renovat.ro

» » » » »


Umiditatea si mucegaiul din locuinta nu mai sunt o problema4 Plante de apartament care combat umiditatea din locuinta

Umiditatea a devenit una dintre cele mai discutate probleme in ultima vreme. Umiditatea este din ce in ce mai prezenta in locuintele noastre distrugandu-ne peretii prin aparitia mucegaiului, si amenintandu-ne sanatatea. Un lucru este cert. Umiditatea este un mare dusman care ne distruge calitatea vietii, iar noi trebuie sa ne luptam cu ea prin orice mijloace.

Baie decorata cu palmier natural
Umiditatea si mucegaiul din locuinta nu mai sunt o problema

Galerie poze
  • Baie decorata cu palmier natural
  • Planta ornamentala asezata in baie
  • Palmier Areca
  • Tillandsia sau Pana Roz
Galerie poze
  • Iedera englezeasca
  • Crinul Pacii


Baie decorata cu palmier natural


Bineinteles ca nimic nu poate inlocui masuri de combatere a umidititatii precum o aerisire corespunzatoare a locuintei , o curatenie frecventa, sau o buna izolare termica, insa de ce sa nu luam si masuri suplimentare sau de ce sa nu ne folosim si de alte resurse poate mai putin cunoscute insa foarte eficiente pentru indepartarea umiditatii.
In articolul de astazi mi-am propus sa va prezint patru plante de interior care combat cu succes umiditatea in exces. Pe langa rolul de absorbante ale umiditatii, ele au si rol decorativ, aducand un mic coltisor de natura direct in casa voastra.
Baie decorata cu palmier natural


Planta ornamentala asezata in baie


In functie de timpul pe care sunteti dispusi sa il petreceti pentru ingrijirea lor dar si de spatiul pe care il aveti in casa puteti folosi una sau toate din plantele enumerate mai jos. Aceste plante pot supravietui in conditii de lumina scazuta si cu un minim de ingrijire ceea ce le face ideale pentru orice locuinta, mare sau mica, in special cand sunt combinate si cu dezumidificatoare.
Urmatoarele plante sunt recomandate pentru reducerea umiditatii in exces in locuinte:
Planta ornamentala asezata in baie


Palmier ArecaPalmierul Areca
Aceasta planta este ideala pentru spatiile mari, deoarece cu o ingrijire corespunzatoare pot ajunge la dimensiuni impresionante. Poate rezista in camere cu multa lumina sau in camere mai intunecoase. In mod ideal trebuie tinut in incaperi calde deoarece iubeste mult caldura. Aceasta planta poate reduce mult din umezeala, de acceea este perfecta pentru camerele in care este posibil sa aveti o umiditate ridicata.
Palmier Areca


Tillandsia sau Pana RozTillandsia
Planta Tillandsia este cunoscuta si ca Pana Roz si face parte din familia Bromeliacee. Aceasta planta este ideala pentru persoanele care nu au prea mult timp pentru ingrijirea plantelor. Aceasta planta nu are nevoie nici de prea multa lumina si nici de ingrasaminte speciale. Se hraneste cu umezeala din atmosfera si in consecinta nu are nevoie nici sa fie udata prea des.
Tillandsia sau Pana Roz


Iedera englezeascaIedera englezeasca
Aceasta planta agatatoare are capacitatea sporita de a reduce umezeala. Prezinta un avantaj pe care alte plante nu il au si anume poate indeparta mucegaiul si alte substante nocive care pot fi gasite in atmosfera.
Iedera englezeasca


Crinul PaciiCrinul Pacii
Aduna umiditatea rapid deoarece are nevoie de o cantitate mare de apa pentru a creste. In afara de umezeala se poate hrani si cu componente nesanatoare ce se gasesc in mediul inconjurator , precum benzen, acetona , formaldehida si tricloretilena.
Va sfatuiesc sa folositi aceste resurse naturale pentru intretinerea unui mediu sanatos in locuinta, deoarece aceste plante de interior vor reduce umiditatea si in plus va vor ajuta sa va decorarati mai usor casa.
Crinul Pacii


Recomandari articole: igrasie, hidroizolatie, DIY,

‹‹ Colectia de piese de mobilier Bentley Home

Idei creative de amenajare a unui dormitor cu rafturi si carti ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro