renovat.ro

» » » »


Blat bucatarie termorezistent


In mobilierul de bucatarie modern, blaturile termorezistente sunt o necesitate. Dar mai intai, ce inseamna termorezistent? Termenul "termorezistenta" se refera la proprietatea unor materiale de a pastra o anumita rezistenta mecanica la cresterea temperaturii. Acest lucru inseamna ca blatul de bucatarie va rezista intr-o oarecare masura la contactul cu obiecte la temperaturi inalte, cum ar fi ustensilele de bucatarie.

Blat de bucatarie termorezistent
Blat bucatarie termorezistent

Galerie poze
  • Blat de bucatarie termorezistent
Galerie poze

Atunci cand spunem blat de bucatarie ne gandim in primul rand la blatul care uneste partea superioara a corpurilor de bucatarie. Acesta poate incastra si chiuveta sau aragazul, prin decuparea portiunilor respective, unde dorim sa le asezam. Vom obtine astfel o suprafata uniforma pe toata zona. Operatiunea de decupare si montare se face chiar in bucatarie, odata cu montarea mobilierului de bucatarie. Pentru un aspect placut, si masa de bucatarie poate sa fie facuta din acelasi material, sustinuta de picioare din inox sau din lemn.

Materialul din care este facut blatul de bucatarie este PAL, peste care se lipeste un strat de melamina de diverse culori si modele. In poza, vedem un exemplu de blat termorezistent de culoare gri metalizat. Latimea blatului este de aproximativ 65 cm, astfel incat toata suprafata sa fie usor accesibila. Lungimea va fi in functie de lungimea corpurilor de bucatarie. De obicei, dimensiunile blatului depasesc cu cativa cm dimensiunile dulapurilor, formand ceea ce se numeste "picurator", adica zona in care se pot scurge picaturile de apa, pentru a evita scurgerea lor direct pe mobila de bucatarie, care ar putea fi astfel afectata de umezeala. Stratul de melamina este lipit pe marginea respectiva astfel incat sa acopere si cei cativa cm de sub blat.

Celelalte laturi ale blatului vor fi protejate cu o bagheta din metal sau plastic, cum se vede si in poza. In zona de imbinare cu peretele se va folosi un coltar special, pentru a impiedica patrunderea apei intre blat si perete si pentru a da un aspect mai estetic.

O alta caracteristica a blatului de bucatarie termorezistent este impermeabilitatea. Acest lucru permite curatatrea si intretinerea cu usurinta a blatului. Am vorbit aici despre blaturile termorezistente melaminate, dar exista multe modele de blaturi de bucatarie, din diverse materiale, care se pot adapta la mobila de bucatarie.

Intrebari si raspunsuri despre blatul termorezistent:


Intrebare: Ce temperatura poate prelua? Cit timp? Nu pot vedea nicaieri o fisa tehnica?
Raspuns: Temperatura maxima admisa depinde de producator. Ea in general se situeaza la aceste modele peste 60 de grade Celsius. Dar pentru mai multe informatii va rugam sa contactati firmele producatoare prezentate pe site.


Recomandari articole: blaturi, bucatarie,

‹‹ Mobila de bucatarie de vara

Blaturi de bucatarie | Tipuri si Materiale | Modele ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro