renovat.ro

» » » » » »


Bucatarii in stil clasic - afla cum trebuie sa le amenajezi corect


Stilul clasic de amenajare ramane in continuare unul din cele mai populare designuri pentru bucatarii datorita faptului ca ofera un confort ridicat si o utilizare buna a spatiilor disponibile. Bucataria este spatiul unde familia petrece timp atat la inceputul zilei, cat si seara dupa serviciu sau scoala. Chiar daca unele persoane prefera stilurile contomporane minimaliste sau moderne, o bucatarie amenajata in stil clasic va fi intotdeauna eleganta si primitoare.

Bucatarie cu mobilier oliv din lemn masiv
Bucatarii in stil clasic - afla cum trebuie sa le amenajezi corect

Galerie poze
  • Bucatarie cu mobilier oliv din lemn masiv
  • Bucatarie amenajata in stil clasic
  • Bucatarie clasica cu mobilier de lemn
  • Mobila bucatarie alba in stil clasic cu colturile rotunjite
Galerie poze
  • Mobila clasica bucatarie din lemn masiv
  • Design clasic bucatarie cu mobila in nuante natur
  • Mobilier alb bucatarie clasica
  • Mobilier clasic bucatarie
  • Mobila de bucatarie din lemn cu bar
  • Mobila in stil clasic

Bucatariile amenajate in stil clasic vor folosi un mobilier in culoarea naturala a lemnului si finisaje cu linii drepte sau forme geometrice simple. O mobila clasica nu va fi niciodata prea incarcata cu decoratiuni precum cele din stilul Provence.

Citeste si: Cele mai moderne culori pentru bucatarie

Chiar si cuvantul clasic ne duce cu gandul la ceva rafinat, precum un mobilier din materiale naturale de calitate. In plus, stilul clasic creaza o atmosfera mai prietenoasa si calduroasa in care ne putem relaxa si simti bine de fiecare data.

Care sunt caracteristicile stilului clasic in amenajarile interioare si mai ales ce me ofera o mobila clasica in bucatarie?

O bucatarie amenajata in stil clasic va avea un design complet si armonios cu linii drepte si mobilier masiv. Acest mobilier va putea putea fi facut dintr-un lemn antichizat artificial sau veti putea folosi chiar si piese de mobilier vechi care au fost reconditionate.

Vezi si: Bucatarii retro - sau bucatarii cu iz de anii 1940

Intr-o bucatarie clasica veti putea folosi albul si negrul dar si nuantele calde precum maro, crem sau bej. Nu folositi totusi finisaje lucioase care nu se pot incadra intr-un astfel de decor. Verde, olive sau kaki sunt alte culori folosite adesea in bucatariile clasice. Incercati sa nu folositi culori artificiale sau nuante foarte puternice care nu se vor potrivi cu atmosfera calma a unei bucatarii amenajate in stil clasic.

Citeste si: Care sunt cele mai bune pardoseli pentru bucatarie

Mobilierul dintr-o bucatarie clasica va putea sa fie facut doar din lemn si sticla, componentele din plastic neputandu-se incadra in acest decor. Totusi un mobilier din MDF care seamna cu lemnul natural va putea fi folosit in special datorita faptului ca este mai usor si mai ieftin. Decoratiunile din fier forjat sunt de asemenea binevenite intr-un astfel de decor.

Inspiratie: Modele de perdele scurte pentru bucatarie - inspiratie in imagini

Stilul clasic nu necesita o abundenta de decoratiuni sau elemente decorative in bucatarie.  Punctul focal ar trebui sa fie mobilierul masiv, blatul de lucru sau spatiul de servire al mesei. Cateva vase si pahare frumoase puse pe un raft vor fi cea mai potrivita decoratiune pentru o astfel de bucatarie. Farfuriile si tacamurile elegante vor putea fi folosite intr-o bucatarie clasica.

Recomandare: Blaturi de bucatarie - tipuri, modele si materiale

Vaze cu flori sau vase cu plante decorative sunt alte decoratiuni care se vor integra perfect intr-o bucatarie amenajata in stil clasic.


Recomandari articole: bucatarii, stil clasic, mobila lemn, culori bucatarie,

‹‹ 16 LIVINGURI fascinate cu pereti din CARAMIDA ALBA

Cum sa-ti construiesti o sera ingropata de legume si flori ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro