renovat.ro

Acasa » Te-ai gandit vreodata cum ar fi sa locuiesti intr-un fost turn de apa? »

Te-ai gandit vreodata cum ar fi sa locuiesti intr-un fost turn de apa?


Aflat in Steenokkerzeel , un orasel la nord est de Bruxelles , Belgia, acest turn de apa construit intre anii 1938 - 1941, se afla pe un mic lot de teren cu o suprafata de 320 de metri patrati. Nazistii l-au folosit in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial ca si turn de observatie , iar pana in anul 1990 a avut rol de turn de apa. Incepand cu anul 2005" Castelul de Apa de la Steenokerzeel" caci asa este el cunoscut, a devenit obiectiv protejat.




Te-ai gandit vreodata cum ar fi sa locuiesti intr-un fost turn de apa? Castel de apa de la Steenokkerzeel belgia
Galerie poze
  • Castel de apa de la Steenokkerzeel belgia
  • Living cu canapea mare pe colt Dedon brand
  • Mobila de bucatarie italiana marca Kerlite
  • Baie simpla minimalista cu tonuri de negru si gri

Share daca va place

Galerie poze
  • Sectiune plan pe inaltime pe 6 nivele
  • Lift interior placat cu sticla lucioasa neagra
  • Pardosela baie placata cu lemn wenge si cada Rapsel
  • Scara interioara circulara din metal si inox
  • Scara interioara cu platforma tip pod
  • Scara de interior metalica stil industrial
  • Terasa pe acoperis placata cu lemn


"A fost un vis devenit realitate pentru proprietarii acestei locuinte deoarece mereu au dorit o casa cu personalitate puternica si tocmai de aceea cand s-a ivit posibilitatea de a o achizitiona, nu au ezitat nicio secunda" - a declarat Mauro Brigham, designerul care a dezvoltat conceptul acestui proiect.

Pentru renovarea si amenajarea acestei locuinte a fost alocat un buget destul de piperat si nu numai interiorul a avut parte de atentie. Mauro Brigham, fondatorul studioului de design belgian Bham, a suravegheat lucrarile de design interior. Chiar daca scopul renovarii a fost unul maret, Bham a pastrat elementele structurii originale astfel incat identitatea originala a turnului sa ramana intacta. Au fost reparate coloanele distruse , au fost inlocuite caramizile sparte, iar ferestrele de la etaj au fost marite. Pastrarea conductelor de apa din beton, a tavanelor, scarilor si a bazinului de apa cu capacitatea de 66000 de galoane de apa au fost premise esentiale pentru o transformare lina si nefortata a turnului intr-un castel.

Structura turnului a fost transformata in anul 2007 intr-o locuinta unifamiliala. Elementele din beton au fost vopsite in gri inchis pentru a separa noul de vechi , creand un contrast frumos in interior. Intregul castel a fost coordonat in acest sens, oferindu-i-se un sentiment ferm monocromatic.

Turnul este locuit de un cuplu, insa o parte din spatiu este inchiriat cu regularitate persoanelor care doresc sa organizeze intalniri sau diverse ateliere. In acest sens, fiecare camera este echipata cu tehnologie de ultima ora incluzand jaluzele comandate electric, termostate cu functie de autoreglare, sisteme de comanda touch ce pot fi controlate cu ajutorul dispozitivelor mobile, lumini cu sisteme de reglare a intensitatii, WiFi si video proiectoare.

Fiecare dintre cele sase etaje are rolul sau bine definit, ajutand la crearea unui loc de locuit spatios, deschis si bine organizat. Parterul gazduieste intrarea principala si doua garaje. Primul etaj a fost conceput pentru utilitati, facilitati electrice si alte spatii de depozitare.

Urmatoarele doua etaje contin un dormitor de oaspeti si un birou. Folosirea penelor de lemn, durabile, rezistente, montate pe verticala si orizontala ajuta la separarea dormitorului de baie.

Baia principala ocupa un etaj intreg fiind amplasata in centrul etajului al patrulea. Are o cabina de dus imbracata in sticla colorata si pare a fi un turn de apa intr-un alt turn de apa. Nu trebuie sa iti faci griji ca trebuie sa cobori si sa urci de multe ori dintr-o camera in alta. Turnul de apa este echipat cu un lift interior modern care te va ajuta sa ajungi numaidecat la baie atunci cand este nevoie.

Dormitorul matrimonial de la etajul cinci se mandreste cu un tavan in arcada cu forma circulara. O scara in spirala conduce prin tavan direct catre urmatorul nivel. Utilizarea pardoselii de lemn ajuta la reflectarea unei culori calde, rosiatice direct pe tavan, constrastand cu suprafetele vitrate.

Livingul, bucataria si zona de dining se afla la etajul al saselea. Sunt impresionante prin tavanele inalte si vederea panoramica superba oferita de ferestrele numeroase. In centru, o scara in spirala conduce de la dormitor si mai departe catre un pod care ofera acces la terasa de pe acoperis.

Odata urcati pe terasa putem admira o priveliste uimitoare. Intinzandu-se pe intreaga suprafata a cladirii , este placata cu lemn inchis la culoare iar elementul ei central il reprezinta dusul exterior care te poate ajuta sa te racoresti in zilele toride de vara.

Recomandari articole: constructie casa, proiecte case, idei dormitoare, renovare,

‹‹ Aranjamente murale pentru bucatarie

Covoare shaggy pentru o atmosfera calda si placuta ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Intrebari pe forum
Dezvoltarea web si seo de Flux Soft Srl