renovat.ro

» » » » » »


Acoperisurile tip terasa, alegerea perfecta pentru casa ta


Daca nu te-ai convins, izolatia are un rol major pentru locuinta ta. In ceea ce priveste acoperisul, ar fi foarte bine sa tii cont de cateva sugestii precum: respectarea normelor si implementarea de metode corecte si eficiente de executie. Daca acoperisul tau este drept, atunci ai optiunea sa amenajezi o terasa verde pentru relaxare, sus pe locuinta ta.

Verde pentru terasa ta plata de pe acoperis
Acoperisurile tip terasa, alegerea perfecta pentru casa ta

Galerie poze
 • Verde pentru terasa ta plata de pe acoperis
 • Terasa verde pe acoperisul casei sau al blocului
 • Gradina cu plante ornamentale amenajata pe terasa blocului
 • Terasa ultramoderna pe acoperis cu plante decorative naturale
Galerie poze
 • Terasa cu plante verzi pe acoperis plat
 • Idee pentru amplasrea plantelor in gradina sau pe terasa
 • Ghivece mari din lemn pentru terasa de pe acoperis
 • Terasa verde cu muschi si copaci
 • Acoperis plata cu terasa amenajata
 • Acoperis verde la bloc cu terasa amenajate
 • Montare rulouri gazon sau muschi pe terasa blocului
 • Aplicare solutii pentru hidroizolatie pe terasa
 • Amenajare terasa pe acoperisul unei incaperi doar parter
 • Terasa cu gradina pe acoperis plata cu lemn
 • Casa cu etaj si acoperis tip terasa

Acoperisuri de tip terasa amenajate corect

Acoperisul reprezinta o pondere importanta in volumetria casei. Cel mai important aspect in proiectarea si realizarea unei locuinte il constituie hidroizolatia. Aceasta este un proces de etanseizare a unei suprafete pentru evitarea patrunderii sau pierderii de lichide. Asa cum un acoperis are rolul de a pastra o constructie ferita de precipitatii in domeniul constructiilor acvatice, tot asa hidroizolatia are menirea de a forma un strat etans care sa protejeze diversele suprafete ce ar putea fi in contact cu apa si infiltratiile de la ploaie ale teraselor de bloc, teraselor, balcoanelor, subsolurilor, pardoselilor, bazinelor de colectare a apei, acoperisurilor verzi, foselor, canalelor, piscinelor, bailor, etc.)

Recomandare: Hidroizolatii case

Daca incepi asemenea lucrare, va trebui sa respecti o serie de detalii tehnice. Acoperisurile de tip terasa sunt amenajate in general ca si gradini cu verdeata si natura. Daca ai un acoperis drept, atunci este foarte bine, te poti bucura de o serie de avantaje. Iti poti extinde casa pe verticala, iti poti  separa spatiile, poti construi chiar si o mansarda. Poti opta si penru spatii de depozitare, dormitoare, etc. Iti indicam sa montezi panouri solare deoarcee vei avea nevoie. Aceste panouri vor exploata caldura soarelui.

Iti poti renova si moderniza casa cum doresti tu, daca vei tine cont de sfaturile noastre si de toate detaliile tehnice.

Trebuie sa fii foarte atent la scurgeri. Opteaza pentru solutia clasica de scurgere a apei printr-un sifon, combinata cu cea a scurgerii naturale, prin rigole distantate de fatada casei, astfel vei proteja peretii exteriori de apa.

Recomandare: Montarea corecta a rigolelor pentru scurgerea apei

Avantajele Hidroizolatiei

In momentul in care ai probleme cu apa si nu numai si optezi pentru o hidroizolatie, atunci trebuie sa fii foarte atent la pasii esentiali. Sa investesti sigur, calitativ, cu materiale potrivite si sa alegi cei mai buni experti in domeniu.

Pentru a curata terasele cum trebuie, va trebui sa tii cont de acesti pasi: curatarea suprafetelor de pietris, curatarea resturilor de membrana si curatarea planseului. Hidroizolatiile si termoizolatiile vor fi intotdeauna primordiale pentru acoperisul tau.

Recomandare: Cum aleg cea mai buna termoizolatie pentru casa mea

Daca iti doresti sa realizezi o lucrare de hidroizolatie corecta, atunci ar bine bine sa tii cont de urmatoarele elemente: sa cunosti structura suportului ce urmeaza a fi acoperit, sa folosesti materiale adecvate, sa realizezi corect finisajele si sa alegi tehnica cea mai optima pentru montaj.

Alege sa transformi acoperisul tau intr-o oaza de liniste. De ce sa nu optezi pentru natura chiar pe acoperisul tau. Daca tot ai norocul sa ai un coperis drept, atunci profita de avantaje.

Recomandare: Avize necesare pentru constructia unei case in Romania

Cauta sa iti creezi acolo confortul mult dorit si anume: iti poti aseza o masa de cafea, la care sa savurezi momentele cu cei dragi, sau sa citrsti o carte in liniste, opteaza pentru flori in glastre mari atat verzi, gen copacei in ghiveci cat si in culori variate.

Readu si tu natura pe terasa ta, opteaza pentru un loc magic pe acoperisul tau plat.

Transforma-ti si tu visul in realitate! Alege sa ai un acoperis eco, va fi cu siguranta sursa ta de energie zilnica. Apuca-te de plantat iarba si muschi de piatra pe terasa ta, abia asteptam sa vedem rezultatele si sa ne spui cum te inspira pe tine terasele verzi.


Recomandari articole: acoperisuri, hidroizolatie, terasa casa, balcon,

‹‹ Covorase pentru baie - sfaturi si exemple minunate despre cum poti transforma interiorul unei bai cu ajutorul lor

Agatatori ingenioase pentru peretii tai ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro