renovat.ro

» » » » » »


Aer conditionat dublu split economic


Aparatele de aer conditionat au fost concepute pentru a oferi confort termic in locuinte. Ideaa nu este noua, dupa cum se vede in istoria aerului conditionat . Variantele moderne ofera o serie de optiuni si facilitati, precum controlul umiditatii aerului, filtrarea aerului, dispersia egala a aerului in incapere prin incorporarea unui balador automat, timer, restart automat. In plus, putem alege varianta montata pe perete sau caseta in tavan.

Aer conditionat dublu split telecomanda
Aer conditionat dublu split economic

Galerie poze
  • Aer conditionat dublu split telecomanda
Galerie poze

Aerul conditionat cu inverter asigura atat racirea, cat si incalzirea camerei. In ceea ce priveste functionarea, un termen nou este din ce in ce mai vehiculat: aer conditionat dublu split. Sa vedem despre ce este vorba.

Aparatele de aer conditionat mai vechi erau alcatuite dintr-o singura unitate montata de obicei in geam, cu o latura exterioara si una interioara. Din pacate, erau destul de zgomotoase, asa ca s-a cautat o solutie pentru acest inconvenient. Aparatele de generatie mai noua sunt alcatuite din doua unitati, una exterioara, ce contine compresorul, si o unitate interioara, care raceste sau incalzeste aerul din incapere. Legatura intre cele doua unitati se face printr-o teava de cupru izolata termic. Acestea poarta denumirea de aparate de aer conditionat split. Termenul "split" vine din engleza si inseamna "despicat". Cei interesati pot vedea cum se monteaza un aparat de aer conditionat in apartament.

Aer Conditionat Split - Unitatea Interioara
Aer Conditionat Split - Unitatea Interioara

Aparatele de aer conditionat mai noi ofera si varianta cu o unitate exterioara si doua unitati de racire interioare. In acest caz, unui compresor ii sunt atasate doua unitati interioare, iar aparatul poarta denumirea de aer conditionat dublu split.
Principalul avantaj al acestui tip de aparat de aer conditionat dublu split este faptul ca putem folosi cate o unitate interioara in doua camere diferite. Unitatile pot fi pornite sau oprite independent una de cealalta, fiecare avand telecomanda proprie. De asemena, putem stabili temperaturi diferite pentru fiecare camera. Vom avea astfel toate avantajele oferite de doua aparate de aer conditionat intr-o varianta economica si eficienta, evitand astfel supraincarcarea spatiului exterior al locuintei.

Aer Conditionat Dublu Split - Telecomanda
Aer Conditionat Dublu Split - Telecomanda

Exista si aparate de aer conditionat care suporta mai mult de doua unitati interioare, fiecare functionand separat. Acestea poarta denumirea de multi-split, iar principiul de functionare este acelasi ca la aparatele de aer conditionat dublu split. Acum stim mai multe despre cum sa alegem aparatul de aer conditionat. O vara placuta!

Intrebari si raspunsuri despre aerul conditionat dublu-split:

Intrebare: Doresc o oferta.
Raspuns: Site-ul renovat.ro isi propune sa va tina la curent cu noutatile din domeniul amenajarilor interioare. Pentru oferte de produse si servicii, va rugam sa contactati direct firmele care comercializeaza si monteaza aparate de aer conditionat.

Intrebare: Pot monta un aparat de aer conditionat pe holul unui demisol locuibil, numai pentru functia de incalzire a holurilor si a baii, dar cu montarea compresorului pe casa scarii? Am inteles ca acest tip de aparate nu pot functiona pe functia incalzire atunci cand temperatura in exterior, unde este montat compresorul, este sub -15 grade Celsius, motiv pentru care as dori sa montez compresorul in incinta casei scarilor. Este aceasta o solutie buna pentru incalzirea spatiilor mentionate, intrucat restul (camerele) sunt racordate la instalatia de incalzire cu centrala termica, de la parter?
Raspuns: Puteti incerca sa montati unitatea exterioara pe holul scarii dar trebuie sa tineti cont ca veti raci holul, deci va afecta indirect si incalzirea celorlalte camere.

Intrebare: Daca montez un aparat de aer conditionat de 12000 BTU intr-o camera si il las sa mearga la maxim 8 ore, cu usile in apartament deschise, credeti ca se simte racoare si in celelalte camere? (configuratia apartamentului este hol central din care se intra in 3 camere).
Raspuns: In principiu, se poate sa racoriti si celelalte camere. O metoda este sa calculati aproximativ 100-150 BTU pentru 1 metru patrat.

Intrebare: Daca am deja instalat un aer conditonat de 9000btu in camera, se mai poate adapta o unitate interna de ex. pe hol, si cu ce afecteaza ca solicitare a celor doua simultan?
Raspuns: Se mai poate adapta o unitate interioara numai daca unitatea exterioara suporta dublu split. Verificati in manualul de utilizare al aparatului sau contactati o firma specializata.


Recomandari articole: aer conditionat, hol, electrocasnice, instalatii electrice,

‹‹ Aer conditionat sau ventilator de camera - Ce aleg?

Istoria aerului conditionat ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
mihulca valy a scris:

se poate monta o unitate interioara de aer conditionat de alta marca?unitatea exterioara merge perfect!am un LDK DE 9000btu!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro