renovat.ro

» » » »


Cum cream un spatiu sigur si sanatos pentru copilul nostru


Daca aveti impresia ca odihna copilului vostru nu este tocmai de calitate, atunci este posibil ca dormitorul sau sa nu fie chiar in regula. Amenajarea unui dormitor de copil trebuie facuta dupa anumite criterii, astfel incat sa se creeze un spatiu in care copilul sa se simta fericit si in siguranta.

Dormitor de copil alb cu lila
Cum cream un spatiu sigur si sanatos pentru copilul nostru

Galerie poze
  • Dormitor de copil alb cu lila
  • Dormitor violet pentru fetite
  • Dormitor de copil decorat cu bleu
  • Dormitor pentru copii cu mobila din lemn masiv
Galerie poze
  • Dormitor pentru copii cu teme din natura
  • Dormitor cu pat supraetajat pentru doi copii

Nu va imaginati ca vor fi necesare schimbari majore, in niciun caz. Trebuie doar sa rearanjati decorul camerei sub alta forma. Incercati sa puneti in aplicare sfaturile ce urmeaza pentru a crea o camera mult mai armonioasa.

O camera in care sa locuiasca

Multe dormitoare de copii sunt in mare dezordine, iar acest lucru consuma din energia copilului. Incepeti prin a selecta din hainele si jucariile pe care copilul nu le mai foloseste si donati-le. Apoi, analizati mobila din camera. Camera prezinta siguranta , pentru ca copilul sa se poata juca in voie? Daca raspunsul este negativ, atunci incercati sa mai eliminati din piesele de mobilier sau jucariile voluminoase si nefolositoare. Ordinea este extrem de importanta pentru armonia oricarui spatiu deci: Invatati-va copilul sa pastreze ordinea in camera sa.

Cat mai mult aer curat

Aerul curat este important, asa ca aerisiti cat mai mult camera copilului. Folositi plante pentru a decora dormitorul, insa asigurati-va ca acestea nu sunt daunatoare. Daca doriti, puteti folosi un purificator de aer sau o lampa de aromoterapie cu musetel calmat sau cu menta energizanta.

Dormitor de copil alb cu lila

Dormitor de copil alb cu lila

Culori deschise

Sa fim sinceri, copii au deja mult prea multa energie, deci nu este nevoie sa ii agitam folosind in camera lor culori tari si puternice. Cele mai potrivite sunt culorile pastel sau culorile deschise, iar pentru accente folositi culori care sa reprezinte personalitatea copilului vostru. De exemplu pentru un copil creativ, folositi mov, pentru un copil competitiv rosul este potrivit, iar pentru un copil cu probleme de somn albastru se preteaza cel mai bine.

Atentie la tehnologie!

Incercati sa evitati ca in camera copilului sa se afle prea multa tehnologie. Daca este posibil, puteti evita asezarea unui calculator sau a unui televizor in camera lui. Asezati mai bine aceste obiecte in locuri din casa frecventate de intreaga familie.

Dormitor violet pentru fetite

Dormitor violet pentru fetite

Lumina din camera are mare importanta

Incercati sa profitati cat mai mult de avantajele luminii naturale. Folositi perdele albe sau deschise la culoare pentru a lasa lumina sa patrunda in incapere. In ceea ce priveste lumina artificiala, montati doua surse de lumina. Prima sursa, o lustra in tavan care sa asigure un iluminat bun pentru momentele de studiu, si a doua sursa fie prin lampadare sau veioze, fie prin aplici pe pereti pentru momentele de relaxare.

Dormitor de copil decorat cu bleu

Dormitor de copil decorat cu bleu

Fara accesorii sclipitoare

Daca este posibil , evitati folosirea oglinzilor sau a altor accesorii sclipitoare in camera copilului deoarece acestea agita somnul.

Dormitor pentru copii cu mobila din lemn masiv

Dormitor pentru copii cu mobila din lemn masiv


Decoratiuni creative si personalizate

Camera unui copil este locul in care acesta trebuie sa se simta comod si in siguranta. Ilustrati personalitatea copilului in intreaga camera folosind culoarea lui preferata, sau atarnand pe pereti desene de-ale sale. Folositi mobila sigura si decorati camera cu jucarii care sa ii stimuleze imaginatia.

Dormitor pentru copii cu teme din natura

Dormitor pentru copii cu teme din natura

Amplasarea patului

Patul ar fi bine sa se afle langa perete, pentru a-i oferi senzatia de siguranta insa nu in linie directa cu usa. Copilul trebuie sa aiba vizibilitate catre usa insa nu direct, ci in unghi.

Dormitor cu pat supraetajat pentru doi copii

Dormitor cu pat supraetajat pentru doi copii


Recomandari articole: camera copilului, mobila,

‹‹ Cum obtinem unitate vizuala si armonie in locuinta

Alegerea culorilor perfecte pentru covor ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro