Amenajarea unica a unui apartament de doar 16 metri patrati
Majoritatea dintre noi suferim de lipsa spatiului suficient din locuinta. De multe ori se intampla sa fim nemultumiti fie de dimensiunea prea mica a apartamentului nostru de 40-50 de metri patrati, fie de forma lui atipica. Insa daca am avea un apartament, garsoniera ar fi denumirea cea mai potrivita, de doar 16 metri patrati, ce am mai spune?

Va propun astazi sa vizitam impreuna o garsoniera situata in centrul Parisului care pe langa faptul ca are o forma atipica, mai este si foarte mica -suprafata ei locuibila nu are decat 16 metri patrati - cam cat o sufragerie intr-un apartament de bloc vechi.
De amenajarea ei s-au ocupat doi arhitecti cunoscuti in Paris, experti in amenajarea spatiilor mici, Marc Baillargeon si Julie Nabucet, care au reusit imposibilul si au transformat acest dreptunghi intr-o locuinta perfect functionala, careia nu ii lipseste absolut nimic.
Impartirea spatiului pe zone functionale
In apartamentele mici, mai ales in cele tip studio - cu plan deschis - delimitarea clara a zonelor este o provocare. In aceasta garsoniera, in ciuda dimensiunii ei, s-a reusit amenajarea unei bucatarii, a unui dining cu living, a unei bai cu dus , chiar si a unui mic birou. Care este secretul arhitectilor? In primul si in primul rand, cu ajutorul unei pardoseli pe mai multe nivele. Prin crearea unui podium chiar si in cele mai minuscule spatii se poate crea spatiu suplimentar. Cum asa? Prin dublul rol al acestei platforme inaltate: se poate folosi spatiul de sub ea pentru depozitare, si prin delimitarea zonelor.
Deasupra platformei a fost instalata o bucatarie complet echipata, amenajata in stil minimalist. Un alt secret al acestui apartament este patul cu rotile, care este ascuns sub podium, in totalitate sau partial pentru a se obtine o frumoasa si confortabila canapea.
Tot pentru delimitarea zonelor s-a folosit un bar, care are rol de dining dar si de spatiu pentru depozitarea cartilor si a altor maruntisuri. Acesta imparte vizual spatiul , neaglomerand deloc camera gratie designului sau slim si ergonomic.
Totul ascuns - multe spatii de depozitare
Lipsa spatiilor de depozitare este un alt neajuns in apartamentele mici. In acest caz s-au folosit cateva trucuri:
A fost construita o scara intre cele doua nivele de pardoseala , ale carei trepte au fost echipate la randul lor cu sertare retractabile. O idee grozava pentru a folosi acest spatiu la maximum. Locul este potrivit pentru depozitarea sezoniera a incaltamintei, a articolelor de uz casnic chiar si a aspiratorului.
Ustensilele pentru bucatarie au fost asezate in dulapuri suspendate in apropiere de bar. In bucatarie totul este organizat, de la tacamuri , cereale , mirodenii si pana la toate pungile pastrate intr-un suport compact. Pentru a avea odine in bucatarie asigurati-va ca spatiul nu este ocupat in mod inutil cu vesela ciobita sau veche.
Toate articolele inutile ar trebui sa dispara in cel mai scurt timp.
Pe unul dintre pereti au fost montate dulapuri suspendate din placaj, cu diverse dimensiuni si adancimi. Aceasta metoda rupe vizual granitele spatiului si il mareste. Mai mult, in interior pot fi ascunse o multitudine de lucruri.
In acest mic apartament fiecare centimetru a fost folosit la capacitate maxima. S-a luat decizia de a se renunta la pervaz, si in locul sau a fost fixat un blat mai lat , ce se intinde de la fereastra pana la bar. A fost posibila astfel organizarea spatiului de lucru si crearea de etajere suplimentare, care sunt foarte bune pentru asezarea laptopului sau a tabletei. Pentru fabricarea pieselor de mobilier s-a folosit placajul cu furnir de mesteacan, care se numara printre cele mai in tendinte materiale anul acesta. Acest material este multifunctional, ecologic si nu cauzeaza alergii. Permite proiectarea in orice forma si dimensiune, ceea ce il face materialul ideal pentru spatiile mici.
Culori si stil
Acest mic apartament este conceput ca un microapartament. Pentru a aduce stil interiorului, arhitectii au folosit materiale decorative precum beton, metal, sticla si lemn. Elementele placate cu crom stralucitor si suprafetele lucioase fac interiorul sa para mai luminos, si vizual mai incapator.
Este deja impamantenit in traditia lofturilor, sa se aleaga ca si culoare dominanta griul. Daca va ganditi ca arata trist, sa stiti ca nu este cazul, mai ales ca se completeaza cu rosul activ, o combinatie des intalnita in lofturile moderne. Datorita culorii gri si a designului minimalist, in baie a fost posibila crearea iluziei adancime si profunzime. Largirea vizuala a spatiului a fost posibila datorita oglinzilor mari si partitiei glisante din sticla care separa baia de camera principala.
Una dintre cele mai des folosite tehnici folosite pentru camerele mici, este montarea unei ferestre false. Cum sunt acestea in stare sa schimbe interiorul. Va recomand sa citit si acest articol deosebit de interesant despre folosirea ferestrelor false.
Recomandari articole: amenajari interioare, amenajare apartamet mic, amenajare garsoniera, camere mici, canapea, spatii depozitare, compartimentare casa,
‹‹ Interioare in stil patchwork sau decoratiuni care nu fac gaura in buzunar
O camera perfecta fara reparatii capitale: trucuri vizuale si tehnici de design interior ››
Share daca va place
Raspunsuri si comentarii
Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!
Posteaza!