renovat.ro

» » » » »


Aplicarea plasei din fibra de sticla cu adeziv peste polistiren


Izolatia interioara cu polistiren este recomandata doar atunci cand o izolatie exterioara corespunzatoare nu poate fi realizata. Acesta presupune mai multe etape pe care le-am descris in articolele precedente despre cum se pregatesc peretii in vederea izolarii interioare cu polistiren dar si in articolul in care am descris pe indelete modul cum se aplica placile de polistiren.

Plasa din fibra de sticla la sul
Aplicarea plasei din fibra de sticla cu adeziv peste polistiren

Galerie poze
  • Plasa din fibra de sticla la sul
  • Fixarea plasei cu adeziv peste placa de polistiren
  • Camera de apartament placata cu polistiren
Galerie poze

Iata ca am ajuns si la etapa finala a placarii interioare a peretilor unei locuinte cu polistiren. Dupa fixarea placilor de polistiren pe perete urmeaza aplicarea plasei din fibra de sticla. Aceasta are rolul de a asigura fixarea placilor de polistiren.

Sul de plasa de fibra de sticla

Plasa din fibra de sticla

Aplicam un strat subtire de adeziv peste polistiren, apoi intindem plasa si aplicam inca un strat de adeziv pe deasupra. In imagine puteti vedea rezultatul: plasa din fibra de sticla lipita intre doua straturi de adeziv in zona peretelui de sub ferestrele cu tamplarie PVC.

Fixare plasa peste polistiren

Fixare plasa cu adeziv

Lucrarea de placare cu polistiren este gata. Lasam sa se usuce adezivul complet in toata camera, dupa care putem continua amenajarea apartamentului cu lucrarile de zugraveli interioare: gletuirea peretilor si aplicarea vopselei lavabile. Spor la treaba!

camera de apartament placata pe interior cu polistiren

Camera de apartament placata cu polistiren

Intrebari si raspunsuri despre izolatia interioara cu polistiren:

Intrebare: As dori sa stiu daca este vreo diferenta intre izolarea exterioara si cea interioara. Ma refer din punct de vedere termic. Mentionez ca pentru mine izolarea exterioara este costisitoare datorita situarii apartamentului la un etaj superior iar accesul se face cu dificultate. Multumesc anticipat.
Raspuns: Din punct de vedere termic, si izolatia interioara cu polistiren poate oferi conforul dorit, insa se recomanda atunci cand izolatia exterioara nu este posibila, cum este de altfel si cazul dvs. Despre diferentele dintre cele doua tipuri de placare cu polistiren, va recomandam articolul urmator despre termoizolatii

Intrebare: Este recomandata izolatia prin interior? Dupa cate am auzit se aduna umzeala intre ampora si perete si se face igrasie.
Raspuns: Cel mai bine este sa faceti izolatie pe exterior. Exista cazuri in care acest lucru nu este posibil si atunci se realizeaza termoizolatia cu polistiren pe interior. Pe un perete expus la umezeala si care nu are posibilitatea de a se usca corespunzator, poate sa se formeze igrasie. O solutie ar fi sa aplicati o solutie antimucegai pe perete inainte de montarea polistirenului. Totusi, trebuie identificata si rezolvata problema acumularii de umezeala in perete.

Intrebare: Pot sa pun polistiren peste glet?
Raspuns: Nu este recomandat sa puneti polistiren peste glet, ci doar pe zidul curatat, deoarece adezivul de polistiren nu se va lipi bine pe stratul de glet si riscati sa se desprinda.

Intrebare: Am placat pe interior peretii dinspre exterior ai balconului cu polistiren; acum vreau sa lipesc faianta pe polistiren; cum procedez?
Raspuns: In principiu, nu este recomandat sa montati faianta direct pe polistiren, deoarece riscati sa cada. O idee este sa placati intai peretele respectiv cu BCA de 10 sau 20 cm si apoi sa montati faianta.

Intrebare: Am o bucatarie la demisol care este 1/4 sub nivelul strazii. Iarna peretii, care sunt placati cu faianta, fac condens. Vreau sa plachez cu polistiren pe interior. Intrebarea mea este: peste polistiren se poate aplica rigips verde?
Raspuns: Inainte de a placa cu polistiren este bine sa faceti cadrul din profile metalice pentru montarea de gips carton. Dupa aceea, umpleti spatiul din cadru cu polistiren si prindeti placile de gips carton de cadrul format din profilele metalice. Apoi puteti placa cu faianta.

Intrebare: Cum se aplica gresia si parchetul dupa ce am placat cu polistiren podeaua?
Raspuns: Dupa placarea cu polistiren, este necesar sa turnati sapa autonivelanta, pentru a obtine o suprafata neteda si fara denivelari pentru placarea cu gresie. Recomandarea este valabila si pentru montarea parchetului, deoarece aveti nevoie de o suprafata dura, altfel parchetul se va misca.

Intrebare: As dori sa stiu daca pot izola casa si pe interior, daca aceasta este izolata pe exterior? Pe exterior este izolata cu polistiren de 3 cm.
Raspuns: In general, nu este recomandata placarea si pe exterior si pe interior. Polistirenul este un material impermeabil, ce nu permite respiratia peretelui, ceea ce poate duce la igrasie.

Intrebare: Ce ar trebui sa fac sa lipesc polistirenul peste glet si peste polistiren sa lipesc rigips. Se poate?
Raspuns: In principiu, se poate, dar placile de polistiren trebuie fixate in dibluri speciale pentru polistiren. Doar lipind polistirenul cu adeziv, este posibil sa nu faca priza pe glet. Gips cartonul este destul de greu, dar se poate lipi de polistiren, cu conditia ca placile sa se sprijine pe podea, pentru a prelua o parte din greutate.

Intrebare: Apartamentul nostru este izolat pe exterior cu polistiren de 5 cm (lucrarea este facuta in asa fel incat circula soarecii sub polistiren). Vrem sa izolam tavanul pe interior cu polistiren de 2-3 cm. Se va face oare mucegai in conditiile in care momentan nu se face?
Raspuns: Mucegaiul apare atunci cand umiditatea relativa dintr-o incapere depaseste 70-80%, iar unul dintre pereti este foarte rece, permitand condensul. In cazul dvs., placarea interioara a tavanului nu va crea conditiile de condens.

Intrebare: Am o camera cu trei pereti exteriori si vreau sa o izolez pe interior. Cum ma sfatuiti sa fac avand in vedere ca doresc sa-mi plachez toti peretii cu gips carton pus pe schelet metalic?
Raspuns: Mai intai se fixeaza scheletul metalic in dibluri de perete. Apoi se monteaza vata minerala si dupa aceea panourile de gips carton fixate cu suruburi speciale in cadrul metalic deja montat. Urmeaza banda pentru rosturi, chituirea cu spaclul de glet si aplicarea vopselei lavabile.

Intrebare: Stau la etajul 4 si in zona tevii de scurgere a apei pluviale, dreapta - stanga, a aparut mucegai la imbinarea peretelui cu plafonul. Nu este umed. Ce-i de facut? Izolatia peretilor si a plafonului sau....
Raspuns: Aparitia mucegaiului indica faptul ca pe undeva patrunde umezeala. Verificati pe exteriorul cladirii daca nu cumva exista fisuri care ar permite infiltrarea apei. Daca da, atunci acestea trebuie reparate, cu refacerea hidroizolatiei in zona respectiva.


Recomandari articole: polistiren, constructii, termoizolatie,

‹‹ Lipirea placilor de polistiren cu adeziv

Tipuri de materiale pentru terasele din lemn| cum le alegem pe cele mai potrivite ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro