renovat.ro

» » » » » »


Amenajarea biroului si locului de studiu pentru copilul scolar - sfaturi si recomandari importante


Fie ca ne place sau nu, mai sunt doua saptamani pana la inceperea scolii, eveniment anuntat de toate marile magazine care se intrec parca in oferte de rechizite, uniforme, ghiozdane, penare, carti si caiete. Pentru un copil inceperea scolii este o experienta emotionanta, la fel si pregatirea si amenajarea locului in care isi va face temele.

Birou scola pentru copii improvizat in fata unei ferestre
Amenajarea biroului si locului de studiu pentru copilul scolar - sfaturi si recomandari importante

Galerie poze
  • Birou scola pentru copii improvizat in fata unei ferestre
  • Model de birou cu blat lat
  • Pozitia corecta a copilului la birou
  • Model de scaun confortabil pentru birou
Galerie poze
  • Birou pentru scoala reglabil pe inaltime si scaun ergonomic
  • Idee entru amenajarea unui birou cu calculator pentru scolari
  • Culori neutre pentru amenajare birou copil
  • Perete metalic cu gaurele cu spatii de depozitare
  • Idee de organizatoare pentru creioane si pixuri
  • Suport pentru creioane in forma de arici
  • Camera de studiu cu doua birouri amplasate in fata ferestrei





Alegerea unui design inteligent, a unei mobile potrivite, a unei scheme coloristice bune, precum si a unor accesorii decorative interesante, sunt aspecte care contribuie din plin la un studiu productiv.

Pentru ca si eu ma aflu printre cei care trebuie sa aleaga biroul potrivit pentru copilul sau, m-am gandit sa va prezint cateva recomandari care mi s-au parut importante pentru noi, parintii, care dorim sa oferim copiilor nostri un loc de studiu nu doar frumos ci si functional si mai ales sanatos.

Un model potrivit de birou

Inaltimea biroului sau a mesei de lucru ar trebui sa fie adaptata inaltimii copilului si sa ii permita acestuia sa isi sprijine usor coatele pe blat. Expertii ne recomanda sa ne indreptam atentia catre mobilierul transformabil, astfel incat dimensiunea si inaltimea biroului sa poata fi modificate in functie de varsta copilului.

Ca si material ,cel mai bun este lemnul, insa si in acest caz trebuie verificam ca biroul sa nu prezinte defecte, crapaturi , asperitati sau urme de lipici. Daca mobila are un miros ciudat din cauza lacului protector cu care a fost tratata, atunci indiferent cat de frumoasa ar fi cel mai bine este sa renuntati la achizitia ei.
Atunci cand alegeti biroul este bine sa tineti cont daca este pentru o fetita sau pentru un baietel. Pe langa preferintele de culoare, baietii au nevoie de mai mult spatiu decat fetele, astfel incat pentru acestia ar fi bine sa alegeti un birou cu blatul mai lat si mai lung.

Un scaun confortabil

Deoarece un copil petrece cel putin doua ore pentru pregatirea lectiilor, scaunul ar trebui sa fie ergonomic si confortabil. Spatarul trbuie sa fie rezistent si putin curbat. Este recomandabil sa alegem un scaun fara brate , cel mai bun fiind un scaun ortopedic.

Cat mai multa lumina naturala

Fereastra este locul cel mai potrivit pentru amplasarea biroului, in primul rand pentru ca permite copilului sa lucreze cu ajutorul luminii naturale si in al doilea rand pentru ca privirea ii va fi distrasa de la carti si caiete de peisajul cu cerul, pasari si copaci. Acest lucru are un efect benefic important asupra psihicului dar si asupra muschilor ochiului care se vor detensiona periodic.

Iluminare suplimentara

Indiferent de amplasamentul locului de studiu vor fi necesare corpuri suplimentare de iluminat. Uneori poate fi suficienta o lampa de birou reglabila, sau una cu sistem de prindere pe baza de clips.

Sisteme de depozitare

Ordinea este foarte importanta mai ales ca aceasta influenteaza productivitatea studiului. Organizarea corespunzatoare si existenta unor spatii de depozitare pentru creioane, carti, caiete sunt aspecte care trebuie tratate cu seriozitate. Este important sa ne invatam copii inca de mici sa fie ordonati si organizati.

Decoratiuni creative

Copii cel mai bine invata prin joc si joaca, asa ca este bine sa alegem accesorii cu forme cat mai ciudate si cat mai frumos colorate, ca de exemplu niste foarfece cu floricele sau o rigla cu personajul preferat din desene animate, sau in loc de banalul suport pentru creioane sa confectionam din lemn un arici care in loc de tepi sa aiba creioane. Toate aceste detalii il vor face pe micul vostru scolar sa iubeasca temele pentru acasa.

Culorile

Psihologii si designerii de interior sunt de acord ca pentru amenajarea unui loc de studiu ar trebui alese scheme de culori neutre. Ca si fundal puteti folosi alb sau bej si pentru mobila si accesorii sa alegeti culori mai vii si mai interesante. Elementele colorate trebuie totusi sa fie echilibrate pentru a nu distrage atentia scolarului de la teme. Maroul si galbenul au capacitatea de a stimula concentrarea si activitatea cerebrala , astfel incat sunt recomandate ca si culori de accent.


Recomandari articole: mobilier birou, birou copii, scaun birou, camera copilului,

‹‹ Burlane si jgheaburi - ce tipuri si modele de sisteme pluviale exista si cum le alegem pe cele potrivite

Cu ce putem inlocui noptierele intr-un dormitor mic - 30 de idei in imagini ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
Val a scris:

Multumim pentru reclama la saune si birouri ergonomice, dar de unde sa la cumparam?

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro