renovat.ro

» » » » » »


Aparat de aer conditionat homemade - Iata cum poti sa-l faci in doar 5 pasi simpli


Temperaturile caniculare din fiecare vara fac ca tot mai multe persoane sa-si instaleze aparate de aer conditionat in case si apartamente. Aceste aparatate sunt totusi destul de costisitoare, avand preturi de achizitie si instalare destul de ridicate. Persoanele sensibile sau familiile care au copii mici nu pot folosi insa aceste aparate astfel ca se multumesc cu ventilatoare clasice. Ventilatoarele moderne au compartimente de gheata pentru a raci mai rapid chiar si camerele cu dimensiuni mai mari.

Proiect DIY - aparat aer conditionat
Aparat de aer conditionat homemade - Iata cum poti sa-l faci in doar 5 pasi simpli

Galerie poze
  • Proiect DIY - aparat aer conditionat
Galerie poze

Puteti insa sa va faceti si voi un astfel de ventilator, iar in continuare va vom prezenta pasii pe care trebuie sa-i urmati.

Pentru acest proiect aveti nevoie de un ventilator de mici dimensiuni, o galeata de plastic de 20 de litri cu capac, un recipient termoizolant putin mai mic decat galeata, o teava din PVC cu diametru de 4 cm si un bidon din plastic in care veti pune apa la inghetat.


Citeste si: Cum aleg aparatul de aer conditionat

Primul pas este sa faceti trei gauri in galeata din plastic putin mai mari decat diametrul tevii din plastic. Introduceti recipientul termoizolant si gauriti-l in acelasi mod in care a fost gaurita si galeata.

Taiati teava din PVC in 3 bucati de 15-20 cm si introduceti-o prin gaurile din galeata si din recipientul termoizolant. Urmatorul pas este sa taiati capacele la galeata si recipient, facand o gaura cu diametru mai mic decat ventialtorul.

Recomandare: Cum se monteaza un aparat de aer conditionat

Ultimul pas este sa introduceti bidonul de plastic cu apa inghetata in recipientul termoizolant, sa fixati capacele si sa porniti ventilatorul. Aburul rece va iesi prin cele trei orificii si va reusi sa raceasca aerul dintr-o camera aproape la fel de repede ca un aparat de aer conditionat. Bidonul in care puneti apa la inghetat poate fi inlocuit cu un recipient din tabla cu aceleasi dimensiuni.

Speram ca v-ati putut inspira din acest articol cu un proiect DIY pentru un aparat de aer conditionat si ca il veti distribui si prietenilor vostri care apreciaza proiectele ingenioase si ieftine.

Pentru si mai multe detalii poti vedea si videoul de mai jos:


Vezi si: Aer conditionat sau ventilator de camera - Ce sa aleg?


Recomandari articole: aer conditionat, proiecte diy, idei creative, ventilator,

‹‹ Bucatarie de 10 -12 metri patrati cu iesire in balcon - iata ce design modern au obtinut

Rolete textile pentru bucatarii cu stil si eleganta ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez