renovat.ro

» » »


Avantajele tiglei metalice


In cazul construirii sau renovarii unei case, o atentie deosebita trebuie acordata acoperisului, considerat, alaturi de fundatie, un element central al casei. Acoperisul trebuie sa dea randament, asigurand protectie fata de vant, soare, grindina, apa, dar sa aiba si un aspect estetic, de infrumusetare a casei. 

Acoperis cu tigla metalica
Avantajele tiglei metalice

Galerie poze
  • Acoperis cu tigla metalica
Galerie poze

Cei care sunt in situatia de a inveli o casa sau de a renova un acoperis au de ales intre mai multe feluri de tigla: tigla ceramica, tigla de beton, tigla metalica, fiecare dintre acestea avand avantajele si dezavantajele sale. Tigla metalica constituie o solutie optima atat in constructiile noi, cat si in renovarea constructiilor vechi, datorita mai multor aspecte:

- montajul acestui tip de tigla este un proces simplu si rapid, deoarece tigla metalica este usoara si usor de manevrat, avand aproximativ 4,5 kg/metru p?trat, si acopera rapid o suprafata mare. Astfel, pentru o suprafata de 200 mp se poate aseza o cantitate de 1 tona de tigla metalica, fata de peste 10 tone in cazul tiglei clasice.

- fixarea panourilor de tigla metalica se face simplu, prin suruburi autoforante speciale prevazute cu garnitura de etansare, la culoarea panourilor de tigla, pentru asigurarea aspectului estetic.

- deoarece are greutate redusa si se instaleaza usor, este suficienta o structura usoara, cheltuielile legate de manopera, dar si cele ale constructiei pe ansamblu fiind mult diminuate.

- datorita duritatii sale, tigla metalica are o durata de viata mult mai lunga, de circa 50 de ani, comparativ cu 15-20 de ani fata de alte tipuri de tigla, fiind rezistenta la orice conditii meteorologice, de la ger pana la canicula. Trebuie subliniat ca numai tigla metalica fabricata din otel cu caracteristici superioare, asigura garantie si o exploatare optima de-a lungul anilor. Adica: tigla sa aiba minim 0,5 mm, minim 250 zn, minim 35 microni stratul de vopsea acoperire pentru a rezista in timp, in special la decolorare si la rugina.

- tigla metalica are caracter practic si utilitate ridicata, aceasta putand fi aplicata pe acoperisuri vechi. Acoperisul vechi poate fi intarit cu aceste tigle care rezista la ploaie, vant, grindina, soare sau ger, fiind perfect etanse, datorita canalelor de scurgere laterala de pe fiecare placa.

- tigla metalica nu trebuie curatata, ea avand proprietatea de auto-curatare, iar pe suprafata acesteia nu se formeaza muschi, asadar nu necesita cheltuieli de intretinere.

- se gaseste intr-o gama variata de culori, pentru toate gusturile.

Magazinele de specialitate pun la dispozitia celor interesati o gama larga de sortimente de tigla metalica, din care cei interesati pot alege dupa propria nevoie sau dupa propriul gust. Practica, usoara si durabila in timp, tigla metalica este alternativa perfecta pentru acoperisul pe care vi-l doriti.
Recomandari articole: advertorial,

‹‹ Personalizarea decorului din locuinta - al treilea principiu de design interior

Cum sa ai o bucatarie organizata - Idei pe care trebuie sa le pui in aplicare ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro