renovat.ro

» » » » » »


Betonul amprentat - o alternativa practica si economica pentru pavare


Betonul amprentat este un sistem de pavare ce se realizeaza prin imprimarea unui strat crud de beton special, beton imbunatatit cu fibre de polipropilena pentru protectie la aparitia fisurilor majore si aditivi speciali pentru marirea rezistentei la inghet si dezghet, cu ajutorul unor matrite care imita aspectul pietrei naturale, a caramizii, a gresiei etc.

Portiune exterioara pavata cu beton amprentat
Betonul amprentat - o alternativa practica si economica pentru pavare

Galerie poze
  • Portiune exterioara pavata cu beton amprentat
  • Terasa pavata cu beton decorativ amprentat
  • Model pavaj din beton decorativ
  • Beton amprentat si lemn pavare exterioara
Galerie poze
  • Alee pe langa casa pavata cu beton decorativ maro
  • Alee curte din beton decorativ in doua culori
  • Model alee din beton amprentat

Decorarea cu beton amprentat se poate face atat in interior, cat si in exterior. Este solutia ideala pentru amenajarea spatiilor mari, cum ar fi centrele comerciale, parcurile de distractie, terasele, parcarile, zonele rezidentiale, dar este utilizat cu succes si la amenajarea strazilor, trotuarelor, aleilor pietonale, etc. Culoarea dorita este obtinuta cu ajutorul unui colorant special care are dublu rol - acela de a asigura culoarea aleasa si de a spori duritatea betonului.

De ce beton amprentat?

In primul rand, pentru ca exista zeci de modele din care puteti alege. Indiferent de ce culoare preferati sau ce model de imprimare ati vrea, cu siguranta veti gasi o solutie viabila. Pe piata exista diferite modele de stampile de beton, iar gama de culori acopera toate cerintele.

Pavajul de beton amprentat este o alternativa la caramida, granit, faianta, piatra minerala, piatra cubica si chiar lemn. Pavajul de beton amprentat reproduce cele mentionate atat in ceea ce priveste forma si aspectul, cat si in ceea ce priveste culoarea si textura. Faptul ca reuseste sa imite toate celelalte tipuri de materiale utilizate in pavaje exterioare si interioare,  in unele cazuri la un pret mult mai mic, l-a facut un adversar greu de ignorat de catre arhitecti si producatori si de catre beneficiarii privati sau municipalitati.

Betonul amprentat nu se lasa in timp si nu se scufunda. Daca un pavaj din beton simplu este inestetic si se crapa la primul ger sau la prima canicula, daca o curte pavata cu bitum poate sa se lase sau sa formeze valuri din cauza caniculei, mai ales daca pe el trece sau stationeaza o masina, cum este in cazul aleilor de acces in garaj din curte, betonul amprentat nu se lasa si nu face valuri.

Betonul amprentat - o alternativa economica pentru pavare

Costul este un alt motiv pentru care multi oameni aleg betonul amprentat ca alternativa decorativa pentru materiale de pavaj cum ar fi zidaria sau piatra naturala. Betonul poate imita frumusetea acestor materiale, dar este mult mai economic. Multe dintre aceste costuri sunt salvate din cauza vitezei de amenajare a betonului amprentat, care, in comparatie cu materialele naturale, permite ca instalarea sa fie mai productiva.

Se curata foarte usor. Poate ca la un moment dat va fi nevoie sa spalati betonul, daca, de exemplu, curg cateva picaturi de ulei de la masina. Veti vedea ca se va curata foarte usor cu apa si detergent. Si pentru ca este protejat de o pelicula de lac protector, murdaria nu intra in profunzime in betonul amprentat.

Betonul amprentat poate fi turnat sau pompat intr-un singur loc, nu este necesar sa ridicati sau sa asezati obiecte foarte grele, cum ar fi piatra, pentru ca v-ar face munca mult mai dificila. Instalarea a 2000 de metri patrati de beton amprentat poate dura 10-15 zile sau mai putin, fata de 30-45 de zile cat ar necesita piatra naturala.

Probabil cel mai important motiv pentru popularitatea betonului amprentat este designul flexibil. Spre deosebire de piatra, betonul ofera optiuni nelimitate de design deoarece poate fi modelat, imprimat, texturat si colorat pentru a realiza aproape orice aspect ne imaginam.

Un alt atribut al betonului amprentat este valoarea estetica. Cu un design flexibil, beton amprentat se imbina armonios cu aproape orice arhitectura, fie ea o casa de caramida sau o cladire comerciala imbracata in calcar.

Pret beton amprentat

Pentru a beneficia de suprafete executate cu beton decorativ amprentat trebuie sa apelati la serviciile unei firme specializate, care va va putea explica toate operatiunile ce trebuie efectuate, materialele necesare, durata de executie dar si pretul betonului amprentat.

Ar trebui sa alegeti o firma de care ati mai auzit, care are personal specializat si mijloacele necesare precum si o vasta experienta in executia de lucrari cu beton amprentat. Aceste premise nu trebuie sa fie sinonime cu preturi ridicate.

Betonul amprentat se dovedeste a fi o reproducere economica a materialelor mai scumpe, pastrandu-si totusi aspectul natural si foarte placut ochiului, natural si autentic. Daca inca mai aveti dubii, cu siguranta va veti convinge privind galeria noastra foto.


Recomandari articole: beton, alei gradina, pavaje, materiale de constructii,

‹‹ Ponturi si secrete pentru a-ti vinde casa cat mai repede

Plante perene pentru soluri care mentin apa in exces ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
Meca Doina a scris:

Care este pretul pentru 200mp beton amprentat?

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro