renovat.ro

Imediat veti primi pe mail un link de confirmare, nu uitati sa il validati!

Acasa » PAL | Ce este si care sunt avantajele si dezavantajele utilizarii lui »

PAL | Ce este si care sunt avantajele si dezavantajele utilizarii lui

Mobila moderna se realizeaza astazi in marea majoritate din materialul de baza numit PAL. Dar ce inseamna PAL? De cand se foloseste si ce avantaje aduce?

Galerie poze
  • Placa PAL pentru fabricare mobila

Sa analizam rand pe rand fiecare aspect aducand si cateva exemple. Mai inatai, PAL este acronimul de la Placi Aglomerate de Lemn. Acest material de constructii si de realizare a mobilei a fost realizat in anii 30 ca raspuns la nevoile cerinta crescuta a pietei de constructii.
Placa de PAL
Placa de PAL

Din ce este realizat PAL-ul? Din particule mici de lemn tocat amestecate cu clei si apoi presate sub forma de placi. Uscarea se poate face la rece sau la o temperatura inalta. Finisarea ulterioara se face cu furnir sau melamina.

Marginile placilor de PAL se pot finisa cu cant-uri de melamina sau ABS. Ca avantaj, in industria mobilei se castiga din productivitate. De asemenea, pretul de fabricare al acestor placi de PAL este mai redus decat in cazul prelucrarii traditionale a lemnului.
PAL pentru fabricarea mobilei
PAL pentru fabricarea mobilei

Folosirea PAL-ului si-a dovedit eficienta in timp. Mobila realizata din PAL a atins acea rigurozitate in executie incat piesele existente la ora actuala pot concura cu succes traditionala mobila de lemn.


Autor: RenovatRo Cristiana
Comenteaza articolul

Taguri: mobila, pal,

‹‹ Solutii pentru intretinerea pieselor de mobilier

MDF| Emblema calitatii pentru mobilierul din panouri de fibre ››

Vizitati pagina de Google+, apoi un Follow, va rugam

Nu ti-a raspuns articolul la intrebare? Ai intrebari aditionale? Posteaza-le, impreuna cu poze (maxim 300kb/poza), iar unul din specialistii nostri iti va raspunde cat mai rapid posibil! Cristiana(design interior), ing. Ionita Cristian (instalatii termice si sanitare), ing.Nicolae (amenajari interioare si constructii), precum si alti specialisti, asteapta intrebarile tale!
Adauga o intrebare

designed by
x
Aboneaza-te la Newsletter
  • Imediat veti primi pe mail un link de confirmare, nu uitati sa il validati!