Afla in ce culori iti poti decora casa pentru a deveni mai destept.
Care sunt culorile care stimuleaza inteligenta?
Aflasem pana acum ca exista culori care iti afecteaza starea de spirit , insa chiar nu stiam ca exista si culori care sa te faca mai destept. Da, se pare ca exista si " culorile inteligente". Ele sunt acele culori care iti afecteaza energia, creativitatea, ambitia si capacitatea de memorare - toate acestea fiind componente ale intelectului.
Deci daca vrei sa iti stimulezi inteligenta, alege nuanta peretilor, mobila sau decoratiunile in tonuri sau subtonuri ale acestor culori minune pe care ti le voi prezenta in continuare.
Portocaliul
Culoarea portocalie stimuleaza activitatea cerebrala crescand furnizarea de oxigen catre creier si facand sa ne simtim mai plini de energie si gata de actiune. Atentie, daca lucrezi la un proiect cu o persoana pe care o placi ....fii pe faza ... deoarece stimuleaza interactiunea sociala ( ce-i drept nu este atat de agresiva si romantica precum rosul... insa poate avea efect).
Inspiratie: Cateva idei de amenajare pentru o baie portocalie
In mod cert oranjul este o culoare puternica. Nu trebuie sa folositi o nuanta aprinsa sau sa zugraviti intreaga camera pentru a obtine efectul dorit. Poate fi folosit doar ca accent pentru alte culori cu efect similar. Poti incerca si nuante mai pale sau mai spre tonurile de pamant precum: portocaliu nectarina, portocaliu rose, dovleac, sau culoarea apusului. Pentru a evita folosirea lui excesiva incearca un singur perete de accent, cuverturi sau perne decorative sau alte accente.
Inspiratie: 6 idei de a combina galben si portocaliu in zugraveli
Mare atentie, daca esti o fire mai hiperactiva sau mai irascibila incerca sa eviti folosirea unor tonuri de portocaliu aprins. De asemenea daca de felul tau ti se distrage usor atentia usor evita sa folosesti orice nuanta de portocaliu. Nu este o culoare potrivita nici pentru persoanele care sufera de ADHD. De asemenea nu folositi niciodata aceasta culoare in bucatarie , doar daca vrei sa faci o cura de ingrasare , pentru ca stimuleaza apetitul.
Galbenul
Galbenul stimuleaza si el activitatea cerebrala, insa si in acest caz ce-i mult strica si sa fim seriosi nimeni nu vrea sa fie prea destept. Nu? Glumesc, ideea este ca prea mult galben ne poate creste gradul de emotivitate. In rest , daca este folosit cumpatat in doze mici ajuta memoria, creste capacitatea de concentrare si stimuleaza creativitatea. Este culoarea perfecta pentru amenajarea birourilor, a atelierelor sau a oricarui tip de spatiu de lucru.
Inspiratie: Bucatarii galbene in modele si stiluri diferite
Nu la fel stau lucrurile si cu galbenul inchis. El este destul de periculos... deci mai bine stati departe de el. Scade creativitatea deoarece este o nuanta asociata mai mult cu precautia. Optati mai bine pentru tente mai luminoase sau mai pale , sau mai bine doar pentru pete de culoare pe ici pe colo. Este suficient sa asezi si o vaza cu narcise galbene sau o fructiera cu cateva lamai galbene.
Galbenul se asociaza cel mai bine cu culori inchise contrastante sau cu nuante neutre. Cele mai potrivite nuante de galben sunt galben lamaie, galben culoarea untului , nuanta porumbului sau a narciselor galbene.
Albastrul
Nu este o coincidenta ca bleul este atat de folosit la decorarea spatiilor de studiu. Aceasta nuanta creste productivitatea, intuitia si gandirea analitica. Are efect calmant, reducand metabolismul si pofta de mancare. Atunci cand viata te surprinde in valtoarea ei vei avea timp suficient sa analizezi detaliile importante daca te vei afla intr-o camera zugravita in bleu pal.
Inspiratie: Amenajare dormitor cu galben, gri si turcoaz - o minunata sursa de inspiratie
Albastrul inchis sau cel foarte luminos trebuie evitate in birouri sau bucatariie, deoarece in doze mari pot fi opresive. Optati mai bine pentru un bleu ciel, pentru un albastru violet pal ( culoarea brebenocului), un albastru otel, sau pentru nuanta albastrelelor. Puteti folosi si cateva pete de un albastru electric, indraznet cu conditia sa fie asortate cu culoarea potrivita.
Albastrul este culoarea perfecta pentru persoanele hiperactive si pentru cele care se concentreaza mai greu. Poate fi folosita in intreaga camera, in diferite nuante sau combinatii coloristice.Te insvit sa ciotesti si despre: Asortarea nuantelor de albastru si maro in amenajarile interioare
Albul
Doar daca sunteti un scriitor de romane , altfel nu va sugerez sa optati pentru zugravirea in totalitatea a peretilor in culoarea alba. Este o culoare sentimentala si nostalgica, ceea ce poate inhiba abilitatea de a gandi in prezent sau viitor. Totusi albul poate fi folosit cu oricare din culorile mentionate pana acum. In doze mici ajuta mintea sa ramana limpede si va incurajeaza sa treceti peste obstacolele fizice sau intelectuale.
Inspiratie: Bucatarii albe - galerie foto
Negrul
Negrul poate fi putin cam complicat si depinde mult de personalitatea voastra. Se potriveste foarte bine cu majoritatea culorilor de mai sus, insa ar trebui folosit doar de cei care cred ca un pic de eleganta si stil le poate stimula creativitatea facandu-i sa se simta mai profesionisti si mai sofisticati. Alte persoane il pot considera pur si simplu deprimant si atat.
Recomandare: Cum folosim accentele negre in amenajarea casei
Daca credeti ca va nu descurcati cu el, puteti sa-l folositi doar accente de culoare prin funde decorative din satin negru , sau ca buline in gen "polka dots" sau diverse dungi. Aveti grija ca negrul sa fie doar un accent si ca nu domina ca si culoare principala.
Inspiratie: Afla cum integrezi corect dungile alb negru in amenajare
Griul
Griul poate reprezenta o optiune mai buna fata de negru, pentru multi dintre noi. Nu are nicio actiune pentru stimularea intelectului insa este asociat cu fermitatea si intelepciunea. Poate fi folosit de asemenea, in doze mici, pentru a spori efectul celorlalte culori.
Recomandare: De ce sa alegi o canapea gri in living
In continuare va las sa vizualizati o GALERIE de imagini cu diferite interioare amenajate in aceste culori ale intelectului.
Recomandari articole: decoratiuni, amenajari interioare,
Cabina de dus din sticla - MODELE SI IMAGINI pentru inspiratia ta. ››
Share daca va place
Raspunsuri si comentarii
Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!
Posteaza!