renovat.ro

» » » » » »


Aer conditionat cu inverter


Sistemele de aer conditionat cu unitati indoor/outdoor sunt potrivite pentru locuintele care nu au avut in planul initial dotarea cu un sistem de ventilatie si conditionare a aerului prin tubulatura.

Aer conditionat inverter
Aer conditionat cu inverter

Galerie poze
  • Aer conditionat inverter
Galerie poze

Compresorul este montat afara iar agentul de racire este apoi circulat prin teava de cupru izolata termic catre unitatea de racire interioara. Spre deosebire de generatiile vechi de aer conditionat care aveau o singura unitate, jumatate afara si jumatate in camera, aceasta metoda reduce zgomotul din camera. In plus, unui singur compresor ii pot fi atasate doua sau mai multe unitati interioare, denumindu-se aer conditionat dublu split sau multisplit.

Tehnologia inverter asigura un control permanent al energiei consumate si a functionarii compresorului. La inceput, cand este cald in camera, compresorul functioneaza la o putere sporita, reducand timpul de aducere la temperatura optima. Dupa ce se atinge aceasta temperatura, se reduce functionarea compresorului, regland doar diferenta de temperatura fata de nivelul dorit. Se obtine astfel o economie insemnata de energie electrica, ducand astfel la scaderea substantiala a facturii.

O alta caracteristica interesanta a tehnologiei inverter este ca se poate folosi atat vara cat si iarna. Si iarna, aceasta tehnologie poate incalzi camera chiar la diferente semnificative fata de temperatura scazuta de afara.

Sistemul de purificare cu filtre bazate pe plasma se refera la capacitatea de purificare a aerului prezenta la noua generatie de aparate de aer conditionat. In mare, el contine un sistem de purificare a aerului bazat pe mai multe straturi de procesare. Ele retin pe rand praful fin, mirosurile neplacute si impuritati prezente in aer.

Cateva din caracteristicile noi ale aparatelor de aer conditionat mai sunt ca au un design foarte placut si asigura o ventilatie uniforma in camera. Ele contin functii de autocuratare a sistemului de racire in urma condensului si prafului acumulat. Tehnologiile noi anticorozive sunt folosite la tubulaturile din tevi de cupru pentru a mari durata de functionare a aparatelor de aer conditionat.

Am prezentat pe scurt cateva din elementele semnificative ale aparatelor din noua generatie. Ele sunt mult mai numeroase si pot fi studiate pe indelete in ofertele diferitilor distribuitori si firmelor de montaj aer conditionat.

Intrebare: Pana la ce temperatura exterioara functioneaza iarna pe incalzire?
Raspuns: Temperatura exterioara pana la care functioneaza aparatele de aer conditionat pe incalzire poate sa difere de la un model la altul. In general, aceasta valoare este mentionata in manualul de utilizare al aparatului. Orientativ, modelele standard functioneaza atat pe rece, cat si pe cald, pana la temperatura de aprox. -10 grade Celsius, iar cele cu inverter pana la aprox. -20 grade Celsius. Va recomandam sa consultati instructiunile de folosire.


Recomandari articole: aer conditionat, montaj, confort termic, aparate,

‹‹ Cum se monteaza un aparat de aer conditionat

Cum aleg aparatul de aer conditionat ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro