renovat.ro

» » » » »


Blaturi de bucatarie | Tipuri si Materiale | Modele


In comert gasim o mare varietate de materiale, modele si culori de blaturi de bucatarie. Ne propunem sa trecem in revista cateva dintre acestea, fiecare cu avantajele si dezavantajele lui, pentru a putea face cea mai potrivita alegere pentru fiecare bucatarie, in functie de pret, intretinere si rezistenta in timp, aspect.

Tipuri de blaturi pentru bucatarie
Blaturi de bucatarie | Tipuri si Materiale | Modele

Galerie poze
  • Tipuri de blaturi pentru bucatarie
Galerie poze

Cel mai frecvent utilizat este blatul melaminat, datorita raportului bun calitate-pret. Este o alegere excelenta pentru bucatariile moderne. Nu este scump, se intretine usor, iar varietatea de culori este foarte mare. Astfel, il putem asorta cu mobila de bucatarie, cu pardoseala sau cu alte decoratiuni interioare. Unele tipuri de blaturi de bucatarie sunt termorezistente, dar trebuie ferite de zgarieturi si taieturi, acestea fiind imposibil de reparat ulterior.

Un alt model de blat de bucatarie este cel din placi ceramice. Printre avantaje enumeram: rezistenta la temperaturi inalte, intretinere si curatare usoara, mare varietate de preturi, culori, texturi si design. Dezavantaje: placile se pot ciobi sau zgaria, iar suprafata poate sa nu fie perfect neteda.

Blaturile de bucatarie din lemn au un aspect cald si natural. Sunt potrivite intr-o bucatarie rustica. Desigur, se foloseste lemn de esente tari, tratat pentru umezeala si lacuit. Rezista bine in timp si poate fi raschetat si tratat peioriodic sau de cate ori este nevoie. Dezavantajul este ca se pateaza si poate fi afectat de apa, mancare, diverse lichide.

Blatul din inox este potrivit mai ales pentru bucatariile din restaurante si cantine, fiind rezistente in timp si neafectate de caldura. Insa sunt zgomotoase si dau un aspect "industrial" bucatariei.

Blaturile din granit sunt foarte elegante si se gasesc in foarte multe nuante si culori naturale. Dureaza o viata si, ca material, granitul are o duritate intrecuta doar de cea a diamantului. Ca sa ne facem o idee, daca taiem direct pe un blat de granit natural, este posibil sa se toceasca... cutitul. Rezista la temperaturi foarte inalte. Blatul de bucatarie din granit este o achizitie valoaroasa, insa si pretul este pe masura. Fiind un material natural, are o suprafata poroasa si intretinere periodica este necesara pentru a evita absorbtia si patarea.

Am expus aici cateva tipuri de blaturi de bucatarie si avantajele si dezavantajele fiecarui material folosit in realizarea acestora. Pentru intretinerea si curatarea blatului, cel mai bine este sa respectati instructiunile producatorului de mobila de bucatarie de la care ati achizitionat blatul.

Intrebari si raspunsuri despre tipurile si modelele de materiale pentru blaturile de bucatarie:

Intrebare: Cat costa un blat de granit si unul melaminat? Si cum se pune pretul - pe metru sau cum? Multumesc
Raspuns: Pretul este in general pe metru, insa firma poate sa adauge si un pret pentru montaj, taiere, etc. Blaturile de granit sunt mai scumpe decat cele melaminate sau din alte materiale. Pentru oferte concrete de pret, va rugam sa contactati firmele producatoare de mobila de bucatarie prezentate pe site.

Intrebare: Va rog sa-mi spuneti care este mai bun: blatul din granit sau granit composit? (avantaje si dezavantaje). Multumesc.
Raspuns : Amandoua sunt foarte bune si foarte rezistente. Materialele compozite totusi sunt facute special pentru a imbunatati proprietatile materialului original. Deci sunt mai rezistente. Cre ca la ora actuala cel mai bun material este silgranit de la Blanco. Nu stiu daca se fac si blaturi din acest material, insa chiuvetele blanco-silgranit sunt foarte rezistente la aproae orice actiune destructiva. Nu am verificat insa daca au patruns si la noi pe piata, insa dvs. puteti sa verificati, daca sunteti interesat.


Recomandari articole: blaturi, bucatarii, mobila,

‹‹ Blat bucatarie termorezistent

Mobila bucatarie eficienta ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro