renovat.ro

Acasa » Dezavantajele izolatiei interioare cu polistiren »

Dezavantajele izolatiei interioare cu polistiren


Izolarea cu polistiren in interiorul casei nu duce in timp la depolimerizarea polistirenului, care este cancerigen pentru locuitorii locuintei? Multumesc!

Dezavantaje izolatie interioara cu polistiren
Dezavantajele izolatiei interioare cu polistiren

Linkuri sponsorizate
Galerie poze
  • Dezavantaje izolatie interioara cu polistiren

Share daca va place

Galerie poze
Raspuns : Izolarea interioara cu polistiren nu este indicata datorita faptului ca, in urma unui calcul, punctul de roua pica la interior, ceea ce inseamna aparitia igrasiei. Termoizolarea exterioara este cea mai indicata, cu un polistiren expandat de 10 cm.
Dar pentru cazurile in care nu se poate lucra pe exterior - etaje superioare la blocuri -, se face uneori izolarea interioara, pentru confortul termic al locatarilor, in ciuda aparitiei igrasiei si a mucegaiului si a faptului ca este afectata si structura peretelui.
Nu cunosc conditiile in care se intampla depolimerizarea polistirenului de care spuneti dvs. Dar ideea este ca peste polistiren urmeaza tencuiala armata, gletul, amorsa si vopseaua, sau alt finisaj. Prin toate straturile acestea polistirenul nu va mai afecteaza sanatatea. Dar cum spuneam mai sus, este cel mai indicat sa fie folosit la exterior.

Intrebare: Am cumparat o garsoniera si are un perete exterior intre blocuri si nu este izolat, as dori sa il izolez pe interior, dar nu stiu cu ce, pentru ca celalalt perete si cel de la bucatarie il voi izola pe afara cu poliestiren de 10 cm. Care este varianta cea mai buna, ca poliestirenul am inteles ca este cancerigen, in timp si risc sa fac igrasie? Varianta cu vata minerala si rigips cum este?
Va multumesc anticipat!

Raspuns : Asa se spune, ca polistirenul este cancerigen. Eu nu ma aflu in posesia unor date stiintifice care sa confirme sau sa infirme acest lucru.
Varianta de termoizolare interioara cu vata minerala si rigips este si ea eficienta, doar ca putin mai costisitoare decat cea cu polistiren (cea mai accesibila varianta din punct de vedere financiar).
Riscul aparitiei igrasiei apare la orice varianta de termoizolatie interioara, termoizolatia exterioara fiind cea mai indicata pentru zona tarii noastre.
Mai sunt si alte variante de termoizolare interioara de ultima generatie, cum ar fi de exemplu sistemul aktivtherm interior, sau izolatiile cu spuma poliuretanica.

Intrebare: Tavan fals: rigips verde, folie antivapori, rigips verde pe structura metalica plafon beton, fara vata, bai suprapuse, mansarda neamenajata, pod neizolat, baile nu au nici un perete exterior, casa anvelopata cu poliestiren de 5 cm. Ce probleme ar exista, mucegai, condens, etc? Cu multumiri!

Raspuns : Problemele sunt multiple, daca am inteles eu bine din descrierea sumara pe care ati facut-o, si toate sunt importante.
Baile au nevoie de aerisire, neaparat, deoarece se va face condens si in timp mucegai. Daca nu exista nici un perete exterior, puteti opta pentru o ventilatie mecanica, puteti sparge placa si crea un fel de ghena de ventilatie, de tipul celor de la bloc, cu aerisiri mecanice pentru ambele bai, astfel incat aerisirea sa ajunga spre exterior, ca un horn.
Tavanul nu este termoizolat, nici acoperisul; rezulta pierdere de caldura prin plafon, deci trebuie neaparat termoizolat acoperisul.
Deasemenea pierderile de caldura se fac si prin pereti, deoarece polistirenul de 5 cm grosime este prea subtire. Va sfatuiesc sa suplimentati cu inca un strat, tot de 5 cm.

Intrebare: Stau la casa construita de 2 ani. Am izolat-o la exterior cu polistiren expandat. In pod, sub tabla am pus folie anticondens, vata minerala cu aluminiu si osb. Este corect daca as pune polistiren pe peretii interiori din pod (in pod nu am calorifer pentru incalzit). Daca nu, ce pot pune?

Raspuns : Daca peretii sunt izolati pe exterior pana la acoperis, atunci izolarea interioara a podului nu-si mai are rostul. Si chiar daca acesta nu este cazul, corect este sa continuati termoizolatia pe exterior astfel in cat sa includa si peretii podului.


Linkuri sponsorizate

Recomandari articole: izolatie, termosistem, polistiren, materiale de constructii,

‹‹ Hidroizolatii Case

De ce apare igrasia? ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul Raspunsuri si comentarii
Radu- postat la 08 Dec 2015, 14:54

Buna ziua. Stau la un apartament etaj 8 din 8. Izolatia exterioara nu se poate lua in calcul. Toti spun sa nu folosesc polistiren la izolatia interioara pentru ca schimba punctul de roua la interior si apare mucegai. In momentul actual nu am probleme cu umezeala. Ce parere aveti cu izolatia interioara cu BCA Multipor pe tavan si peretele exterior (se foloseste la cladiri monument unde nu poti schimba fatada), se poate aplica si pe tavan? Sau de gletul aktivtherm, este eficient? A incercat cineva? Sau nimeni nu vorbeste de polistirenul extrudat, nu e mai bun? Multumesc.

Romulus - postat la 31 Dec 2016, 15:41

Orice polistiren se amorseaza astfel devine netoxic iar ├Čn Suedia am izolat casele atat la exterior cat si la interior cu polistiren

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Intrebari pe forum
Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro