Alegerea cuierelor si pantofarelor pentru hol
Amenajarea propriei locuinte poate da multe batai de cap mai ales din cauza multitudinii mari de oferte care in loc sa ne ajute sa ne decidem, se intampla de multe ori sa ne zapaceasca.

Mobilierul de hol este primul care te intampina la intrarea in casa iar prima impresie este tot timpul si cea mai importanta, un motiv in plus pentru a acorda o atentie sporita mobilierului din vestibul.
O linie directoare dupa care ne putem ghida ar fi utilitatea practica si evitarea exagerarilor.
Cuierul este principala piesa de mobilier care prin excelenta isi are locul pe hol. Alegerea lui trebuie sa tina seama in primul de spatiul disponibil.
Nu vom intra acum in detalii in ceea ce priveste tipul si designul cuierului, insa el trebuie sa se incadreze in spatiul disponibil, sa nu fie nici prea mare, nici prea mic, in raport cu holul si cu restul pieselor de mobilier.
Acelasi lucru este valabil si pentru pantofar, cealalta piese de mobilier nelipsita de pe holurile romanilor. Aici trebuie sa avem o grija in plus ca nu cumva cochetul dulapior pentru pantofi sa blocheze accesul sau sa impiedice deschiderea vreunei usi.
Accesoriile dau si ele o nota de identitate culoarelor si holurilor, in special oglinzile. O oglina mare, amplasata strategic, poate face holul sa para mai mare decat este in realitate.
Desi uneori simtim nevoia sa conectam stilul si culorile mobilei de hol cu cea din restul incaperilor, acest lucru nu este neaparat necesar insa este aproape obligatoriu sa tinem seama de particularitatile acestui colt de locuinta atunci cand ne decidem asupra culorilor.
Culorile sunt importante cand vorbim de holuri si asta pentru ca, de regula, holurile sunt zone mai intunecoase decat restul casei. Daca acesta este si cazul holului dumneavoastra, atunci culorile pentru dulapioarele si cuierele de hol trebuie sa fie unele deschise, pastelate, tocmai pentru a suplini deficitul de lumina.
Daca dimpotriva, aveti un hol spatios si luminos, atunci culorile nu mai depind asa mult de factorul luminozitatii si pot fi alese din orice gama, in functie de asortarea cu vopseaua lavabila, cu tocaria si cu restul mobilierului din locuinta. In acelasi timp mobilierul dintr-un hol trebuie sa formeze un tot unitar, atat prin nuantele cromatice, cat si prin design si stil.
Astfel, caselor moderne li se potrivesc holuri cu un mobilier colorat indraznet, cu portocaliu, verde deschis, galben deschis sau chiar rosu, in schimb caselor cu un stil clasic li se potrivesc culorile calde "cuminti", bej, cafea cu lapte, pamantiu, etc.
Gustul si creativitatea pot fi scoase in evidenta si cu ajutorul finisajelor (diverse ornamente si decoratii grafice imprimate pe piesele de mobilier) dar si prin alegerea unui stil tematic. De exemplu putem opta pentru finisaje geometrice sau florale, pentru mobilier vintage, retro sau rustic.
Un hol decorat cu mobilier unic, la comanda, foarte creativ, va lasa cu siguranta o impresie puternica pentru orice musafir care va calca pragul.
Cum exista o multitudine de situatii, de la holuri mici de apartament, pana la holuri de trecere generoase ca spatiu si ca luminozitate, exista si o multitudine de solutii pentru amenajarea lor.
Gusturile personale, bugetul familiei si particularitatile fiecarei locuinte sunt principalele limite ale imaginatiei cand vine vorba de alegerea mobilierului.
Intre timp va invit sa va inspirati cu cateva imagini cu holuri amenajate divers.
Recomandari articole: pantofar, cuier, mic mobilier, holuri,
‹‹ Ce trebuie sa cunoastem despre tinciurile de interior
Cum sa iti gletuiesti perfect peretii fara ajutor profesionist ››
Share daca va place
Raspunsuri si comentarii
Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!
Posteaza!