renovat.ro

» » » » » »


Amenajari interioare de apartamente cu dale luminoase


Amenjarea locuintei presupune uneori adoptarea unor solutii si idei cat mai variate. Una dintre ele este folosirea unor dale luminoase in placarea cu gresie pe hol sau in camere. De ce? Se pot crea jocuri de lumini deosebite cu un aspect placut.


Amenajari interioare de apartamente cu dale luminoase

Galerie poze
Galerie poze

Dalele luminoase pot fi folosite intr-o varietate de situatii. Se pot amplasa in locuri publice in zonele de acces - iesirea de la Sali de spectacole. Pot fi folosite pentru a indica treptele unei scari interioare sau directia de urmat pe hol. Suprafata acestor dale luminoase se poate asorta si integra cu placile de gresie glazurata sau portelanata. Sau pot fi folosite la crearea unei adrese luminoase aplicata pe partea frontala a casei.

O alta folosire de succes a acestei metode de iluminat este plasarea lor in piscine. Efectul este deosebit. In acest caz se vor folosi dale luminoase care se incadreaza in normele de protectie IP44 rezistente in medii umede. Electricianul ne va indruma in acest sens.

Ne-am hotarat ca vom monta aceste dale. Ce presupune aceast lucru? Trebuie sa apelam la un electrician? Cred ca da. Fiecare dala are inglobata in ea un set de LED-uri. Ce inseamna LED? Termenul provine de la "light-emitting diode" adica dioda cu emisie de lumina. Dioda este un dispozitiv electronic fabricat pe baza de semiconductori.

LED-ul este o dioda care utilizeaza fenomenul de electoluminiscenta al semicondutorilor. Cam atat deocamdata despre teoria semiconductorilor.... Sa trecem la fapte! Asa dar, mai intai identificam producatorii si furnizorii locali pentru a vedea ce modele sunt disponibile pe piata. Alegem un model care sa se asorteze cu gresia existenta. In afara de dale trebuie sa mai cumparam si cateva accesorii. In primul rand avem nevoie de un alimentator. Tensiunea de alimentare a

LED-urilor este intre 12V si 24V. Avem nevoie de cabluri de alimentare si optional de o unitate de comanda a acestora. Unitatea de comanda poate sesiza lumina exterioara sau prezenta.

Am identificat si un material foarte frumos postat pe YouTube care prezinta pasii de montare a unei dale luminoase.

Credem ca am mai lamurit un pic cateva detalii si idei despre amenajarea interioara a unui apartament cu dale luminoase.


Recomandari articole: dale, alei gradina, corpuri de iluminat, decorare casa,

‹‹ Modernizarea bucatariei de apartament - Idei MARI pentru bugete MICI

Amenajari accesorii ceas de perete ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro