renovat.ro

Imediat veti primi pe mail un link de confirmare, nu uitati sa il validati!

Acasa » Scari de exterior placate cu gresie »

Scari de exterior placate cu gresie

Scarile de exterior sunt in general din beton, fiind expuse la intemperiile vremii. Daca dorim sa le protejam si mai mult, le putem placa cu gresie speciala de exterior, mai rezistenta.

Galerie poze
  • Scari exterior cu trepte de gresie
  • Trepte placate cu gresie de exterior
  • Plinta din gresie pentru scara exterioara

Procedeul de montare a placilor ceramice de exterior este acelasi ca si la placarea cu gresie de interior si implica urmatorii pasi: curatarea si regatirea suprafetei, pregatirea adezivului , montarea placilor de gresie, finisare, realizare plinta chit de rosturi. Ceea ce difera sunt materialele, care sunt speciale pentru exterior, rezistente la apa, la inghet si dezghet.

Placarea scarilor exterioare cu gresie
Placarea scarilor exterioare cu gresie


Placile de gresie vor trebui taiate pe dimensiunile treptelor. Folosim unelte de taiere a gresiei, mai exact o masina speciala pe care o gasim in orice magazin de scule si unelte.
Trepte placate cu gresie de exterior
Trepte placate cu gresie de exterior

La sfarsit, montam plinta si punem chitul de rosturi.
Plinta din gresie pentru scarile exterioare
Plinta din gresie pentru scarile exterioare

Intrebari si raspunsuri despre scarile de exterior placate cu gresie:

Intrebare: Pana la montarea gresei pe scari exterioare si pe o terasa, cu ce pot sa izolez impotriva infiltratiilor de la ploi sau zapada?
Raspuns: De obicei, intre gresie si suprafata suport nu se pune hidroizolatie. Pentru placare, se foloseste adeziv elastic, de exterior, care rezista la ciclurile de inghet-dezghet. Hidroizolatia se face la fundatia scarilor, in momentul constructiei.

Comentariu: La colturile convexe sau concave se monteaza baghete corespunzatoare, rotunjite, din PVC sau Al ( pentru "colturi interioare sau exterioare"). Altfel, dupa prima iarna placile se vor desprinde.

Intrebare: Cat costa metrul patrat?
Raspuns: Pentru servicii de amenajari interioare si exterioare, va rugam sa contactati firmele de specialitate prezentate pe site.


Autor: RenovatRo Cristiana
Comenteaza articolul

Taguri: amenajari exterioare, gresie, scari exterioare,

‹‹ Scule si unelte - Spaclul

Scari de interior | Elemente de Design ››

Vizitati pagina de Google+, apoi un Follow, va rugam

Nu ti-a raspuns articolul la intrebare? Ai intrebari aditionale? Posteaza-le, impreuna cu poze (maxim 300kb/poza), iar unul din specialistii nostri iti va raspunde cat mai rapid posibil! Cristiana(design interior), ing. Ionita Cristian (instalatii termice si sanitare), ing.Nicolae (amenajari interioare si constructii), precum si alti specialisti, asteapta intrebarile tale!
Adauga o intrebare

designed by
x
Aboneaza-te la Newsletter
  • Imediat veti primi pe mail un link de confirmare, nu uitati sa il validati!