renovat.ro

» » » » » » »


Amorsa pentru zugraveala - prepararea si aplicarea inainte de vopseaua lavabila


Peretii sunt gletuiti si finisati si ne pregatim pentru aplicarea vopselei lavabile. Trebuie sa stim ca, pentru a obtine cele mai bune rezultate in zugraveli interioare, este bine sa amorsam peretii inainte de a-i vopsi cu lavabila.

Aplicare amorsa cu ajutorul trafaletului
Amorsa pentru zugraveala - prepararea si aplicarea inainte de vopseaua lavabila

Galerie poze
  • Aplicare amorsa cu ajutorul trafaletului
  • Aplicarea amorsei pe zonele inguste de perete
  • Cum se prepara amorsa pentru pereti
Galerie poze

Rolul amorsei este de a uniformiza capacitatea de absorbtie a peretelui. Astfel, vopseaua lavabila se va aplica si se va usca uniform.

Cum se prepara amorsa
Cum se prepara amorsa

In comert, in magazinele de amenajari si decoratiuni interioare , gasim amorsa gata preparata, sub denumirea de grund de amorsare. Daca dorim sa preparam singuri amorsa, aceasta este un amestec de aracet cu apa, in proportie de 1/10. Procedeul este acelasi cu pregatirea amorsei pentru gletuirea peretelui .

Amorsa se aplica cu un trafalet
Amorsa se aplica cu un trafalet

Amestecam bine amorsa si o aplicam pe pereti cu un trafalet. Avem grija sa amorsam si zonele mai inguste, de langa tocul ferestrei. Lasam peretii si tavanul sa absoarba amorsa timp de cel putin 30 de minute, in functie de anotimp si de temperatura. Desigur, daca este mai cald, peretii se usuca mai repede. Dupa amorsare, in zugravirea interiorului urmeaza aplicarea vopselei lavabile albe .

Dam cu amorsa si zonele inguste
Dam cu amorsa si zonele inguste

Intrebari si raspunsuri despre amorsa pentru vopsea lavabila:

Intrebare: Cat timp trebuie sa astept pt a putea da amorsa, dupa ce am dat gletul?
Raspuns :In principiu cam o zi, dar practic cand se usuca stratul de glet puteti continua lucrarea.

Intrebare: De cand se da amorsa cu trafaletul? Amorsa se da intotdeauna cu bidineaua, pentru ca suprafata sa fie bine imbibata. Poate cu trafaletul aplicand-o in strat subtire se reuseste si uscarea in 30 de minute, dar timpul de uscare recomandat dupa o aplicare corecta este de minim 4 ore. Pentru a va convinge, cititi instructiunile de aplicare date de producator.
Raspuns: Intr-adevar, mesterii folosesc bidineaua pentru aplicarea amorsei. Cu toate acestea, in imaginile din acest articol se vede ca a fost folosit trafaletul si aplicarea a fost uniforma. In plus, trafaletul este mai usor de folosit de catre cei ce vor sa isi zugraveasca singuri locuinta si se poate folosi si pentru tavan, in cazul in care nu avem scara. Nu s-a folosit amorsa gata preparata, din comert, ci amorsa facuta din aracet cu apa. Timpul de uscare depinde foarte mult de temperatura... vara se usuca mai repede decat atunci cand afara este frig sau umezeala.

Intrebare: Cu vopseaua lavabila peste amorsa se poate da dupa 48 ore? Multumesc.
Raspuns : Da, cu siguranta in 2 zile amorsa a avut suficient timp sa se usuce.

Intrebare: Camera este zugravita in var, trebuie sa curat varul inainte de a da amorsa? Sau pot direct?
Raspuns: Da, trebuie sa curatati varul.

Intrebare: Am in baie vopsea pe perete, pot sa dau cu lavabila peste vopsea ?
Raspuns :Depinde si ce culoare au vopselele (si cea existenta si cea noua), pentru ca se va cunoaste urat primul strat pe sub cel de-al doilea, si este posibil ca sa se cojeasca in timp. Cel mai bine ar fi sa dati jos vopseaua, gletuiti daca este cazul, slefuiti, dati cu amorsa si aplicati lavabila.

Intrebare: Pot zugravi cu var clasic peste vopsea lavabila? Nu-mi pot permite vopseaua lavabila, iar curatenia de toamna trebuie facuta. Mentionez peretii nu sunt gletuiti. Va multumesc. O zi buna.
Raspuns : Varul clasic nu face priza peste vopsea lavabila. Trebuie s-o curatati mai intai de pe perete. Vopseaua lavabila se spala foarte bine cu o carpa cu apa (si sapun in zonele unde este mai murdara). Sau, daca este alba, cu solutie de clor pe pete. Asta daca nu vreti s-o dati jos. Si aplicati alta lavabila la curatenia de primavara de exemplu.

Intrebare: Am dat cu lavabil si se cojeste in feare zi. Ce trebuie sa fac?
Raspuns: E posibil ca amorsa si lavabila sa nu fie compatibile. De exemplu, daca vopseaua este acrilica, si amorsa trebuie sa fie acrilica. Alte cauze ar mai putea fi: peretele nu a fost perfect curat, nu ati folosit amorsa, sau nu ati lasat-o sa se usuce.

Intrebare: Am dat cu amorsa, dupa cu vopsea lavabila de 2 ori si nu se astupa in toate locurile, in unele zone ale peretelui se astupa, iar in altele nu. Ce pot sa fac?
Raspuns : Poate nu a fost suprafata peretelui perfect plana sau perfect curata, sau s-a stropit cu ceva gras... sunt motive pentru care este afectata aderenta vopselei. Ca sa obtineti o suprafata acoperita uniform cu vopsea lavabila, trebuie sa degresati bine peretele, sa aplicati amorsa si dupa uscarea completa a acesteia, aplicati vopseaua lavabila.

Intrebare: Mai tebuie sa curat peretele de vopseaua lavabila veche daca dau cu aceeasi culoare?
Raspuns : Teoretic, peretele trebuie curatat, pentru a va asigura de buna aderenta a vopselei noi peste cea veche, chiar daca este aceeasi culoare. Dar daca vopseaua veche este identica, si este in stare buna, nu este foarte veche si in pericol sa se desprinda de suprafata peretelui, o puteti aplica pe cea noua peste ea.

Intrebare: Vreau sa stiu daca este bine sa dau vopseaua lavabila iarna si la ce temperatura, multumesc.
Raspuns : Cu cat temperatura este mai scazuta, cu atat vopseaua, de orice natura ar fi ea, se usuca mai greu; la temperaturi scazute aceasta se intareste, fiind dificil de aplicat. Majoritatea producatorilor recomanda aplicarea vopselelor la minim 7-10 grade Celsius. Daca este vorba de exterior, va trebui sa mai asteptati

Intrebare: Vopseaua lavabila mai trebuie diluata sau se da asa cum e? Daca da, cata apa se pune?
Raspuns: Vopseaua se dilueaza cu apa conform instructiunilor producatorului, scrise pe ambalaj.

Intrebare: Am dat cu solutie: apa+clor. Am dat cu amorsa. Trebuie sa dau de 2 ori cu amorsa? Apoi cu lavabil anti mucegai?
Raspuns: Nu este nevoie sa dati de 2 ori cu amorsa. Amorsa nu are efect antimucegai. Mai bine dadeati cu solutia de apa si clor a doua oara; dar daca deja ati dat cu amorsa, puteti da cu vopseaua lavabila. In lipsa altor detalii, va mai pot spune ca era bine sa termoizolati peretele cu pricina pe exterior daca puteti, daca nu, pe interior.

Intrebare: Peretele dat cu amorsa trebuie sa fie uscat bine inainte de aplicarea lavabilului sau putin umed?
Raspuns : Peretele dat cu amorsa trebuie sa fie bine uscat cand dati cu vopsea lavabila.

Intrebare: Am un apartament in care nu s-a locuit timp de 28 de ani, si este zugravit ca pe vremea lu' raposatu', cu mica. Ce pasi trebuie sa urmez ca sa pregatesc peretele pentru vopseaua lavabila? Multumesc.
Raspuns : Curatati bine peretii cu apa calduta si sapun, cu un burete, schimband apa periodic. Daca observati neregularitati, crapaturi (imi inchipui ca dupa 28 de ani au cam aparut), dati jos si gletul pana la tencuiala. Daca nu apar alte probleme, gletuiti normal, lasati sa se usuce si aplicati lavabila.

Intrebare: Vreau sa aplic un nou strat de vopsea lavabila peste ce am acum (tot lavabila aplicata acum 6 ani), pentru ca au aparut pete si crapaturi fine (unii pereti sunt izolati la interior cu celuloza si rigips si intre placile de rigips au aparut crapaturi, iar suruburile cu care sunt fixate placile de rigips se vad acum ca niste buline maronii sub vopsea). Ce ar trebui sa fac? Doar sa spal peretii, sa aplic amorsa si noul strat de lavabila? Cu ce pot acoperi micile imperfectiuni (lovituri minore, crapaturi foarte fine)? Multumesc!
Raspuns : Micile imperfectiuni se remediaza prin kituire si aplicarea unei benzi speciale pentru crapaturi (pentru a impiedica formarea unor crapaturi noi), dupa care slefuiti, si pe peretele uscat aplicati amorsa si lavabila.

Intrebare: Am si eu o intrebare, am dat jos cu spaclul varul lavabil ce cadea de pe perete; restul l-am lasat, apoi am dat cu amorsa si apoi cu glet. Pot sa dau direct acum alt lavabil?
Raspuns : Intai se aplica gletul pentru a astupa denivelarile si crapaturile, dupa care se lasa o zi incaperea bine ventilata, pentru a se usca, se aplica amorsa (care are rolul de a astupa porii pentru scaderea consumului de vopsea), se lasa si aceasta o zi sa se usuce, dupa care se aplica vopsea lavabila. Deci, daca ati eliminat toate imperfectiunile existente si urmati pasii corecti, puteti aplica vopseaua lavabila.

Intrebare: Este necesar sa mai dau cu amorsa peste o zugraveala cu lavabila de acum trei ani? Multumesc.
Raspuns : Lavabila veche trebuie spalata, nu neaparat in totalitate, ci doar cat sa spalati praful si murdaria de pe ea. Daca aceasta nu are crapaturi, puteti da cu amorsa, deoarece aceasta asigura o aderenta mai buna. Pentru eventualele crapaturi exista o banda din plasa sau un silicon cu care acestea se pot repara.

Intrebare: Cum pot retusa varul lavabil ? A cam curs din cauza unui trafalet.
Raspuns : Daca se cunoaste in relief cum a curs varul, putei sa dati putin cu smirghel fin, dar pe o zona cat mai mica, pentru a nu se cunoaste diferenta prea tare. Sau puteti gasi niste picturi murale care s-ar potrivi pe peretele respectiv, pentru a distrage atentia de la defectele survenite in urma varuirii.

Intrebare: As dori sa vopsesc peretii exteriori ai casei cu vopsea lavabila. Problema este ca ei sunt vopsiti de aproximativ 25 de ani cu vopsea normala (cred ca pe baza de rasini). As pute folosi o amorsa?
Raspuns : Vopseaua veche trebuie curatata bine, deoarece dupa 25 de ani risca sa se desprinda cu tot cu stratul de vopsea noua aplicat peste ea; dupa aceea dati cu amorsa si aplicati vopseaua noua.

Intrebare: De ce uneori la aplicare vopseaua lavabila se ia pe trafalet?
Raspuns : Depinde atat de calitatea trafaletului cat si de calitatea vopselei, dar si de buna preparare a acesteia si aplicarea ei in conditii optime. Va sfatuiesc sa consultati un zugrav bun pentru obtinerea unui finisaj de calitate .

Intrebare: Se poate da cu lavabila direct peste glet, fara amorsa? Care este rolul amorsei?
Raspuns : Rolul amorsei este de a face ca vopseaua sa adere mai bine la suprafata de vopsit, prin uniformizarea capacitatii de absorbtie a peretelui. Nefolosind amorsa, riscati ca vopseaua sa nu adere uniform pe perete.

Intrebare: Se poate da cu lavabila direct peste glet, fara amorsa? Care este rolul amorsei?
Raspuns : Rolul amorsei este de a face ca vopseaua sa adere mai bine la suprafata de vopsit, prin uniformizarea capacitatii de absorbtie a peretelui. Nefolosind amorsa, riscati ca vopseaua sa nu adere uniform pe perete.

Intrebare: Daca este var pe perete ce trebuie sa fac sa dau glet?
Raspuns: Zugraveala veche trebuie inlaturata. Gletul nu se poate aplica peste var, deoarece exista riscul sa se umnfle. In principiu, varul se poate inlatura cu apa, si sub acesta probabil exista un alt strat de glet vechi. Mai intai, udati peretii si curatati varul. Acolo unde stratul de glet vechi se umfla la umezeala, va trebui curatat si se va aplica un alt strat de glet. Este posibil sa fiti nevoit sa curatati peretii complet de zugraveala si de gletul vechi, pentru a fi sigur ca obtineti un rezultat cat mai bun. In rest, se urmeaza etapele de zugraveli interioare descrise pe site.

Intrebare: Ce fel de amorsa trebuie folosita inainte de a zugravi cu vopsea antimucegai?
Raspuns: Daca aveti de vopsit o suprafata predispusa la igrasie si intentionati sa folositi o vopsea lavabila antimucegai, atunci puteti cumpara si amorsa gata preparata, pe baza de rasini acrilice, aditivi, agenti antifungici si antibacterieni cu rol de prevenire a aparitiei igrasiei.

Intrebare: Pot da cu amorsa si apoi cu vopsea lavabila o portiune cu tapet (care nu este in relief si este fara model, un gri deschis), fara a-l inlatura in prealabil?
Raspuns: Nu se recomanda aplicarea vopselei lavabile peste tapet, deoarece nu va face "priza" cu suprafata respectiva. Cel mai bine este sa dati jos tapetul, sa curatati suprafata de orice urme de adeziv si apoi sa aplicati amorsa de glet, glet, amorsa de vopsea si abia apoi stratul final de vopsea lavabila.

Intrebare: Daca peretii sunt "afumati" de la fumat, trebuie sa-i spal intai cu solutie de sapun? Daca da, cand dau amorsa, dupa ce se usuca?
Raspuns: Daca peretii sunt vopsiti cu vopsea lavabila, ii puteti spala cu o solutie de apa si sapun, dupa care inlaturati urmele de sapun cu apa curata. Lasati sa se usuce si apoi aplicati amorsa si vopseaua lavabila.

Intrebare: Amorsa o prepar din aracet cu apa calda sau rece?
Raspuns: Amorsa se prepara cu apa rece.

Intrebare: Peretii de rigips: amorsa +lavabila = ok?
Raspuns: Pe peretii de gips carton se poate aplica direct amorsa si apoi vopseaua lavabila.

Intrebare: Daca am dat glet si lavabila si a aparut mucegai, ce trebuie sa fac inainte de a da cu lavabila antimucegai?
Raspuns: In primul rand, trebuie identificata cauza aparitiei mucegaiului. Igrasia apare de obicei deoarece peretele ramane ud in urma infiltrarii apei. Cel mai probabil se infiltreaza apa pe sub tocul geamului - trebuie sa verificati daca s-a facut corect hidroizolatia dupa montarea termopanelor (daca aveti termopane). Abia dupa inlaturarea cauzei aparitiei igrasiei, peretele trebuie curatat complet pana la zid si se aplica o solutie speciala anti-mucegai, de obicei pe baza de clor. Apoi se aplica un nou strat de glet si in final vopseaua lavabila anti-mucegai.

Intrebare: Ce se intampla daca un perete care a fost zugravit cu lavabil in urma cu 3 ani si care este murdar dintr-o exploatare normala este rezugravit fara amorsa dupa aceasta perioada?
Raspuns: Rolul amorsei este acela de a lipi particulele de praf de perete si de a crea o punte de aderenta cu noul strat de vopsea. Fara amorsa, praful creeaza o pelicula non-aderenta si exista riscul ca vopseaua noua sa nu faca priza.

Intrebare: Am tencuit o camera, am dat cu glet, am dat cu amorsa si apoi cu var lavabil si tot imi apare mucegai. De ce?
Raspuns: Pentru ca zugraveala noua nu garanteaza disparitia mucegaiului. Trebuie identificata si inlaturata cauza umezelii ce provoaca aparitia mucegaiului. Verificati daca exista fisuri in perete ce ar putea permite infiltrarea apei. Daca igrasia apare in zona tocului geamului, verificati daca hidroizolatia din jurul ferestrei a fost facuta corect. Pe peretii exteriori poate aparea mucegai in lipsa incalzirii suficiente a camerei sau in lipsa unei ventilatii/aerisiri a incaperii. Daca inlaturati toate posibilitatile de infilatrare a apei, o alta idee ar fi sa masurati umiditatea relativa din camera cu ajutorul unui higrometru. Daca acesta indica o valoare mai mare de 60-70%, atunci o solutie ar fi sa montati un dezumidificator de aer. Pentru refacerea zugravelii, va recomandam sa lasati peretele sa se usuce foarte bine (la vara) si apoi sa aplicati o solutie anti-mucegai pe baza de clor si vopsea lavabila anti-mucegai.

Intrebare: Dupa aplicarea amorsei, aceasta trebuie sa se usuce pentru a aplica lavabil? Cat timp trebuie sa treaca sa se poata da cu lavabil peste?
Raspuns: Vopseaua lavabila se poate aplica peste cel putin 30 de minute daca folosim amorsa din aracet cu apa. Pentru amorsa cumparata gata preparata, se respecta instructiunile producatorului.

Intrebare: Pot da cu glet peste lavabila?
Raspuns: Este bine sa indepartati vopseaua lavabila inainte de aplicarea gletului. Altfel, este posibil sa nu faca priza.

Intrebare: Mai este nevoie sa folosim amorsa peste lavabila si sa revopsim tot in lavabila?
Raspuns: Da, este nevoie de amorsa chiar daca doriti sa zugraviti peste vopsea lavabila, deoarece rolul amorsei in acest caz este acela de a lipi praful (mai ales daca este o zugraveala veche) de stratul vechi de vopsea, astfel incat stratul nou sa faca priza corect.

Intrebare: Pot da cu amorsa peste tapet, si apoi cu tencuiala decorativa, sau sa lipesc rigips cu adeziv???
Raspuns: In ambele cazuri trebuie dat jos tapetul, pentru a fi siguri ca tencuiala sau adezivul de gips carton vor avea aderenta.

Intrebare: La cat timp dupa gletuirea peretelui poate fi aplicata amorsa? Trebuie sa astept sa se usuce complet gletul aplicat inainte de a aplica amorsa?
Raspuns: In general, o zi este suficenta pentru uscarea gletului inainte de aplicarea amorsei pentru vopseaua lavabila.

Intrebare: Amorsa de culoare portocalie, se poate da lavabila alb brunus?
Raspuns: Este posibil sa se vada portocaliul prin lavabila. Cel mai bine ar fi sa faceti proba pe o suprafata mica, mai putin expusa vederii.


Recomandari articole: vopsea lavabila, zugraveli, glet, DIY, renovare,

‹‹ Vopsea lavabila alba - cum se aplica corect pe pereti

Finisarea gletului cu plasa abraziva ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
Neculai a scris:

Buna seara. Am si eu o intrebare. Am un apartament nou construit doar ca peretii nu sunt vopsiti. Cum prepar amorsa din aracet si apa? ce catintati folosesc din ambele. va multumesc

ana a scris:

Buna,

Am inceput sa renovez garsoniera si aveam un perete desenat cu carioci. L-am spalat cu clor , am dat cu amorsa apoi am gletuit. A doua zi am dat cu smirghel si cu amorsa dupa care iar am dat cu glet. Astazi am dat cu smirghel din nou si am amorsat peretele inca o data. Intrebarea mea este daca pot da direct cu lavabila colorata sau trebuie sa dau intai cu lavabila alba??
Multumesc!

Simona a scris:

Buna ziua!
Ieri un zugrav ne-a zugravit o camera, acasa. Cand am ajuns acasa de la serviciu am vazut ca acoperirea nu s-a facut deloc bine pe alocuri, sunt zone foarte evidente. Am aflat ca a amestecat amorsa cu varul si a dat direct peste varul lavabil aplicat in urma cu 4 ani (peretii sunt crem foarte deschis, tavanul alb). Prima intrebare ar fi daca o sa tina zugraveala, dat fiind ca a pus amorsa in var. Iar a doau intrebare, daca mai dau eu cu var pe anumite portiuni unde nu e bine acoperit, o sa se vada diferenta sau cum as putea remedia problema asta? Mentionez ca varul este lavabil, Savana, amorsa e una compatibila cu varul (peretii cam aceeasi nuanta ca cea veche, tavanul tot alb). Multumesc!

ralea doina a scris:

pot da cu lavabil pe rigips fara sa dau cu glet?

olivia a scris:

Buna ziua!
Ama dat peretii xeteriori cu tinci acum a terminat,dupa cite zile se da amorsa si cit sa mai stea pentru vopsea decorativa ? ei meseriasii se cam grabesc
Multumesc !

Adelina Oprea a scris:

Buna ziua,
Am un perete pe hol vopsit cu lavabila alba pe care am avut lipite niste oglinzi cu banda dublu adeziva. Le.am dat jos insa au ramas urme de lipici. Am reusit si l.am eliminat, insa, in unele locuri lavabila s.a curatat pana la glet. In prezent peretele prezinta denivelari multiple. Cum le pot astupa? E suficient sa dau doar cu lavabila de mai multe ori?
Multumesc!

Anca a scris:

Buna ziua,

AM DAT IN BUCATARIE CU LAVABILA DE 2 ORI, NU ORICE LAVABILA UNA DESTUL DE BUNA CU TEFLON, REZISTENTA DAR NU AM DAT INAINTE CU AMORSA, PROBLEMA ESTE CA SE DECOZESTE IN UNELE LOCURI.CE ESTE DE FACUT?

Marius Vasilescu a scris:

Buna, Adelina!
Daca nu este tardiv raspunsul, puteti rade cu spaclu tot ceea ce cade de pe perete, aplicati o mana de glet care are rolul de a acoperi denivelarile si de a uniformiza peretii. Dupa uscare, dati o mana de amorsa si una de var lavabil in nuanta dorita. Astfel veti avea peretii drepti si culoare uniforma. Aplicand mai multe straturi de lavabila in zonele pe care au fost oglinzile veti incarca inutil peretii si nu veti obtine efectul dorit.

Marius Vasilescu a scris:

Motivul pentru care se decojeste vopseaua lavabila nu este calitatea acesteia, ci suportul pe care a fost aplicata. In acest caz va sugerez sa radeti peretii in zonele in care a aparut decojirea, astfel incat sa eliminate posibilitatea decojirii ulterioare. Daca in unele zone decojirea a generat suprafete puternic denivelate comparativ cu restul peretelui, indreptati peretele cu o mana de glet subtire, cu rol de nivelare a suportului. Dupa uscare dati o mana de amorsa, lasati sa se usuce bine, aplicati inca un strat de amorsa si apoi varul. Daca nu apar denivelari mari ale peretelui in urma operatiei de decojire, sunt suficiente cele doua straturi de amorsa si apoi lavabil.

Carmen a scris:

Buna seara !
Renovez un apartament, iar domnul care se ocupa cu renovarea, acum a ajuns la etapa smirgalitului la pereti dupa ce a dat cu glet de finisaj. Imi puteti spune care sunt urmatorii pasi corecti?

Tatal meu a spus ca trebuie sa mature bine peretii ca sa se ia tot praful, sa aplice amorsa sa lase sa se usuce si apoi sunt necesari 2 straturi de lavabila de calitate ca sa nu fie probleme pe viitor.

Tipul care se ocupa cu renovarea a spus ca sa ii cumpar amorsa si o lavabila nu asa buna calitativ ca sa le combine pentru primul strat. El spune ca vrea sa se vada pe unde a dat cu amorsa, sa nu treaca peste o parte a peretelui, de aceea vrea sa combine amorsa cu un pic de lavabila si apoi sa mai dea numai un strat de lavabila. Tata spune ca de obicei zugravii fac asa ca sa le fie mai usor, ca sa nu dea practic 3 maini ( amorsa, lavabila, lavabila ) combina ( amorsa+ lavabila, si apoi la final inca un strat de lavabila ).

Cum este corect?

Intr-un colt, la geamul de la bucatarie a aparut un pic de mucegai, domnul zice ca e din cauza ca este frig inca afara si ca in apartament nu a fost dat drumul la caldura timp de 3 ani pana inainte sa ma apuc de renovat si ca inca lucreaza peretele, dar ca nu e nevoie sa il rada. Sa fie adevarat, sau pe viitor tot o sa apara mucegaiul?

Multumesc ! :)

Leonard a scris:

Nu este normal sa continue sa lucreze peretele pe care a aparut mucegaiul fara sa ia in calcul eliminarea lui. Daca ramane acolo, mucegaiul va iesi la suprafata clar.Trebuie indepartat stratul afectat de mucegai si apoi aplicata o noua tencuiala, preferabil antimucegai. Posibil sa fie multa umiditate si atunci trebuie eliminata sursa acestei umiditati excesive si apoi aerisit corespunzator. O lavabila cu permeabilitate la vapori de genul Aeria Gold all-inclusive e de luat in calcul in cazul dumneavostra deoarece lasa peretele sa respire.

NoName a scris:

1.Orice vopsea lavabila pe care o găsim în comerț are cam aceleași proprietăți (rețetele "se fura" de la unul la altul) , așa că dacă aveți pereții dați deja cu lavabila alba și doriți o reîmprospătare a locuinței puteți aplica fara nici o problema lavabila noua direct pe lavabila veche fara nici o amorsa data in prealabil.
2.Niciodata amorsa nu se amesteca cu vopseaua lavabila.

dobra AnaMaria a scris:

Pot sa dau cu grund pt vopsea decorativa si sa aplic vopsea lavabila de exterior normala.

Emi a scris:

Am bucataria zugravita in lavabil de cativa ani . Doresc sa zugravesc din nou. Cum procedez la pregatirea peretilor ? Trebuiesc spalati,amorsa si lavabil ?Sau slefuiti ,amorsa si lavabil ? Mentionez ca sunt pete de grasime in zona aragazului > Ms !

jean a scris:

Salut , pe pereti din rigips se da amorsa ?
A fost aceeasi intrebare mai sus fara raspuns .
multumesc .

silvia a scris:

Emi, daca peretii sunt mai muradari e bine sa fie stersi inainte, iar amorsa se da cu scopul de face ca aplicarea si apoi uscarea lavabilei sa se faca uniform. Eu mi-am zugravit bucataria cu aeria gold all-inclusive si am avut chiar si cateva pete de vopsea in ulei facute de sotul meu cand a vopsit de teava de gaz. S-a acoperit totul fara probleme

carmen silvia a scris:

Buna ziua. peste rigips, prin vopseaua lavabila, in locurile de prindere a suruburilor, apar pete circulare mici gri la cateva luni dupa ce a fost dat cu lavabil alb. Sunt deja la a treia zugravire si fenomenul se repeta. Am desfacut cateva suruburi, dar capetele nu sunt ruginite, asa cum a presupus cineva. Care sa fie motivul aparitiei petelor si ce este de facut?

GeaninaS a scris:

chiar daca e grasime in jurul aragazului, nu cred ca trebuie slefuiti peretii. II spalati bine (merge si cu detergent de vase) si apoi amorsa si lavabil. Eu am gasit oferta la Aeria Gold all-inclusive cu amorsa; acopera foarte bine chiar din prima mana.

Andrei a scris:

Se amesteca amorsa cu lavabilul la prima mana? Toti ,,zugravii" spun ca asa se face pentru ca amorsa poate sapa in glet...

Stelian a scris:

Salutare,

Am un vecini le etaj, care ii face repartii in baie, de cateva zile mi-a aparut o pata mare cu tente ruginii pe tavan in dreptul sifoului lui de pardoseala, intrebarea este cu ce pot da peste vopseau lavabula pe baza de apa ( culoarea alb ) ca noul strat sa nu imprumute culorea.
Pot da cu amorsa peste lavabila si peste aceasta iar lavabila sau trebuie indepartat stratul de vopsea patata ?
Multumesc !

Ionut a scris:

Buna ziua! Amorsa se poate da si cu Paint Bullet? Cu lavabilul merge super ok, dar cu amorsa nu am incercat. Am amorsa gata preparata din comert. Multumesc!

Mehedintiu a scris:

pentru Stelian: De multe ori, este posibil sa apara acea rugina si prin noul strat de glet aplicat, dar daca nu este in cantitate mare, cred ca poti rezolva cu straturi succesive de lavabila, aplicata in straturi subtiri. Ai grija sa se usuce bine stratul aplicat. Eu am rezolvat in baie cu Aeria Gold all-inclusive. Am spalat bine peretele patat si am aplicat lavabila in doua straturi la interval de 1 zi intre ele si mi s-a acoperit.

Radu a scris:

Buna ziua, Livingul meu este varuit si as vrea sa dau o vopsea noua insa fara sa pregatesc peretii inainte. Se poate? Ce as putea sa folosesc? Multumesc.

Elena a scris:

Buna ziua. in urma cu cativa ani un zugrav mi-a zugravit bucataria, dar dupa cateva zile au aparut pete maro, care s-au extins pe tavan. acum doresc sa zugravesc eu si sa curat peretii pana nu mai au nici un pic de vopsea. Care sunt pasii pe care trebuie sa ii fac pentru a avea o zugraveala ok? Va multumesc.

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro