renovat.ro

» » » » »


Unde si cum sa asezam accesoriile in living


In living avem tendinta de cele mai multe ori sa asezam o multime de articole, de aceea este important sa le asezam cat mai echilibrat si mai proportional. Odata ce ati aranjat mobila de living, va trebui sa incepeti si aranjarea accesoriilor. Vreau sa va prezint in cele ce urmeaza cateva sfaturi despre cum sa asezati toate aceste accesorii in living pentru a obtine un spatiu elegant, frumos si relaxant.

Living decorat cu tablouri
Unde si cum sa asezam accesoriile in living

Galerie poze
  • Living decorat cu tablouri
  • Living mic decorat cu doua tablouri
  • Semineu iluminat
  • Perdele Swag - cu bolta
Galerie poze
  • living decorat in stil eclectic cu perdele ample
  • Living negru cu alb cu televizor in fata canapelei


Living decorat cu tablouri


Montarea tablourilor pe perete
Cel mai des utilizat spatiu pentru agatarea tablourilor este peretele de deasupra canapelei. In acest caz aveti grija sa alegeti un tablou care nu este nici prea mic dar nici prea mare. Acesta ar trebui sa aiba cam doua treimi din latimea canapelei.
Daca doriti sa folositi cateva piese mai mici grupate se va aplica mai mult sau mai putin aceeasi regula de mai sus. In plus asigurati-va ca spatiul dintre fiecare rama este acelasi si se incadreaza de preferat intre 5 si 7 centimetri.
Living decorat cu tablouri


Living mic decorat cu doua tablouriPentru a va asigura ca nu agatati tabloul prea jos , incercati sa pozitionati rama de jos a tabloului cam la 15-20 centimetri fata de spatarul canapelei.
Indiferent ca doriti un tablou sau un grupaj de tablouri aveti grija sa le asezati la nivelul ochiului. De multe ori oamenii atarna tablourile mult prea sus astfel incat esti nevoit sa ridici privirea pentru a le privi.
Living mic decorat cu doua tablouri


Semineu iluminat


Sursele de iluminat montate pe pereti
Regulile de montare a aplicilor sau a candelabrelor de perete sunt similare cu cele pentru montarea tablourilor. Locul de fixare va depinde intotdeauna de dimensiunea peretelui si la fel va trebui sa va asigurati ca nu le veti monta prea sus. La nivelul ochiului este inaltimea ideala adica cam la 1metru si 67 centimetri si maxim 1metru si 80 centimetri fata de pardoseala.
Daca vreti sa montati doua candelabre de peretein partile laterale ale unei oglinzi sau ale unui tablou aveti grija sa lasati un spatiu suficient pentru piesa aflata in mijloc. Dinstanta care trebuie lasata libera va depinde bineinteles de dimensiunea totala a spatiului disponibil, insa aveti grija sa nu supra aglomerati sau sa sufocati oglinda sau tabloul din centru.
Semineu iluminat


Perdele Swag - cu bolta


Peredelele si draperiile
Perdelele si draperiile ar trebui sa atinga usor podeaua sau chiar sa se spirijine bine pe ea. O foarte frecventa greseala de decorare este sa folosesti perdele prea scurte si care nu ating deloc pardoseala. Acestea par trunchiate si nu respecta deloc proportiile.
Atunci cand montati o galerie sau o sina pentru perdele aceasta ar trebui montata la cel putin 5 centimetri fata de rama de sus a ferestrei si undeva intre 15 si 40 de centimetri in partile laterale.
Perdele Swag - cu bolta


living decorat in stil eclectic cu perdele ampleliving decorat in stil eclectic cu perdele ample


Living negru cu alb cu televizor in fata canapelei


Asezarea televizorului
Atunci cand incercati sa va decideti unde sa asezati televizorul incercati sa va amintiti un lucru: capatul inferior al ecranului ar trebui sa se afle la nivelul pieptului atunci cand sunteti in pozitia sezut. Atunci cand asezati televizorul suspendat pe perete , chiar daca este la moda , nu este chiar cea mai buna decizie deoarece pozitia de privit la el este foarte incomoda pentru gat.
Daca este posibil incercati sa inmultiti cu trei sau chiar cu cinci lungimea diagonalei si astfel veti determina distanta optima de vizionare.
Living negru cu alb cu televizor in fata canapelei


Recomandari articole: livinguri, tablouri, pereti,

‹‹ Iata cum creezi iluzia de spatiu intr-un mic dormitor - 10 idei de dormitoare in care chiar ai vrea sa te odihnesti

Combinatii coloristice de faianta pentru zona de lucru din bucatarie ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro