renovat.ro

» » » » »


Birou si locuinta intr-o garsoniera - chiar este posibil si inca cat de frumos...


Am primit o rugaminte de la o citititoare a site-ului care dorea sa o ajut cu o idee sau o sursa de inspiratie pentru amenajarea unui apartament cu o zona de office , un birou unde sa isi poate primi clientii dar si cu o zona functionala de locuit, cat mai independenta de prima.

Living open space cu bucatarie si dining amenajate intr-un apartament studio
Birou si locuinta intr-o garsoniera - chiar este posibil si inca cat de frumos...

Galerie poze
  • Living open space cu bucatarie si dining amenajate intr-un apartament studio
  • Garsoniera mica cu dormitor inaltat pe o platforma din lemn
  • Living cu canapele rosii si perdele galbene
  • Pereti albi canapea rosie si covor shaggy cu nuante de maro decor modern garsoniera
Galerie poze
  • Corp de iluminat suspensie simpla alba asezata deasupra mesei de lucru din birou
  • Birou amenajat in garsoniera cu biblioteca mare cu tabla de scris
  • Zona de birou cu masa mare si scaune colorate si biblioteca mare pe perete
  • Baie mica moderna cu cabina de dus si vas de toaleta suspendat
  • Plan de impartire a unui apartament de 40 mp

Interesanta provocare. De ce provocare? Pai, sa vedeti.... totul trebuie sa se incadreze in circa 40 de metri patrati, pentru ca apartamentul este de fapt o garsoniera mai mare, un studio cum sunt ele denumite mai modern.

Sunt convinsa ca o astfel de dilema o au mai toti tinerii care isi incep o afacere pe cont propriu si sunt la inceput de drum. Este greu sa iti permiti si locuinta ta dar si un sediu pentru mica ta afacere ta care nici nu prea are clienti, fiind la inceput.  Acestea au stat la baza alegerii temei pentru articolul de astazi: cum iti poti amenaja un spatiu multifunctional care poate satisface simultan doua functii: locuinta si birou.

Astfel ca in cautarile mele am intalnit un proiect uimitor realizat de arhitectii de la Modelart Arhitekti din Novi Sad, Serbia care au primit o cerere asemanatoare chiar din partea unui tanar cuplu de arhitecti. Apartamentul care necesita amenajarea masoara doar 40 de mp si se afla intr-o cladire veche din prima jumatate a secolului 20 , in zona Podbara. Modul de impartire al apartamentului a fost unul prin care s-a folosit tehnica: "apartament in apartament".

Cum adica? Partea cu holul de la intrare a fost organizata pentru a indeplini rolul de birou in timp ce restul spatiul a fost transformat intr-o mini garsoniera cu toate cele necesare unui trai decent. Meritul deosebit al arhitectilor este ca au redus aproape complet intereferenta dintre cele doua spatii, transformandu-le in zone independente si asta doar cu cateva modificari minime aduse vechii structuri. In spatiul alocat locuintei au fost amenajate un living , o bucatarie cu dining si un dormitor care a fost ridicat pe o platforma deasupra intrarii in camera. Deasupra baii a fost creat un spatiu de depozitare, care se impunea.

Amenajarea este una simpla in tonuri neutre si mult alb, animata pe alocuri de pete de culoare galbene si rosii care sunt domolite la randul lor de micile accente maro inchis sau negre, precum tabloul integrat in biblioteca si masca de la frigider care sunt vopsite cu vopsea speciala cu efect de tabla de scris.

In continuare va invit sa vedeti imaginile cu acest apartament mic impartit atat de frumos care pentru tinerii lui proprietari reprezinta un inceput cu dreptul. Sper ca si voua , dar si cititoarei noastre sa va ofere inspiratia necesara.
Inspiratie placuta!

Recomandari: Amenajarea unei garsoniere inchiriate.


Recomandari articole: mobilier birou, amenajare apartament, dormitor,

‹‹ Relaxare in aer liber : paturi de exterior pentru gradina

Idee rapida si ieftina pentru renovarea unei bucatarii - imagini INAINTE SI DUPA ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro