renovat.ro

» » » »


15 cele mai destepte rase de catei - perfecte pentru orice familie


Nu mai este o noutate ca un caine este prietenul omului. Nu doar ca va este loial, dar poate avea grija si de copii, daca a crescut in preajma acestora. Sunt caini si caini, asa cum unii sunt mai inteligenti decat altii, iar lista de mai jos va va arata exact acest lucru.

Cei mai destepti caini
15 cele mai destepte rase de catei - perfecte pentru orice familie

Galerie poze
 • Cei mai destepti caini
 • Doberman pinscher
 • Ciobanesc Shetland
 • Border collie
Galerie poze
 • Malinois belgian
 • Boxer
 • Yorkshire Terrier
 • Golden retriever
 • Labrador Retriever
 • Cocker spaniel
 • Bearded collie
 • Papillon
 • Rottweiler
 • Caine rasa Pug
 • Pudel
 • Ciobanesc german

1. Ciobanesc german

Nu are nevoie de prea multe cuvinte, fiind un caine destul de popular. A dat dovada de o inteligenta  emotionala deosebita, fiind descurcareti, inteligenti si curiosi pe deasupra. Sunt foarte prietenosi. Dresati fiind, ciobanestii germani pot ajuta persoanele cu dizabilitati, copiii, pot depista drogurile sau pot ajuta la salvarea persoanelor aflate la ananghie. Precizam, inca odata, ca sunt potriviti pentru familiile cu copii, mai ales cu unii mici.

2. Pudelii
Provenind din Germania, pudelii sunt la fel de bine cunoscuti precum ciobanestii germani. Sunt mari iubitori de copii, de oameni, dar au nevoie, regulat, de antrenamente, de dresaj. Nu le place vocea ridicata, cearta, devenind nelinistiti. Pot fi de dimensiuni standard, mici sau jucarie. Pudelii sunt perfecti si pentru persoanele cu alergii.

Iata si: Uite ce modele interesante am gasit de CUSTI pentru caini si catei - cred ca sunt CELE MAI frumoase 25 de modele

3. Pug
Pugii sunt caini simpatici, cu botic precum o botnita. Imita deseori caracterul stapanilor si sunt foarte jucausi. Inteligenti, ajuta foarte mult copiii. Cu toate acestea, nu le plac repetitiile, ci prefera noi si noi jocuri, noi metode de a petrece timpul liber.

4. Rottweilwer
Poate cei mai muncitori caini, rottweilerii indeplinesc sarcinile date de proprietari, fiind bine antrenati, puternici si ascultatori. Poate fi un excelent caine de paza.

5. Papilonii
Originali din Franta, sunt mici, simpatici si inteligenti. Au un spirit de observatie foarte dezvoltat, fiind si foarte atenti la tot ce este in jurul lor. Ingrijiti bine, sunt frumosi si seamana cu aripile fluturilor. Daca cresc in preajma copiilor si sunt bine educati, veti constata ca, in viitor, micutii au un prieten de nadejde.

6. Bearded Collie
Rasa aceasta de caini este potrivita la pastorirea vitelor si ovinelor. De asemenea, fiind jucausi, cainii pot sta si-n preajma copiilor. Au nevoie insa de dresaj pentru a asculta, dar si de multa atentie.


Vezi si: Cei mai buni caini de paza - vigilenti si dedicati familiei si mai ales copiilor


7. Cocker Spaniol
Cainii Cocker Spaniol sunt foarte atasati de stapani, fapt pentru care, daca va stiti mari iubitori de calatorii e mai bine sa nu va indreptati spre aceasta rasa. Iubesc foarte mult copiii si sunt si jucausi. De asemenea, dau dovada de inteligenta si sunt folositi si la vanatoare, fiind agili si descurcareti.

8. Labrador Retriver
Genul acesta de caini este popular, dar si foarte iubitori cu membrii familiei si animalele din jur. Sunt blanzi si muncitori. Adora copiii, fiind ideali pentru a fi in prejma celor mici. Sunt usor de dresat, facand, practic, ceea ce vad la stapanii lor.

9. Golder Retriever
Iata niste caini inteligenti si cu o memorie fabuloasa. Tin minte zeci de comenzi si chiar le face placere sa invete noi si noi lucruri. Iubesc, de asemenea copiii, fiind jucausi si putandu-se adapta si-n curti de diemnsiuni medii. Pot fi folositi si la vanatoare sau in salvarea altor animale.

Citeste si: Casute si padocuri confortabile dar mai ales moderne pentru caini

10. Yorkshire Terrier
Cantarind maxim sapte kilograme, acesti catei sunt adorabili: micuti, cu o blanita matasoasa. Sunt firi jucause, dar si tandre, preferand oamenii in varsta. Totusi, iubesc si copiii.

11. Boxeri
Boxerii sunt caini loiali stapanilor. Tocmai de aceea, desi par foarte indrazneti la inceput, le puteti corecta comportamentul educandu-i, dresandu-i. Vor inaelege rapid cum sta treaba si va vor urma instructiunile. Sunt atasati si de copii, avand foarte multa energie.

12. Malinois belgian
Cainii din rasa Malinois belgian sunt inteligenti, puternici, fiind folositi si-n Politie, la detectarea drogurilor. Au nevoie de multa activitate fizica. Sunt muncitori si trebuie socializat permanent cu ei.

13. Border Collie
Caini independenti, la inceput, cu un dresaj pe masura se ataseaza de familie si, la fel de important, se pot acomoda oricarui mediu. Sunt prietenosi si cu adolescentii si cu varstnicii. Trebuie doar comunicat cu ei. Ajuta mult in pastoritul iolor si vitelor.

14. Ciobanestii Shetland
Sunt poate cainii cei mai loiali si sinceri. Sunt folositi la pastorit in Scotia datorita structurii atletice. Au multa energie si se pot acomoda oricarui mediu. Se ataseaza de stapani.

Iata si: Cum construiesti si amenajezi o cusca pentru cresterea iepurilor de casa

15. Doberman Pinscher
Cani din aceasta rasa au fost folositi in razboaie, dupa cum atesta istoria lumii. Desi par agresivi, sunt blanzi si atasati foarte mult de stapani. Trebuie doar comunicat si sa li se arate ceea ce trebuie facut. Cu un dresaj usor, cainii vor intelege ce trebuie si cum trebuie sa fie.

Acestea sunt 15 rase de caini ce dau dovada de inteligenta, memorie si energie pozitiva. Sunt aserviti familiilor si jucausi cu copiii.


Recomandari articole: rase caini, ingrijire,

‹‹ Cat ne arde la buzunar consumul cu centrala electrica

Are sau nu voie administratorul blocului sa ne ceara actul casei si buletinul? ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro