Cum alegem ghivecele potrivite pentru plante ?
Atunci cand dorim sa alegem cel mai potrivit ghiveci pentru plantele noastre , putem gasi o gama variata, atat in ceea ce priveste marimea, cat si forma sau materialul din care sunt confectionate. Gasim pe piata ghivece confectionate atat din plastic cat si din lut, ciment sau fibra de sticla. Cum stim care este mai bun decat care? Care sunt principalele lor avantaje sau dezavantaje? Atunci cand le alegem ne putem ghida doar dupa principiul esteticii si atat?
La aceste intrebari m-am hotarat sa va raspund astazi si sa va prezint pentru fiecare categorie in parte de ghivece principalele avantaje si dezavantanje ajutandu-va astfel sa luati decizia potrivita.
Ghiveci pentru plante din plastic biodegradabil
Ghivecele din plastic sunt, la ora actuala , cele mai ieftine si au marele avantaj ca retin cel mai bine umezeala, ceea ce ne ajuta sa nu udam chiar atat de des plantele. Sunt usoare ca si greutate insa nu rezista atat de mult in timp ceea ce ne forteaza sa le schimbam la aproximativ fiecare doi ani, ceea ce nu este chiar asa o tragedie , deoarece majoritatea plantelor cer chiar ele o replantare intr-un ghiveci putin mai mare pentru a avea o dezvoltare optima.
Vezi si: 20 de ghivece pentru flori - modele traznite confectionate din cele mai originale lucruri
Principalul lor dezavantaj este faptul ca plasticul nu este un bun conductor termic, ceea ce face ca iarna ghivecele sa se raceasca mult prea mult iar vara sa se incinga prea repede. Daca va faceti griji pentru mediul inconjurator trebuie sa aflati ca mai nou exista si o categorie de ghivece realizate din plastic biodegradabil. Sunt putin mai scumpe decat cele normale insa nu cu mult si ne ajuta sa conservam mediul inconjurator.
Ghiveci pentru exterior confectionat din fibra de sticla
Ghivecele din fibra de sticla Acest tip de ghiveci rezista mai mult in timp dar in mare are cam aceleasi dezavantaje si avantaje ca si ghiveciul din plastic in ceea ce priveste umiditatea, temperatura si greutatea. Principalul lor dezavantaj se reflecta in pret care de obicei este cam de 10 ori mai mare decat pentru ghivecele din plastic.
Recomandare: Ghivece decorative de exterior pentru ornarea inedita a usii de la intrare
Ghiveci din ceramica
Ghivecele din ceramica, din lut si din ciment Acestea au avantajul de a fi bune conductoare termice, iarna nu se racesc prea rau , iar vara rezista mai mult la caldura. Dezavantajul major este reprezentat de greutatea lor mare , din cauza careia se sparg si mai usor , precum si de faptul ca nu retin apa destul de eficient astfel ca planta trebuie udata mai des. Pentru a evita acest lucru pot fi vopsite pe interior cu lac rezistent la apa sau cu email.
Vezi si: 14 ghivece construite din lemn sau ciment - pentru gradini cu flori minunate
Ghivece din lut pentru plantare
Jardiniere de exterior din ciment
Citeste si: Legume care pot fi cultivate in ghiveci - trucuri si secrete bine de stiut
Ati folosit si alte tipuri de ghivece? Daca doriti sa ne impartasiti ideile dvs. sau aveti vreun comentariu va rugam sa ne scrieti parerile dvs. in rubrica Comentarii de mai jos.
Recomandari articole: flori de gradina, ghivece, gradina,
‹‹ O floare care nu ar trebui sa lipseasca din nicio gradina Clematis
Cum se decoreaza o camera fara ferestre ››
Share daca va place
Raspunsuri si comentarii
Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!
Posteaza!