renovat.ro

» » » » »


Aplice pentru baie - modele superbe pentru bai de vis


Baia este imposibil de neglijat atunci cand vine vorba de iluminat. Si cum cea mai importanta zona este cea a oglinzii, acolo unde au loc cele mai insemnate activitati de ingrijire, lumina trebuie sa fie cat mai blanda si naturala. Aplicele sunt cele mai potrivite, nu produc umbre si nu sunt stralucitoare.

Aplice baie tavan cu led
Aplice pentru baie - modele superbe pentru bai de vis

Galerie poze
 • Aplice baie tavan cu led
 • Baie placata cu travertin si aplice perete clasice
 • Baie placata cu piatra si aplice perete tip felinar
 • Baie verde cu aplice tavan led
Galerie poze
 • Aplica baie oglinda cu neon
 • Aplica perete baie glob
 • Aplice baie pentru oglinda
 • Baie amenajata lux
 • Benzi led in jurul oglinzii
 • Modele clasice de aplice perete de baie
 • Aplice neon pentru oglinda
 • Modele aplice baie

Inainte de a alege piesele luminoase care vor asigura lumina in baie, este important sa stabiliti linia de design a incaperii. Astfel, puteti asorta finisajele accesoriilor de baie cu structurile corpurilor de iluminat pentru a obtine un efect unitar.

Recomandare: Sfaturi pentru amenajarea unei bai mici

Atunci cand este vorba de o baie de mici dimensiuni (o suprafata sub 9 mp) o singura sursa de lumina va fi suficienta pentru iluminarea generala a baii si a oglinzii, insa pentru o baie mai mare este posibil sa fie nevoie de mai multe surse: o combinatie de iluminare a oglinzii, a zonei de dus si a intregii camere cu ajutorul spoturilor luminoase.

Corpurile de iluminat ce se monteaza pe perete, precum aplicele, sunt ideale pentru accentuarea anumitor zone si pentru completarea spoturilor luminoase. Cu doua aplice dispuse in lateralele oglinzii veti obtine in intreaga baie o lumina uniforma, care nu este orbitoare, nu distorsioneaza culorile, nu produce nici umbre si nici straluciri nedorite, aspecte esentiale pentru rutina zilnica. Recomandat ar fi sa montati aplicele la o distanta de circa 90-100 cm unul de altul, la nivelul ochilor sau la circa 1,5 m deasupra solului.

Inspiratie: Corpuri de iluminat pentru baie - trucuri pentru o lumina perfecta

O iluminare generala buna si o iluminare corecta a oglinzilor este secretul armoniei, al linistei dar si al sanatatii. Pentru o atmosfera placuta in baie, sursele de lumina trebuie sa fie cu lumina alba calda, care sa redea corect culorile.
Datorita umiditatii ridicate, baia necesita corpuri de iluminat speciale. Acestea trebuie sa fie mult mai rezistente la aburii care se creeaza. Daca becul propriu-zis si sistemul de conectare nu sunt foarte bine protejate, apare condensul, periculos pentru corpurile alimentate electric.

Inspiratie: Amenajare baie mica - 6 idei pentru a crea mai mult din mai putin

De aceea, la mai putin de 60 cm de dus sau de cada, corpurile de iluminat trebuie sa fie protejate impotriva picaturilor de apa sau a jeturilor de apa si trebuie sa fie alimentate numai de la o sursa de joasa tensiune, de maxim 12V. In spatiile aflate la mai mult de 60 cm de cada sau dus se pot instala si corpuri de iluminat cu un grad de protectie mai mic.

Inspiratie: Chiuvete duble pentru baie - bai amenajate pentru doi

Magazinele romanesti pun la dispozitie numeroase modele de aplice, majoritatea dintre acestea fiind cu grad ridicat de protectie la umiditate. Cu sau fara LED, cu structura din metal sau metal cromat, cu dispersor sau abajur din sticla, optiunile sunt variate. Important e sa alegeti aplice moderne, elegante, dar suficient de sigure astfel incat baia sa fie intotdeauna o oaza de relaxare.

Inspiratie: Corpuri de iluminat cu led pentru baie


Recomandari articole: lustre, corpuri de iluminat baie, modele bai,

‹‹ Bai cu travertin - stiai de frumusetea lor?

Proiect de casa cu etaj si pod ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro