renovat.ro

» » » » » »


Poate nu stii dar acesta este aparatul folosit des care iti incarca factura la curent


Multi poate nu stiti ca factura la energia electrica nu este incarcata doar de aparatura de mare capacitate, electrocasnicele masive, dar si de cele mai mici si utilizate frecvent. Numai aparatele pentru coafat consuma exorbitant si se vede in factura.

contoar electric
Poate nu stii dar acesta este aparatul folosit des care iti incarca factura la curent

Galerie poze
  • contoar electric
Galerie poze

Spre exemplu, dupa cum spun specialistii in energia electrica, placa de par consuma echivalentul a 15 becuri clasice si cat alte 300 de becuri cu led. La un calcul detaliat, observam ca pentru doar un minut de folosit placa in priza consumam cat 8 ore de functionare a unui bec cu led.

Citeste si: Daca ai centrala termica de apartament trebuie sa stii. Platesti facturi si cu 20% mai putin daca faci acest lucru.

Nici becurile nu sunt de neglijat, iar consumul depinde de ce fel de lumina alegem. Ideea este ca putem opta pentru un bec cu lumina rece, fapt pentru care si consumul va fi mai redus. Folositi lumina calda in dormitoare, zona unde cititi sau va relaxati. De asemenea, apelati la iluminat pe senzori in zonele de tranzit: holuri, bai , terase etc.

Expertii sustin ca cele mai adecvate sunt becurile cu led, pe care le si recomanda constant. Este adevarat ca scoatem mai multi bani din buzunare pentru un astfel de bec, dar in timp investitia se va amortiza.

Iata si: Tot ce trebuie sa stii despre becurile cu LED. Principalele 5 motive pentru care ar trebui sa optezi pentru ele.

Din nou venim cu exemple: un bec cu led consuma undeva intre 3 si 20 de W in timp ce unul clasic ajunge sa consume si 100 W.
Printre marii consumatori de energie electrica se mai numara plita de gatit, cuptorul electric, prajitorul de paine si chiar cana pentru incalzit apa. La fel, si aparatul de aer conditionat aduce plusuri la factura. Sfatul pentru a reduce consumul vine tot de la specialistii in domeniu care ne recomanda ca, la pornirea aerului, sa nu setam aparatul la 16 sau 17 grade, cum o facem din obisnuinta, ci la 23 - 24 de grade. In acest fel, consumul de energie va scadea si cu 10 la suta.

Vezi si: Incalzirea cu termostat sau cum sa folosesti centrala mai eficient - economie, cum functioneaza, tipuri de termostate

In cazul masinii de spalat rufe, daca alegem inteligent, vom observa ca anumite aparaturi de acest fel au o usita suplimentara, punem stop pentru un minut si putem adauga noi haine fara a refolosi alt program.

Iata cum anumite aparate, poate la care nici nu ne gandeam, incarca factura la curent constant. Trebuie avuta grija, apelarea la aparatura de calitate si, nu-n ultimul rand, cumparaturi inteligente!


Recomandari articole: centrala electrica, economie gaz, energie alternativa, aparate,

‹‹ Daca ai centrala termica de apartament trebuie sa stii. Platesti facturi si cu 20% mai putin daca faci acest lucru

Cum zidim peretii casei? Etape Pas cu Pas pentru o zidire corecta ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro