Asocierea corecta a imprimeurilor in designul interior
Daca vrem ca locuinta noastra sa inspire un aer estival sau primavaratic, atunci singura solutie este sa lasam teama la o parte si sa folosim cu cea mai mare incredere imprimeurile in culori vesele si in diferite modele: geometrice, florale, animal print, dungi in toate directiile sau orice alt pattern.
Pentru a reusi sa obtinem un rezultat incantator, nu trebuie decat sa respectam cateva reguli, general valabile pentru orice sezon sau model de imprimeu.
Atmosfera ce dorim sa o cream
Un lucru este cert: orice motiv decorativ vom alege, el va imprima un anumit aer amenajarii noastre interioare. Spre exemplu, liniile verticale vor imprima o atmosfera formala , asadar specialistii ne indeamna sa alegem acest model pentru un birou sau pentru un dining. Un imprimeu floral este mai delicat si mai romantic, asa ca va fi mai potrivit pentru decorarea unui dormitor sau chiar a unui living in stil Shabby chic, sau Provence. Decizia insa este in totalitate in mainile noastre, asa ca ne putem abate de la reguli, conditia este sa fim constienti de efectul pe care il are fiecare model de imprimeu asupra atmosferei interioare.
Un punct de atractie central
Dupa ce am stabilit modelul, incepem sa aruncam privirea in interiorul camerei si sa gasim acel element care sa joace rolul principal in piesa noastra compozitionala. Putem alege un perete pe care sa il acoperim cu un tapet cu modelul ales, fie o draperie, o canapea cu imprimeu. Ideea care trebuie respectata este sa pastram restul interiorului simplu si sa introducem doar cateva accesorii coordonate ca si design si cromatica. In acest fel vor crea un interior echilibrat, deloc obositor si incarcat.
Multa imaginatie
Pana la aceasta etapa se presupune ca am stabilit deja stilul de amenajare dorit, si implicit am optat si pentru un anume model de imprimeu. A venit asadar momentul sa indraznim mai mult si sa alegem un al doilea imprimeu. Este in regula si chiar recomandat sa amestecam doua imprimeuri diferite in acelasi decor, atata timp cat ele au aceasi paleta coloristica. Ideea este ca totul sa fie folosit cu moderatie.
Marimea camerei
Ca in orice amenajare interioara, marimea camerei este cea care dicteaza tonul. Pentru incaperile cu dimensiuni generoase sunt potrivite materiale textile sau tapete cu tipare mari, pentru ca cele discrete nici se vor pierde in fundal. Daca vrem sa accentuam efectul imprimeurilor trebuie sa plusam, si sa alegem niste draperii cu model asemanator tapetului, chiar si niste tablouri cu desene mari. In situatia spatiilor reduse, imprimeurile supradimensionate nu sunt potrivite pentru ca vor aglomera camera si o vor face sa para si mai mica decat este in realitate.
Pereti cu accente personale
Pentru decorarea peretilor nu este neaparat nevoie sa apelam la clasicul tapet. Exista si solutii originale, mai la indemana: stickerele decorative cu forme si culori diverse. Nu ocupa un perete intreg, si sunt de efect, mulandu-se perfect pe orice stil de amenajare interioara. Nici tapetul, nu trebuie totusi neglijat, mai ales daca il aplicam pe un singur perete. Poate avea un impact vizual puternic creand un punct de interes important in interiorul oricarei camere.
Idei originale
Folosirea imaginilor dragi noua, precum fotografii de familie sau desene facute de micutii nostri sunt idei interesante pentru persoanalizarea spatiilor. Folosindu-le le putem trasborda in tema decorativa aleasa de noi. Mai mult, gratie tehnologiei, orice imagine digitala poate fi transferata pe orice suport de la hartie , materiale textile si pana la mobilier.
Pardoseala - sa nu o uitam
O idee originala de folosire a imprimeurilor este prin personalizarea pardoselii. Cum? Cel mai simplu mod : prin aplicarea unor placi de parchet din esente diferite , sau parchet 3D care sa dinamizeze locul si sa continue un joc geometric realizat la nivelul intregii camere. Conditia este ca placile sa aiba nuante cat mai diferite , pentru a exista un contrast cat mai evident.
Alte tehnici pentru obtinerea unor pardoseli originale sunt: alegerea unor pardoseli epoxidice decorative simple sau 3D sau a placilor decorative din ciment.
Covorul - accesoriu nelipsit
Daca ideea unei pardoseli imprimate vi se pare mult prea mult, mai aveti la dispozitie unormatoarea tehnica simpla: folosirea unui covor cu diferite modele care sa se potriveasca stilului de design interior ales: de la flori, la modele geometrice complexe , baroc sau futuriste. Efectul maxim se obtine daca covorul va fi in intregime la vedere.
Decoratiuni si accesorii
Dupa finalizarea modelului decorativ cu ajutorul imprimeurilor, un ultim pas ar fi presararea unor elemente decorative care sa completeze tema amenajarii. Daca imprimeul este unul geometric putem alege accesorii decorative cu linii clare in concordanta cu decorul: vaze ovale, patrate sau rotunde, corpuri de iluminat, statuete decorative sau alte decoratiuni pentru pereti. Daca am decis sa realizam o tema florala sau vegetala , nota finala cea mai potrivita ar fi alegerea unor ghivece cu plante si flori naturale, care sa se asorteze cu imprimeul grafic ales.
Recomandari articole: decoratiuni interioare, covoare, camera de zi, tapet, pardoseala,
‹‹ De ce am alege o canapea gri in living?
Share daca va place
Raspunsuri si comentarii
Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!
Posteaza!