renovat.ro

Acasa » Sfaturi utile despre calorifere si instalatiile termice »

Sfaturi utile despre calorifere si instalatiile termice


Sfaturi de la specialisti privind instalatiile termice si materialele folosite la calorifere si pentru traseul termic.

Calorifer inox design elegant
Sfaturi utile despre calorifere si instalatiile termice

Linkuri sponsorizate
Galerie poze
  • Calorifer inox design elegant

Share daca va place

Galerie pozeIntrebare: Imi puteti descrie procedeul de egalizare hidraulica a cloriferelor , pe intelesul tuturor. Metoda fara robineti speciali de egalizare.

Raspuns Nicolae - constructor: Egalizarea hidraulica se face astfel: a) In cazul centralei termice cu circuit fortat este necesar sa fie montata o butelie de egalizare a presiunii. b) La centrala fara circuit fortat (gravitationala) la partea superioara a instalatiei trebuie sa existe un vas de expansiune. c) Deasemenea, caloriferele sa fie umplute cu apa prin evacuarea aerului.

Intrebare: Am montat la baie un calorifer din otel 600x400x200 mm in locul celui din tabla original al blocului, coloanele sunt din teava ~d18mm filet 3/8"(am observat la demontarea caloriferului vechi) am taiat o parte din tur si retur, am montat mufe rapide 3/8" pe tur/retur reductii 3/8"-1/2" ,montat robineti de trecere fluture cu bila 1/2" si apoi pexal si coturi-nipluri pana in calorifer. am facut aerisirea caloriferului dar apa din el este rece, coloana este calda. tevile vechi la taiere erau ceva colmate eu am intros o surubelnita pe ele inainte de a monta piesele noi dar nu stiu daca am decolmatat ceva sau am riscat sa fi infundat caloriferul nou. ma puteti ajuta cu un sfat? Sa nu uit tevile din baie sunt separat de restul casei etj. 2 multumesc.

Raspuns Nicolae - constructor: Verificati intregul traseu al apei! Orice obturare impiedica circulatia apei. Din cele expuse de dvs. rezulta mai multe cauze: colmatarea conductei vechi, pozitionarea gresita a garniturilor la intrarea sau iesirea din calorifer, robinete inchise, aer in instalatie, coloana cea veche de retur colmatata, etc.


Linkuri sponsorizate

Recomandari articole: calorifere, centrale termice,

‹‹ Izolarea exterioara a casei

Sfaturi zugraveli interioare ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Intrebari pe forum
Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro