renovat.ro

» » » »


Bolile si daunatorii cactusilor - sfaturi tratamente si combatere


Desi sunt plante rezistente, care au o durata de viata destul de mare in conditii de interior, intre 7-50 ani, in functie de specie si ingrijire, in unele cazuri si cactusii sunt atacati de boli si daunatori. Asa cum am precizat sunt cazuri rare, dar este bine sa stiti:

Cactus inflorit
Bolile si daunatorii cactusilor - sfaturi tratamente si combatere

Galerie poze
  • Cactus inflorit
  • Cactus cu flori rosii
  • Soiuri de cactus cu flori
Galerie poze

1. Cactusii care sunt amplasati in curti sau gradini pe timp de vara pot fi atacati de melcii fara cochilie care se hranesc din tulpina zemoasa. Daca apar, indepartati melcii si aplicati plantei 2-3 pulverizari cu Optimol 4G.

2. Daunatorul paduchele lanos se dezvolta in partea inferioara a plantei sau pe una din laturile cactusilor cu tulpina cu muchii bine conturate. Se identifica usor, deoarece acesta isi tese o panza foarte fina, alba, sub care ataca planta. Se aplica tratament cu Actara sau Mospilan, solutii ce se dizolva in apa cu care se stropeste planta dupa ce se indeparteaza daunatorul.

3. Un alt daunator este tripsul, acesta nu se vede cu ochiul liber, doar efectele atacului sau. Apar pete maronii din loc in loc pe tulpina cactusului. Se aplica tratamente cu Decis, Mospilan sau Actara diluate in apa conform prescriptiilor de pe ambalaj.

4. Paianjenul rosu este un daunator ce se hraneste cu sucul tulpinilor. Se identifica repede cu ochiul liber, deoarece se aseaza pe planta si are o culoare rosie caramizie. Se indeparteaza cu mana si planta se va stropi pe tulpina cu solutie realizata din apa si Envidor sau Nissorum.

5. Bolile Phytophtora omnivora si Phytophtora parasitica ataca tulpinile plantei si duc la putrezirea radacinilor. Daca observati zone in care cactusul se usuca fara motiv, aplicati tratament cu insecticidul Dithane M45 atat pe sol, cat si pe tulpina. Se face o solutie cu apa, in concentratia precizata pe ambalaj, cu care se uda planta pentru a patrunde la radacina, dar se pulverizeaza si tulpina.

6. Putregaiul cenusiu apare in special in perioada de iarna si se manifesta ca o pulbere cenusie pe suprafete ale tulpinilor. Daca nu sunt identificate la timp tulpina se va usca. Se aplica un tratament cu fiole de insecticid Teldor dizolvate in apa cu care se stropeste tulpina si se uda planta.


7. Fusarium oxysporum ataca radacina plantei si apare daca este udata in exces

Solutiile precizate mai sus pot fi achizitiona de la florarii sau de la magazinele care comercializeaza solutii fitosanitare. Pe fiecare ambajal se precizeaza doza necesara unei aplicari si este bine sa respectati indicatiile oferite de producatori.


Recomandari articole: cactus, flori de interior,

‹‹ Cactusii - plante si flori de interior foarte usor de intretinut

Acestea sunt cele mai frumoase gradini din lume ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro