8 lucruri pe care sa le luati in considerare atunci cand amenajati bucataria
Bucataria este unul dintre cele mai importante locuri ale casei, chiar daca nu va numarati printre cei extrem de pasionati de gatit. Este primul loc unde te indrepti dimineata, pentru a pune cafeaua la facut, este locul unde se prepara rapid o masa si este principalul loc de socializare, mai ales atunci cand sunt prieteni in vizita, la o bere sau un pahar de vin.

Bucataria trebuie sa fie in egala masura placuta din punct de vedere estetic, dar si functionala. Felul in care o amenajati va face diferenta dintre o bucatarie eficienta, unde va face placere sa petreceti timpul, si una in care gatitul devine o corvoada si incepeti sa o evitati.
Pentru a evita aceasta varianta neplacuta, iata ce greseli sa nu faceti in momentul in care amenajati bucataria:
1. Luminozitatea este extrem de importanta, mai ales daca spatiul pe care-l aveti la dispozitie este mic. Vopsiti peretii intr-o culoare cat mai deschisa, de preferat chiar alb, care va reflecta lumina si va lasa impresia unui spatiu mai mare, curat si aerisit.
2. Este de preferat sa nu obstructionati geamurile cu draperii sau jaluzele, pentru a permite sa intre cat mai multa lumina naturala de afara.
3. Din motive de siguranta, deoarece este vorba totusi de un spatiu in care sunt manuite constant ustensile ascutite, dar si pentru o atmosfera placuta, iluminatul artificial din bucatarie este de asemenea vital. Veti avea nevoie de o sursa de lumina generala, dar si de surse de lumina pentru sarcini specifice, care sa lumineze blatul sau oricare alt spatiu de lucru unde este importanta precizia. Luati in considerare si faptul ca materialele din care sunt realizate corpurile de iluminat trebuie sa fie rezistente la conditiile tipice unei bucatarii, precum temperaturi crescute si umiditate.
4. Indiferent de forma incaperii, amenajati spatiul astfel incat sa aveti acces cat mai facil si rapid intre frigider, chiuveta si blatul unde veti prepara mancarea. Acestea sunt cele trei puncte vitale ale oricarei bucatarii.
5. Folositi-va de orice bucata de spatiu, nu-l irositi. Daca bucataria este mica, luati in considerare si spatiile de la inaltime. Puteti instala un corp suspendat deasupra frigiderului, de exemplu. Instalati rafturi sau corpuri suspendate inclusiv pe pereti, intre blat si corpurile superioare, unde puteti aseza cani, tacamuri sau diverse alte ustensile mici. Luati in considerare si varianta unor electrocasnice incorporabile, precum cele de la Arctic - acestea sunt moderne si ajuta sa organizati spatiul intr-un mod cat mai eficient.
6. Daca aveti electrocasnice mici, pe care le folositi extrem de rar si nu aveti nevoie de acces permanent la ele, incercati sa le depozitati altundeva, precum in debara. Acestea ocupa in general foarte mult spatiu si nu pot fi stivuite usor, din cauza formelor neregulate.
7. Un alt lucru la care trebuie sa fiti atenti in bucatarie este aerisirea si ventilatia. Indiferent de cat de bine arata din punct de vedere estetic, este degeaba daca in aer persista mirosurile urate. Un sistem de ventilatie de calitate va imbunatati circulatia aerului, va ajuta la mentinerea unei bucatarii mai curate si, per total, vor face mult mai placuta atmosfera din bucatarie.
8. Nu uitati de peretele din spatele aragazului si al chiuvetei. Din cauza umezelii, aburilor si grasimii, este important ca acesta sa fie realizat din materiale care sunt usor de curatat, precum faianta, in loc de vopsea sau tapet.
Recomandari articole: advertorial,
‹‹ 5 obiecte de mobilier in care sa investesti pentru casa ta
Viata intr-o casa compacta fara colturi - Locuinta cilindru de doar 31 de metri patrati ››
Share daca va place
Raspunsuri si comentarii
Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!
Posteaza!