renovat.ro

» » » » »


Cum obtinem unitate vizuala si armonie in locuinta


Unitatea de stiluri si culori este extrem de importanta , mai ales pentru locuintele mici,deoarece aceasta ajuta la marirea senzatiei de aerisire a spatiului locuit. Urmatoarele sfaturi , va vor ajuta sa creati armonia ,eleganta si confortul pe care ni le dorim cu totii in locuintele noastre.

Peretii zugraviti intr-o singura culoare:
Cum obtinem unitate vizuala si armonie in locuinta

Galerie poze
  • Peretii zugraviti intr-o singura culoare:
  • Pardoseala continuua pentru toata locuinta
  • Aceeasi nuanta pentru tapiserii
  • Jucati-va cu imprimeurile
Galerie poze
  • Atentie la lemn


Peretii zugraviti intr-o singura culoare:


Primul pas pe care trebuie sa il faceti atunci cand doriti sa uniti spatiile este sa alegeti aceeasi nuanta de zugraveala pentru toti peretii. Pentru ca spatiul sa para mai luminos si mai curat puteti alege si ca tamplaria sa aiba aceasi culoare.
Peretii zugraviti intr-o singura culoare:


Pardoseala continuua pentru toata locuinta


Daca veti alege acelasi tip de pardoseala pentru intreaga locuinta, optiunea ideala ar fi o pardoseala simpla, fara textura si fara model, veti obtine un frumos aspect unitar si o mai mare amplitudine a spatiului.
Pardoseala continuua pentru toata locuinta


Aceeasi nuanta pentru tapiserii


Incercati sa alegeti aceleasi culori si texturi pentru toate tapiseriile mobilierului din camera ( canapea, fotolii si scaune) astfel tot designul va fi mult mai integrat si in consecinta intreaga atmosfera va fi mult mai echilibrata.

Mentineti acelasi stil Stiu ca urmatorul sfat nu este in asentimetul tuturor, insa in locuintele mici este bine sa evitati folosirea contrastelor decorative mari sau supraaglomerarea spatiului. Cel mai recomandat este sa repetati stilul si sa alegeti cam acelasi tip de mobila in fiecare camera.

Balansati proportiile Planificati ca toate etajerele si dulapurile din casa sa aiba aceasi grosime , acesta este un truc care creaza senzatia de echilibru si armonie. Acelasi lucru este valabil si pentru ramele usilor si ferestrelor daca vor avea aceeasi grosime, culoare si finisaj.
Aceeasi nuanta pentru tapiserii


Jucati-va cu imprimeurile


Repetati acelasi model in cateva accesorii precum pernele de la canapea sau de pe pat , perdele sau draperii , pentru ca, prin acest efect decorativ veti crea un efect imediat de armonie. Cel mai bine este atunci cand imprimeul contine cateva dintre tonurile folosite in designul acelei camere.
Jucati-va cu imprimeurile


Atentie la lemn


Daca sunteti adeptul unui aspect natural si optati pentru lemn natur iar spatiul este mic, asigurati-va ca lemnul ales nu are prea multe noduri si de asemenea alegeti lemn cu aceeasi nuanta. Ideal este un lemn deschis la culoare astfel incat incaperea sa ramana cat mai putin incarcata.
Atentie la lemn


Recomandari articole: zugraveli, amenajari interioare, amenajari de lux,

‹‹ Surse de inspiratie in decorarea livingurilor mici

Cum cream un spatiu sigur si sanatos pentru copilul nostru ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro