renovat.ro

» » » » » » »


Becuri led - pentru un iluminat interior cu adevarat special


LED-urile au intrat in viata noastra cu rapiditate. Parca mai ieri nimeni nu stia nimic despre ele urmand ca mai apoi sa ajunga sa ne inconjoare. Le gasim aproape peste tot: la aparatura electronica si electrocasnica, la sistemele de iluminat pentru sarbatori , in vitrinele magazinelor, in iluminat stradal si chiar la jucarii. De ceva vreme putem admira LED-urile si in decoratiunile interioare caci designerii de interioare reusesc cu ajutorul lor sa creeze decoruri cu adevarat interesante.

Benzi led montate sub mobila de bucatarie
Becuri led - pentru un iluminat interior cu adevarat special

Galerie poze
  • Benzi led montate sub mobila de bucatarie
  • Camera copii cu spoturi led in tavan
  • Spoturi led montate pe treptele de la scara de interior
  • Scafa in dormitor cu banda led
Galerie poze
  • Living cu spoturi si benzi led pentru iluminat
  • Corpuri de iluminat cu led incastrate in tavan
  • Iluminat interior living cu led
  • Banda cu leduri atasata de corpurile suspendate din bucatarie

LED reprezintinta acronimul de la Light Emitting Diode adica dioda emitatoare de lumina. Dioda este o componenta electronica semiconducatoare. Atunci cand curentul trece prin dioda, el emite lumina, fara pierderi de energie si fara radiatii ultra-violete daunatoare. Mai mult lumina poate avea culori diferire in functie de compozitia chimica a materialului semiconductor. Becurile led pot straluci asemenea unui curcubeu sau pot emite lumina simpla alba. Lumina lor este foarte puternica si au marele avantaj ca furnizeaza o lumina uniforma fara intermitente astfel incat chiar si lumina colorata a ledurilor nu este periculoasa pentru vedere.

Banda LED pentru interior

LED -urile sunt asemanatoare tuburilor cu neon insa sunt mai ieftine si mai comode. Nu degeaba mai sunt numite si neoane flexibile. In acest caz discutam despre benzi cu led sau tuburi cu led.

Foarte multe dintre benzile led au o fasie adeziva astfel incat montarea lor este foarte usoara. Alte benzi se pot aplica cu ajutorul unor clipsuri si aceasta modalitate fiind comoda de asemenea.

Pentru a conecta o banda led la reteaua electrica aceasta necesita o sursa de alimentare. Pentru montaje de benzi LED cu lungimi mari, ca de exemplu pentru scafe va trebui sa alegeti cu mare atentie componentele dar si un mod corespunzator de instalare. Problema cea mai frecventa este pierderea de tensiune in banda LED la distante mari fata de sursa de energie. Ledurile necesita o alimentare la 12 V si din cauza pierderii de tensiune va aparea catre capatul benzii dimarea - ledurile de aici vor lumina mai slab decat cele care sunt apropiate de sursa uzandu-se astfel mai repede.Pentru a calcula puterea sursei de alimentare de care aveti nevoie trebuie sa va luati o marja de rezerva de cel putin 20 % fata de consumul rezultat din calcul. Pentru evitarea pierderilor de tensiune in banda led , care sunt mai mare decat in fire, va puteti folosi de toate porturile disponibile din sursele de alimentare , realizand astfel o alimentare a mai multe zone din banda cu led , insa pentru lungimi mari sunt recomandate benzile de 220V.  Pentru iluminatul perimetral, scafe indeosebi, mai exista posibilitatea montarii a doua surse de alimentare pentru a se asigura un iluminat eficient si uniform. Insa daca optati pentru benzi led de 220V nu este necesar acest lucru pentru ca se pot alimenta benzi de 100 M cu o singura sursa si fara alte modificari ale instalatiei. Pentru o siguranta deplina impotriva incendiilor sunt recomandate circuitele protejate cu ajutorul sigurantelor.

Benzile LED sunt rezistente la apa astfel incat pot fi folosite si in incaperile cu umezeala chiar si pentru decorarea piscinelor sau cazilor. Gama larga de culori permite alegerea benzilor potrivite pentru fiecare interior. Exista si benzi led multicolor care isi pot schimba culoarea luminii cu ajutorul unor controlere si a unei telecomenzi va puteti mixa culorile creand o varietate denuante de lumini.

Furtun cu LED -uri luminoase

In afara becurilor LED sub forma de spoturi sau banda exista si varianta de furtun ( tub) luminos cu leduri. Tubul flexibil din plastic este fie transparent fie colorat in interiorul caruia sunt introduse becurile led ( diodele emitatoare de lumina). Unghiul de vedere este de 360 de grade. Conectati tubul cu leduri la o retea de 220 V. Acestea se folosesc ca si decoratiuni pentru copaci, decoratiuni pentru cladiri dar si in interior.

Miracolele ledului sunt mult mai potrivite pentru zona de distratie decat pentru cladirile rezidentiale insa asta nu inseamna ca nu pot fi folosite cu succes si in interiorul apartamentelor si a caselor. Haideti sa vedem impreuna cum si unde putem folosi Ledurile in interior.

Becuri cu led in interior

Principala functie a ledurilor in interior este de accentua anumite zone si elemente de decor : de exemplu de a scoate in evidente un televizor in camera de zi, un perete din spatele zonei de lucru in bucatarie, niste nise in peretii, o platforma inaltata si altele.
In plus aceste diode emitatoare de lumina sunt folosite pentru decorarea unor obiecte : treptele de la scara interioara, scafele de pe tavan, imbinarea dintre pardoseala si pereti, sau piese de mobilier.

Spoturi LED colorate pentru iluminat interior

Ledurile se pot monta aproape oriunde in casa transformand spatiul respectiv intr-unul festiv, misterios, cu atmosfera speciala. Se pot aplica oriunde pe mobila, pe baruri, deasupra canapelei si a comodelor TV. Cel mai des sunt montate in nise, sau in locurile unde sursele de alimentare pot fi ascunse vederii. Ledurile pot fi montate in zonele care necesita o iluminare slaba, ca de exemplu treptele de la scara interioara. Nu numai ca aspectul lor va fi original dar treptele vor deveni mult mai comode de folosit.

Benzile cu leduri sau tuburile luminoase pot fi fixate pe cornise, galeriile perdelelor, pe pervazul geamurilor, de-a lungul permimetrului unei perdele sau al unei ferestre, al unui poster sau al altei decoratiuni pentru pereti, in interiorul unei vitrine cu usi din sticla sau in partea de jos a dulapurilor.


Recomandari articole: corpuri de iluminat, becuri, iluminatul camerei, led, amenajari moderne,

‹‹ Cum alegem si asortam plintele decorative pentru parchet

Cele mai frumoase case fara etaj - GALERIE FOTO ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro