai mult decizia pentru solutia aleasa si apoi sa explic felul cum s-a executat acoperirea casei.
Constructii Case din Lemn Constructii Case din Lemn Iata ca am ajuns si la etapa ridicarii casei de lemn.
Amenajari Exterioare Curti | Garduri si Porti din Lemn Amenajari Exterioare Curti | Garduri si Porti din Lemn Daca pentru imprejmuirea terenului pe laterale si in spate am ales varianta de gard din plasa impletita, pentru gardul de la strada am optat pentru gard si porti din lemn.
Gard de Plasa Impletita | Sisteme de Imprejmuire Terenuri Gard de Plasa Impletita | Sisteme de Imprejmuire Terenuri Asa cum am mai spus la inceput, terenul pe care am construit casa de lemn era initial agricol, prin urmare fara gard.
Fundatie Case de Lemn Fundatie Case de Lemn Am ajuns cu povestea constructiei casei de lemn la turnarea fundatiei.
Forari Puturi | Case de Lemn | Amenajari Exterioare Forari Puturi | Case de Lemn | Amenajari Exterioare Exista o vorba de batrani care spune ca inainte de a incepe constructia case, trebuie sa faci putul si WC-ul.
Proiecte Case de Lemn | Plan si Costuri Proiecte Case de Lemn | Plan si Costuri Datele financiare si tehnice initiale sunt urmatoarele.

   

Share

 

Abonare la noutati

Introduceti adresa de email:

Imediat veti primi pe mail un link de confirmare, nu uitati sa il validati!
Furnizat de FeedBurner


Publicitate
Ultimele comentarii pe forum

Flavius: Va multumesc pentru raspuns,
continuare...


Florian: Nu este necesar sa aplicati un grund de lemn puteti sa dati vopseaua si fara grund, acum depinde ceea ce doriti sa vopsiti
continuare...


Florian: Adezivul pentru lipirea linoleumului nu este o sursa de mucegai. Pentru a nu avea mucegai ce trebuie dvs apoi sa faceti dupa renovare: sa aerisiti camera cat mai mult(cu cat aerisit mai des cu atat a
continuare...


Flavius: Buna ziua, Va multumesc pentru promptitudine. Doresc, totusi, sa raspundeti la subiectul prezentat de mine. Am senzatia ca ati citit doar primele 5 randuri. Va multumesc,
continuare...


Elena V.: Chiar daca este open space, dresingul este bine sa aiba o culoare calda, poate avea nuanta parchetului din living, sau o nuanta apropiata. Fireste ca puteti continua amenajarea in nuanta capuccino. Po
continuare...


Elena V.: Pentru a fi sigur ca nu va mai apare mucegaiul, va sugerez sa aplicati in hol si bucatarie o sapa autonivelanta „igrastop”. Se poate folosi in interior/exterior, are particularitati hidroizolante si f
continuare...


Elena V.: Am gasit in Bucuresti: SC M&Beny Company SRL, tel: 021 2411353 sau 0723 184995 (poate va intelegeti cu firma in privinta transportului); Doors Land Prosper SRL – Ilfov, persoana de contact: Odoroaga
continuare...


Elena V.: Alegeti pentru rosturi gri inchis sau maro foarte inchis; nu are importanta daca montajul este drept sau oblic. De obicei rosturile au nuanta mai inchisa decat gresia/faianta pentru a le evidentia culoarea.
continuare...


Elena V.: Da, este in regula. Echilibrati coloristic nuanta canapelei cu unul sau doua elemente decorative: lampadar, draperii, vaza de flori, etc.
continuare...


Elena V.: Aplicarea grundului este necesara pentru nivelarea si acoperirea micilor imperfectiuni ale lemnului, sau pentru a mari rezistenta in timp a acestuia. Daca aveti grund, puteti aplica inainte de vopsire
continuare...


Elena V.: Este in ordine. Senzorii trebuie sa „vada” miscarea, si nu-i trage nimeni de acolo. In concluzie, au procedat corect.
continuare...


aur tar: Va multumesc
continuare...

Abonati-va pentru ultimele noutati in amenajari interioare!

...in fieacare zi direct pe e-mail

Introduceti adresa de email:


Vei primi imediat un email pentru validarea adresei tale de email. Nu uita sa il validezi!


...sau un vot google