renovat.ro

» » » »


Impodobeste-ti curtea si gradina cu parfumatii trandafiri de dulceata


Cred ca sunt foarte putine persoane care sa nu adore dulceata de trandafiri. Eu, una sunt inebunita dupa aceasta dulceata parfumata, de aceea anul trecut am decis sa plantez cativa butasi de trandafir de dulceata. Anul acesta din pacate productia de flori nu este suficienta nici macar pentru un sfert de borcanel de dulceata de aceea am decis sa las florile in pace.

Gradina cu trandafiri de dulceata
Impodobeste-ti curtea si gradina cu parfumatii trandafiri de dulceata

Galerie poze
  • Gradina cu trandafiri de dulceata
  • Gradina cu trandafiri Rose de Rescht
  • Trandafir de dulceata Rosa Damascena
  • Rosa Damascena
Galerie poze
  • Trandafir de dulceta urcator Sachsengruss
  • Trandafir Rose de Rescht

Am constatat ca acest trandafir are un rol ornamental deosebit , transformand gradina intr-un loc cu adevarat deosebit mai ales datorita parfumului lor extraodinar de puternic.

Petalele trandafirilor de dulceata sunt folosite la prepararea dulcetii sau a unui sirop concentrat. Sunt utilizate si in industria farmaceutica sau cosmetica deoarece din ele pot fi obtinute uleiuri esentiale sau celebra apa de trandafir sau si pentru obtinerea parfumurilor cu miros de trandafir. Produsele farmaceutice obtinute din acest soi de trandafir au un efect astringent, antiseptic si antiinflamator.

Gradina cu trandafiri de dulceata

Gradina cu trandafiri de dulceata

Mai jos voi trece in revista soiurile existente de trandafiri de dulceata precum si cateva imagini cu gradini minunate care au incorporat in designul lor aceste soiuri de trandafir catarator, poate reusesc sa va inspire si sa alegeti si voi pentru gradina sau de ce nu pentru o dulceata , acest minunat trandafir.

Gradina cu trandafiri Rose de Rescht

Gradina cu trandafiri Rose de Rescht

Trandafirul Rosa Damascena cunoscut si ca Floarea Damascului in Iran, este cea mai importanta specie din familia Rosaceae, familie care cuprinde cele mai multe plante ornamentale pentru ca nu degeaba a fost supranumita si Regina Florilor. In prezent exista peste 200 de specii de trandafir. In afara de utilizarea sa ornamentala in parcuri, gradini si in case trandafirul de dulceata mai este cultivat si pentru industria alimentara si medicala. Totusi, Rosa damascena este in principal cunoscut pentru parfumul sau, astfel incat la unele nunti se arunca peste invitati cu apa de trandafir pentru a asigura mirilor o casnicie trainica si fericita.

Trandafir de dulceata Rosa Damascena

Trandafir de dulceata Rosa Damascena

La maturitate planta este viguroasa, densa si extrem de florifera si creste aproximtiv 1,5 - 1,8 m. Frunzele au culoarea verde-deschis cu o tenta cenusie. Florile de culoare roz au aproximativ 30 de petale, au un parfum dulceag extrem de puternic si cresc grupate in ciorchini. Trandafirul Rosa Damascena infloreste abundent de la sfarsitul lunii mai pana la sfarsitul lunii iunie, dar in toamnele mai calduroase este posibil sa mai aiba un al doilea val de inflorire, mai slab decat primul. Acest trandafir este rezistent la ger ceea ce il face perfect pentru gardinile noastre.

Rosa Damascena

Rosa Damascena


Trandafirul Sachsengruss este un trandafir urcator care creste pana la 3 m. Florile roz cu peste 40 de petale sunt parfumate din care se obtin dulceturi si siropuri foarte apreciate. Este rezistent la boli si daunatori si poate fi folosit la aranjamente minunate in gradina putand fi directionat sa creasca peste terase sau peste pergole.

Trandafir de dulceata urcator Sachsengruss

Trandafir de dulceta urcator Sachsengruss

Rose de Rescht a fost descoperit in apropierea orasului persian Rasht. Acest trandafir nu are nevoie de reclama. Odata ce ai reusit sa il mirosi ti-l vei dori imediat in gradina ta. Are un parfum puternic si placut iar culoarea petalelor este de un roz spre rosu-purpuriu. Infloreste repetat si are floarea batuta cu aproximativ 50 de petale. Este foarte rezistent la boli si daunatori iar din petalele sale se obtine un sirop frumos si o dulceata gustoasa.

Trandafir Rose de Rescht

Trandafir Rose de Rescht


Recomandari articole: trandafiri, flori de gradina,

‹‹ Combinatii coloristice de faianta pentru zona de lucru din bucatarie

Ce ai spune despre un dormitor care creste odata cu copilul tau ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro