renovat.ro

» » » » »


Modalitati de luminare a camerelor intunecoase


Nivelul de lumina naturala din camere ne poate afecta starea de spirit. Aceste minunate raze , pline de lumina solara si vitamina D ne fac sa ne simtim foarte bine. Deci este normal ca niste camere luminoase sa ne faca sa ne simtim mai fericiti, mai plini de viata si mai vioi.
Dar ce se intampla cu camerele mai intunecate? Ce putem face cu ele? Sa le spargem peretii? Ar fi bine, daca asa am reusi sa rezolvam problemele, insa nu mereu acest lucru este posibil. Vreau sa va prezint cateva modalitati prin care poti avea mai multa lumina in camerele intunecate, in living, in bucatarie sau chiar in dormitor, cum sa iti decorezi o astfel de camera si sa iti placa la nebunie si chiar cum sa iti alegi culorile inchise pentru zugraveala daca chiar doresti acest lucru.

Oglinzi decorative aranjate pe perete de accent in living
Modalitati de luminare a camerelor intunecoase

Galerie poze
  • Oglinzi decorative aranjate pe perete de accent in living
  • Zugraveala maro inchis pentru living si accesorii in culori neutre
  • Tavan alb combinat cu accesorii viu colorate si zugraveala gri inchis
  • Design cu mobila neagra de bucatarie
Galerie poze
  • Design luxuriant si teatral pentru dormitor
  • Idei de amenajare a unui living in culori inchise si pete de culoare


Oglinzi decorative aranjate pe perete de accent in living


Analizati care este cantitatea de lumina naturala din casa
In primul rand ceea ce trebuie sa faceti este sa va plimbati din camera in camera si cu o privire obiectiva , sa stabiliti unde sunt problemele. Aveti o podea inchisa intr-o camera mica, sau ferestre prea mici, draperii prea inchise sau ciudat dispuse la ferestre, lumina naturala este blocata de dulapuri sau pereti, culorile din camera sau pur si simplu culoarea zugravelii nu este ceea ce trebuie?. Aveti un living intunecoas care are urgent nevoie de atentie sau toate camerele din casa au nevoie de mai multa lumina naturala?

Efectul oglinzilor
O camera cu peretii zugraviti in culori deschise si cu o oglinda mare montata pe unul din pereti va reflecta in acea camera fiecare raza de lumina. Cu cat este mai mare oglinda cu atat in camera va fi captata mai multa lumina. Oglinzile mari montate pe perete sunt perfecte si exista atatea modele din care ati putea alege de la modele antice, oglinzi cu
Oglinzi decorative aranjate pe perete de accent in living


Zugraveala maro inchis pentru living si accesorii in culori neutre


Alegerea perdelelor si a draperiilor
Perdelele si draperiile controleaza cantitatea de lumina naturala dintr-o camera. Deci, aveti nevoie de ferestre mai mari sau de perdele si draperii potrivite pentru camera? Daca aveti ferestre mici, alegeti perdele doar cat tine fereastra si neaparat din materiale usoare si transparente. Materialele inchise la culoare vor absorbi lumina din camera.
Daca totusi preferati jaluzelele alegeti un model care se ridica pana sus , pentru a creste cantitatea de lumina naturala din camera dar care va vor oferi totusi intimitatea dorita.

Folositi culori neutre si albul in decorarea camerelor
Peretii albi sunt o modalitate simpla de a imbunatati lumina in camerele intunecate. Daca totusi nu va plac peretii albi, alegeti dintr-o gama de culori deschise pentru a va lumina camera, adaugand putina caldura camerei prin culori neutre calde precum maro espresso, gri ciuperca, ruginiu deschis, bronz sau camel.
Nuantele n
Zugraveala maro inchis pentru living si accesorii in culori neutre


Tavan alb combinat cu accesorii viu colorate si zugraveala gri inchis


Luminati un tavan inchis la culoare cu spoturi incastrate
Tavanele placate cu lambriu din lemn, sau cele zugravite in culori inchise absorb multa lumina. De asemenea ele adauga stil si drama incaperii deci pot fi pastrate.
Puteti zugravi tavanele in alb sau puteti folosi spoturi incastrabile. Acestea adauga lumina tavanelor inchise fara sa distrugeti dispozitia excelenta pe care o creaza un tavan lambrisat sau un tavan inchis. Adaugati un intrerupator cu temporizator pentru a controla intensitatea luminii.
Daca pastrati tavanele inchise , este bine sa evitati peretii si pardoseala din lemn inchise la culoare. Puteti sa alegeti una dintre aceste optiuni dar in nicun caz ambele daca tavanul este si el intunecat.
Tavan alb combinat cu accesorii viu colorate si zugraveala gri inchis


Design cu mobila neagra de bucatarie


Alegeti mobila inchisa la culoare cu finisaje deschise pentru bucatarie Daca va place mobila inchisa si pardoseala inchisa intr-un spatiu mic, alegeti macar un blat de bucatarie in culori deschise care va ajuta sa spargeti blocul solid de culoare si va face bucataria sa para mai luminoasa, mai mare si mai deshisa.
Finisajele deschise , o faianta lucioasa in zona de lucru, niste suspensii si metalul lucios care reflecta lumina pot intensifica uminozitatea, si pot aduce echilibrul necesar pentru mobila inchisa la culoare.

Folositi suspensii pentru bucatarie
Chiar daca ferestrele din bucatarie va ofera o lumina de calitate , avand in vedere ca bucataria este folosita foarte mult timp ar trebui sa aveti in vedere suplimentarea corpurilor de iluminat.
Suspensiile pot adauga lumina si pot lumina colturile. Arata minunat deasupra mesei , iar daca bucataria este amplasata spre nord unde este mai intunecos acestea sunt perfecte ca si sursa
Design cu mobila neagra de bucatarie


Design luxuriant si teatral pentru dormitor


Adaugati lumina dormitorului vostru cu aspect teatral
Daca va plac dormitoare cu nuante inchise nu trebuie sa renuntati la ele. Adaugati doar niste lumini suave in locuri strategice din camera care va vor ajuta sa va pastrati buna dispozitie si sa luminati atmosfera. Luminile pot fi amplasate fie in jurul patului , fie prin doua veioze amplasate pe noptiere.
Finisajele deschise la culoarepentru ferestre si oglinzile pot echilibra culoarea inchisa a peretilor, a asternuturilor de pat dar si a tavanului. Pe cat posibil incercati sa mentineti perdele si draperiile semitransparente.

Cum sa decorati un dormitor amenajat in culori inchise
Peretii inchisi dintr-un dormitor pot fi usor luminati prin folosirea unor culori contrastante deschise la pernele decorative sau la cuvertura de pat. Puteti alege un crem unt, un bej deschis sau un alb murdar pentru o atmosfera mai relaxanta. Echilibrati zone mari cu culori inchise cu zone de aceeasi dimensiune c
Design luxuriant si teatral pentru dormitor


Idei de amenajare a unui living in culori inchise si pete de culoare


Cum sa alegeti culorile inchise
Culorile inchise sunt puternice, teatrale si o mare resursa daca vreti sa transformati o camera anosta intr-una cu personalitate puternica. Daca vreti sa experimentati cu culori inchise , mai intai trebuie sa aveti in vedere cantitatea si sursele de lumina naturala din camera. Cu cat aveti mai multe ferestre si usi in acea camera cu atat mai inchisa poate fi culoarea zugravelii.
Daca camera are putina lumina naturala, insa va doriti pereti inchisi, folositi culori deschise pentru tavan, podea pentru a lumina camera.

Daca folositi si alte metode de a lumina o camera intunecoasa va rugam sa le impartasiti cu noi in rubricaCometarii de mai jos
Idei de amenajare a unui living in culori inchise si pete de culoare


Recomandari articole: ferestre, corpuri de iluminat, livinguri,

‹‹ Cum sa alegi decoratiuni pentru peretii din camera copilului

Simplu dar elegant. TOP 21 dormitoare albe cu pat pe mijloc - sper sa te inspire ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro