Parchet Laminat
  Anunturi
  FORUM - INTREBARI CITITORI
  Lista firme (NOU!)
AMENAJARI INTERIOARE
  Modele si idei
  Dormitoare  
  Livinguri  
  ACCESORII BAIE  
  AER CONDITIONAT  
  AMENAJARI APARTAMENTE  
  AMENAJARI BAIE
POZE
 
  ARTICOLE AMENAJARI INTERIOARE  
  CALORIFERE SI INSTALATII TERMICE  
  CAZI DE BAIE  
  CORPURI DE ILUMINAT  
  COVOARE SI MOCHETE  
  DECORATIUNI INTERIOARE  
  DESIGN INTERIOR  
  FILTRU APA  
  GIPS CARTON SI TAVANE FALSE  
  GRESIE SI FAIANTA  
  INSTALATII SI OBIECTE SANITARE  
  LEGILE FIZICII IN AMENAJARILE INTERIOARE  
  PARCHET SI PARDOSELI  
  PERDELE SI DRAPERII
  RENOVARE BUCATARIE  
  REPARATII  
  SCARI INTERIOARE
SI EXTERIOARE
 
  SCULE SI UNELTE  
  TERMOPANE, TAMPLARIE PVC, AL  
  USI DE INTERIOR SI EXTERIOR  
  ZUGRAVELI INTERIOARE  
MOBILIER
  CANAPELE  
  MOBILA  
  MOBILA BUCATARIE | MODELE  
  MOBILA DORMITOR  
  MOBILA HOL
  MOBILA LIVING SI SUFRAGERIE  
  MOBILIER BAIE
  MOBILIER BIROU  
  MOBILIER COPII  
  MONTAJ SI REPARATII MOBILA  
CONSTRUCTII
  CASE DE LEMN  
  CONSTRUCTII CASE SI VILE  
  IZOLATII TERMICE  
  MATERIALE DE CONSTRUCTII  
AMENAJARI EXTERIOARE
  GRADINI  
  PARTENERI
  TERMENI SI CONDITII
  SOLUTIA MEA
  INTREBARI SI RASPUNSURI

 


28 noiembrie 2011 > Intrebari si Raspunsuri despre Cum se Monteaza Parchetul Laminat Dublu Click

Intrebari si raspunsuri despre montarea parchetului laminat dublu click:


Intrebare: Cum se monteaza parchetul fata de usa/intrare in camera si/sau fereastra?
Raspuns: In principiu, orientarea parchetului se face perpendicular fata de fereastra, pentru a obtine un efect vizual cat mai estetic. Cu toate acestea, daca intrarea nu este paralela cu peretele pe care se afla geamul, iar diferenta este foarte mare, atunci ar putea fi deranjant la vedere ca la intrarea in camera parchetul sa fie stramb. In acest caz, se recomanda un compromis intre a fi perpendicular pe geam si a fi simetric la intrare. Probati mai multe variante si vedeti care merge mai bine.
O alta solutie ar fi cea care se aplica la gresie atunci cand peretii nu sunt perpendiculari - dispunerea randurilor de gresie pe diagonala camerei, oblic. Puteti lua in calcul si aceasta varianta si pentru parchet, dar faceti intai o proba cu cateva placi de parchet, pentru a vedea cum arata.

Intrebare: Cum se monteaza parchetul laminat cu dublu clic pe gresie, daca se foloseste adeziv pe gresia lucioasa.

Raspuns: Parchetul laminat nu se lipeste de suprafata suport, ci este flotant.

Intrebare: Cum se poate invata a pune parchet?
Raspuns: In articolul de mai sus am incercat sa explicam pas cu pas cum se pune parchetul laminat dublu click. Pentru a vedea practic o astfel de lucrare, exista multe filme informative, precum acesta: http://www.youtube.com/watch?v=4Ewf_RYw034 . Dar, ca orice in meserie, si experienta isi spune cuvantul, asa ca va recomanadm sa urmariti un mester la locul de munca...

Intrebare: Dupa montare distantierii se scot?

Raspuns: Da, penele din plastic - distantierele - asezate in rosturi la marginea suprafetei, la imbinarea cu peretele, se scot inainte de a monta plinta. Rolul acestor rosturi este acela de a permite dilatarea ulterioara a parchetului. Parchetul laminat se dilata la umezeala si se contracta intr-un mediu uscat, asa ca este bine sa permitem aceste mici modificari, fara a risca sa ni se deformeze suprafata placata cu parchet.

Intrebare: Va rog sa-mi spuneti care este recomandarea in cazul ca pe hol plachez cu gresie iar in camera pun parchet, sapa fiind la acelasi nivel. Ce montez mai intai, gresia sau parchetul ? Daca parchetul e de 8 mm si folia de sub el de 5 mm, cum se ajunge la acelasi nivel cu gresia? Daca pun stratul de adeziv pentru gresie prea gros - ca sa ajung la nivelul parchetului - nu risc sa iasa gresia denivelata fiind pe pat moale?

Raspuns: In general, se monteaza intai gresia. Cu toate acestea, inainte de a incepe placarea, trebuie sa masurati care va fi diferenta de nivel. Pentru aceasta, asezati o bucata de parchet peste o bucata de folie si puneti alaturi de acest sandwich o placa de gresie . La gresie mai adaugati inca 3 mm, cat va fi stratul normal de adeziv in cazul unei podele drepte (intr-adevar, nu este indicat sa ridicati nivelul suprafetei prin aplicarea unui strat de adeziv de gresie mai gros). Diferenta de nivel astfel obtinuta poate fi inlaturata fie prin folosirea unei folii de izolare mai subtiri (daca nu locuiti la parter), fie prin turnarea unei sape autonivelante pe hol, care sa inalte suprafata suport pe care se va monta gresia exact cu grosimea diferentei de nivel. Pentru a turna sapa doar pe hol puneti in dreptul intrarilor in camere bucati de scandura si pe fiecare marcati cota determinata anterior. Sapa se va turna pana la acea cota. Cu toate acestea, o diferenta de nivel mai mica poate fi mascata si prin folosirea unor praguri speciale, care se pot regla la suprafete diferite.

Intrebare: Se poate pune parchet laminat in bucatarie, mai ales sub chiuveta unde este mai des umezeala? Sub bucatarie avem beciul - este vreo problema in aceasta?

Raspuns: Parchetul laminat este realizat dintr-un "praf" fin de lemn (rumegus foarte fin amestecat cu clei si presat). Suprafata de pasire este protejata de melamina. Insa la imbinarea intre placi nu mai este melamina, acolo se lasa ca suprafata lemnul presat. De asemenea, pe partea inferioara parchetul laminat nu mai este protejat de melamina. Faceti un experiment inainte de a cumpara parchet pentru bucatarie! Imprumutati de la un prieten o bucata de placa ramasa si asezati-o intr-un lighean si turnati putina apa peste placa! La fel se va comporta si in bucatarie in mediul umed. Deci nu recomandam parchet de nici un tip in bucatarie (laminat sau masiv cu lemn clasic - se pare ca lemnul exotic este prin natura lui rezistent la apa dar la noi a patruns mai putin acest model). Relativ la problema beciului se poate rezolva daca se realizeaza o hidroizolatie si apoi se pune parchetul. Ca recomandari, pentru bucatarie sunt doua solutii: gresie (dar probabil nu vreti si va ganditi la aspect de lemn) sau parchet rezistent la apa care este de fapt un material tip PVC cu placi si aspect ca parchetul laminat.

Intrebare: Se poate pune parchet laminat peste linoleum?

Raspuns: In principiu, da, se poate pune parchet laminat peste linoleum, cu conditia ca acesta sa fie bine lipit si podeaua sa fie perfect dreapta. Daca exista o denivelare, atunci linoelumul trebuie scos, dupa care se toarna sapa autonivelanta si pe urma se monteaza parchetul laminat. Parchetul montat pe o suprafata denivelata se va misca si va ajunge sa scartaie.

Intrebare: se poate pune parchet peste o podea de scandura doar cu polistiren extrudat sau trebuie obligatoriu sapa?

Raspuns: Da, se poate pune parchetul laminat fara sapa, cu conditia ca suprafata sa fie dreapta, fara denivelari.

Intrebare: Se poate pune parchet laminat peste podea din lemn? Este posibil sa apara mucegaiul din cauza nearisirii?

Raspuns: Mucegaiul poate sa apara pe podeaua din lemn peste care se pune parchet laminat daca aceasta este expusa la umezeala (de ex. daca dedesubt se afla un beci, o baie, o bucatarie). Daca nu s-ar pune parchet laminat, nu ar fi nici o problema. Folia care se pune sub parchetul laminat este hidroizolatoare si nu permite aerisirea pardoselei de sub ea.

Intrebare: Se poata pune parchet in toata casa fara intrerupere?

Raspuns: Da, daca nu exista diferente de nivel intre camere.

Intrebare: Putem monta parchet laminat daca in casa sunt 7 grade ?

Raspuns: Problema cu montarea parchetului laminat nu tine de temperatura in sine, ci de nivelul de umiditate relativa din aer. Daca nivelul de umiditate este crescut, parchetul se va umfla. Dupa ce incaperea va fi data in folosinta si va fi incalzita, placile de parchet laminat se vor usca si intre ele pot aparea distante.

Intrebare: Ma intereseaza daca solutia de a monta parchet laminat la o sala de clasa la parter (fara subsol), fara a avea in pardoseala un strat de izolator termic (polistiren extrudat) este recomandata tehnic.

Raspuns: Fara un strat izolator, este posibil ca parchetul sa fie afectat de umezeala si sa se umfle. Recomandam ca peste sapa existenta sa lipiti un strat de polistiren extrudat, iar peste acesta plasa din fibra de sticla lipita cu adeziv, ca la placarile clasice cu polistiren. Apoi se poate turna o sapa autonivelanta si abia peste aceasta parchetul laminat. In orice caz, fiind vorba de o sala de clasa, este bine sa alegeti un parchet dintr-o clasa de trafic intens. Mai multe detalii puteti afla in articolul clase trafic parchet laminat

Intrebare: As vrea sa imi spuna cineva cum se pune parchet laminat pe treapta si daca se pune si pe contra treapta.

Raspuns:Se poate pune parchet laminat pe trepte. Suprafata trebuie sa fie plana, iar placile se lipesc cu adeziv special si trebuie aplicate si marginile corespunzatoare, profilele de colt, pentru a realiza terminatia. Mai multe detalii despre metoda de placare puteti vedea in urmatorul video:
http://www.youtube.com/watch?v=B5RCCHTp0mY

Intrebare: Ce se monteaza mai intai in camera, parchetul laminat sau usile?

Raspuns: Teoretic, mai intai se monteaza parchetul laminat. Daca se monteaza intai usile, exista riscul ca acestea sa nu se mai inchida dupa montarea parchetului, deoarece este foarte greu de calculat exact cu cat se va inalta podeaua, din cauza ajustarilor care se mai fac la grosimea sapei, etc., pe parcursul lucrarilor. Exista o anumita retinere in a monta usile la final pentru ca exista conceptia ca se face moloz si peretii trebuie refinisati. Dar, daca se finiseaza peretii exact pana in dreptul golului in zid, iar la montaj pe parchetul laminat se pune o folie de protectie, parchetul nu va a vea de suferit, iar inaltimea va fi cea potrivita.

Intrebare: Cum se poate face cea mai buna izolatie termica a podelei inainte de a pune parchet laminat, pentru un apartament situat la parter, sub care se afla garaje neincalzite?

Raspuns: Cea mai buna metoda ar fi sa spargeti sapa veche (de obicei de 5 cm grosime), sa placati cu polistiren extrudat si apoi sa turnati o sapa noua de minim 5 cm. Optional, se poate rigidiza sapa noua cu plasa de Buzau. Peste aceasta, se poate aplica parchetul laminat. O alta solutie ar fi sa nu spargeti sapa veche si sa aplicati politirenul si sapa noua desupra, dar trebuie sa luati in calcul faptul ca podeaua se va inalta cu cel putin 7 cm, ceea ce poate necesita schimbarea usilor si/sau a mobilei.

Intrebare: Sunt proprietarul unei case noi. Am sapa turnata dar nu autonivelanta. Sub aceasta, nu am izolatie de nici un fel. Sa ma inalt prea mult cu izolatia acum (plus sapa autonivelanta), nu ma prea avantajeaza. Urmeaza sa pun parchet. Ce ma sfatuiti? (Fara sa sparg sapa)?

Raspuns: In comert exista un tip de placi speciale pentru izolatia parchetului laminat, asemanatoare cu polistirenul extrudat, dar mai subtiri (3-5mm). Acestea se pot monta sub parchet, dar este posibil sa nu preia toate denivelarile sapei existente, asa ca ar fi totusi indicat sa turnati o sapa autonivelanta inainte, care nu va inalta foarte mult podeaua (1-2mm). Iar pentru parter, va recomandam parchet de 12 mm.

Intrebare: Niste mesteri adevarati mi-au montat parchetul extrem de prost. Este dublu click. Va rog sa imi spuneti daca se poate scoate si monta din nou acelasi parchet si care ar fi costurile?

Raspuns: Parchetul dublu click are si acest avantaj: se poate demonta si monta la loc, deoarece nu se foloseste adeziv. Pentru oferte de pret, va recomandam sa contactati direct firmele de specialitate prezentate pe site.

Intrebare: Se poate pune parchet pe podea de lut ca la tara?

Raspuns: Inainte de a monta parchetul, va recomandam sa turnati o sapa. Altfel, chiar daca podeaua de lut este la nivel, exista riscul ca parchetul sa se umfle de la umezeala.

Intrebare: Se poate monta parchet peste parchet mai vechi?

Raspuns: In principiu, daca parchetul vechi nu prezinta denivelari, atunci se poate.

Intrebare: Daca folosesc polistiren si folie pentru parchet, care este primul peste sapa?

Raspuns: Mai intai se monteaza polistirenul.

Intrebare: As dori sa izolez bine pardosela, insa nu vreau sa ma inalt prea mult. Doresc sa pun polistiren extrudat de 2cm si apoi sa lipesc direct gresia, iar in dormitor direct parchet laminat - asa am vazut la cineva acum 3 ani. Gresesc? Se poate?

Raspuns: In cazul parchetului laminat, se poate aplica direct peste polistiren, deoarece parchetul laminat nu este lipit, ci formeaza o suprafata flotanta. In cazul gresiei, insa, polistirenul poate sa cedeze in timp, gresia fiind un sistem rigid, care se poate sparge sau chitul se poate crapa. De aceea, va recomandam sa turnati o sapa de 5 cm peste polistirenul extrudat.

Intrebare: Am montat parchet laminat peste linoleum din aprilie 2010. De vreo doua luni de zile, prin anumite zone, a inceput sa scartaie. In hol, pe unde se circula mai mult, scartaitul se accentueaza in intensitate. Mai este ceva de facut ?

Raspuns: Parchetul laminat se poate monta peste suprafete plane. Probabil pardoseala dvs. nu a fost perfect plana si de aceea acum scartaie. In princiupiu, trebuia scos linoleumul, se turna sapa autonivelanta daca era cazul si apoi se monta parchetul laminat. Va recomandam sa contactati o firma de amenajari interioare pentru a vedea la fata locului ce se mai poate face acum.

Intrebare: Am mucegai sub parchet. E posibil din cauza ca e prea fix pus, nu respira pe sub plinta? Sau din cauza foliei de sub el? Multumesc.

Raspuns: Este posibil ca in casa umiditatea sa fie foarte ridicata. Sau se poate ca unul dintre ziduri sa aiba probleme de umiditate la baza si atunci apare mucegaiul din cauza infiltratiilor de la baza unui perete. Verificati acest lucru sau identificati sursa umezelii de sub parchet (tevi sparte in pardoseala, izolatie deficitara daca stati la casa).

 

  << Cum se Monteaza Parchetul Laminat Dublu Click  

Share

Va amenajati casa si aveti nevoie de sfatul unui specialist?

Adresati o intrebare de design interior doamnei arh. Cristiana
La intrebarile despre instalatii termice si sanitare, va raspunde dl.
ing. Ionita Cristian
La intrebarile de amenajari interioare si constructii va raspunde domnul Nicolae

Scrieti intrebarea dvs. in spatiul de mai jos:
E-mail:
Intrebare:
Incarcare poze (optional):
Dimensiune maxima fisier: 300 KBVerificati textul scris

Ultimele comentarii pe forum
un comentariu in:
Exista vreun adeziv cu care sa pot lipi o faianta noua peste una veche?

un comentariu in:
Pot placa un perete dat cu lavabil cu piatra decorativa Carpati?

un comentariu in:
Pot placa un perete dat cu lavabil cu piatra decorativa Carpati?

un comentariu in:
Pe timpul iernii a aparut mucegai si umezeala pe pereti. Cum rezolv problema?

un comentariu in:
Am izolat o camera pe interior cu polistiren insa tot nu este confortabila termic, de ce?

un comentariu in:
Care este mai rezistent la umezeala OSB-ul sau Tego?

un comentariu in:
Pot monta un calorifer pe peretele pe care este montata centrala ?

un comentariu in:
Ce culoare sa-mi aleg mobila pentru o bucatarie lunga si ingusta?

un comentariu in:
Amenajare baie in alb, negru si mov

un comentariu in:
Am izolat o camera pe interior cu polistiren insa tot nu este confortabila termic, de ce?

un comentariu in:
Pe timpul iernii a aparut mucegai si umezeala pe pereti. Cum rezolv problema?

un comentariu in:
Pot alege pardoseala de alta culoare decat cea a usilor de interior?