Loft - de la spatii industriale la apartamente generoase
Termenul "loft" este de origine americana si provine de la amenajarea spatiilor industriale in apartamente aerisite de dimensiuni generoase. Ideea a luat nastere in Manhattan datorita dezvoltarii zonei urbane care a determinat refolosirea spatiilor industriale abandonate ( hale, depozite, ateliere) si transformarea lor in locuinte functionale.

Acest tip de locuinta este ales in special de persoanele nonconformiste, cu un stil de viata liber, care iubesc spatiile ample si aerisite.Anexarea peretilor in acest tip de locuita este posibila dar de cele mai multe ori compartimentarea se face doar acolo unde este necesar ( pentru baie, de exemplu). Este preferata o delimitare a camerelor cu ajutorul corpurilor de mobila, a paravanelor decorative sau prin marcarea la nivelul pardoselii.
Pentru adeptii acestui stil si mai ales pentru cei ce doresc sa isi amenajeze locuinta astfel, va invit sa aflam impreuna care sunt principalele reguli de design contemporan ale stilului industrial loft:
Aspectul nefinisat, brut, cu pereti erodati ce lasa caramida la vedere ; podelele din beton, grinzile precum si conductele vizibile;
Cromatica este bazata pe tonuri pamantii cu dominante de roscat, caramiziu, maro ; folosirea petelor de culoare in amenajare va anima sufletul unui loft;
Pardoselile neacoperite din lemn, beton sau piatra ; se pot utiliza elemente de accent din tesaturi in culori vii
Inexistenta perdelelor si a draperiilor; in astfel de amenajari interioare, de obicei, ferestrele raman goale.
Datorita spatiului generos, loft-urile se mobileaza cu canapele largi, capitonate cu piele .Sunt foarte des intalnite corpurile de mobilier din lemn masiv cu elemente din fier. Corpurile de iluminat sunt din materiale ce ne amintesc de otel, si care imita lampile de veghe industriale.De asemenea se mai pot folosi lustre sau lampadare din fier forjat cu abajururi nepretioase.
Avand in vedere dimensiunile ample ale peretilor, acestia permit expunerea tablourilor mari care impresioneaza vizitatorii iar vastul spatiu invita la amplasarea de sculpturi in piatra sau fier. In dorința de a pastra originalitatea stilului, designerii care amenajeaza loft-uri decoreaza incaperile cu tevi , piese de mobilier si de ambianta vintage iar uneori scotocesc peretii care sunt intr-o stare buna.
Pentru designeri este o provocare atunci cand au sarcina de a crea o casa frumoasa din ceva ce a fost candva un depozit industrial. Conversia unei mansarde nefolosite, sau a unui spatiu industrial poate satisface nevoia de spatiu .
Va propunem un set de imagini cu loft-uri care va vor inspira si va vor face sa indragiti acest tip de locuinta nonconformista si totusi atat de practica.
Recomandari articole: stilul loft, stilul industrial, perete din caramida, gri, corpuri de iluminat industrial, stiluri design interior,
‹‹ Ce trebuie sa schimbi in decorul casei tale atunci cand astepti un copil - Recomandari importante
Exemplu de extindere a unei case pe verticala ››
Share daca va place
Raspunsuri si comentarii
Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!
Posteaza!