renovat.ro

» » » » »


Aer conditionat sau ventilator de camera - Ce aleg?


La venirea verii, ne confruntam si cu primul val... nu de la mare, ci de caldura... Si atunci ne punem problema alegerii unei metode care sa ne sporeasca confortul termic acasa: fie un aparat de aer conditionat, fie clasicul ventilator. Sa vedem mai departe care sunt avantajele oferite de fiecare.

Aer conditionat sau ventilator de tavan
Aer conditionat sau ventilator de camera - Ce aleg?

Galerie poze
  • Aer conditionat sau ventilator de tavan
Galerie poze

Sa incepem cu aerul conditionat. Este o investitie buna si gasim pe piata numeroase modele si tipuri: aer conditionat dublu-split economic, care permite ca la o singura unitate exterioara sa putem atasa doua unitati interne, sau chiar multi-split (cu mai mult de doua unitati interne), aer conditionat mobil, pe care il putem muta dintr-o camera in alta sau aparatul de aer conditionat cu inverter, cu o unitate externa si una interna.

Operarea se face cu ajutorul telecomenzii si ii putem regla temperatura, timpul de functionare, precum si ventilatia aerului. Inainte de a face achizitia este bine sa luam in calcul cateva criterii: numarul de camere in care dorim sa avem aer conditionat, numarul de saptamani sau luni in care il vom folosi, unde este cel mai bun loc pentru a monta un aparat de aer conditionat . In functie de aceste lucruri si de bugetul de care dispunem, vom alege cel mai potrivit model de aparat de aer conditionat.

Aparat de aer conditionat
Aparat de aer conditionat

O varianta mai ieftina, dar destul de eficienta este cumpararea unui vetilator. Avantaje: poate fi mutat cu usurinta dintr-o incapere in alta, ferestrele pot fi lasate deschise pe timpul functionarii (ceea ce nu se poate in cazul unui aparat de aer conditionat, deoarece va scadea eficienta acestuia) asigurand astfel o mai buna ventilatie si oxigenare a incaperii, spre deosebire de aparatul de aer conditionat care recircula aerul din camera, costurile de achizitie si de exploatare sunt mult mai mici, avand un consum mai mic decat al unui aparat de aer conditionat. Modelele sunt extrem de variate - gasim ventilatoare de tavan, de birou, de camera cu picior inalt. Majoritatea au mai multe trepte de fnctionare. Pe de alta parte, cand il oprim, temperatura din camera revine la normal - ventilatorul nu raceste aerul propriu-zis, ci doar da senzatia de racoare prin ventilatie. Aparatul de aer conditionat raceste aerul, iar temperatura din camera poata sa ramana scazuta si dupa oprirea acestuia.

Ventilator de tavan

Ventilator de tavan


Indiferent daca optam pentru un aparat de aer conditionat sau un ventilator, sunt cateva recomandari de care este bine sa tinem cont: nu este indicat sa setam aerul conditionat la o temperatura foarte scazuta atunci cand afara este canicula, deoarece diferentele mari de temperatura nu sunt sanatoase. De asemenea, nu este indicat sa dormim cu ventilatorul pornit intr-o camera inchisa etans, mai ales in zone cu umiditate crescuta.


Recomandari articole: ventilator, aer conditionat, constructii,

‹‹ Statii meteo

Aer conditionat dublu split economic ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro