renovat.ro

» » » » » » »


Bucatarii mici - Idei de mobila + Cum sa le faci sa para mai mari


Bucatariile mici din garsoniere sau apartamente sunt foarte dificil de amenajat insa acest lucru nu inseamna ca nu se pot transforma intr-un spatiu practic si cu o functionalitate ridicata. Exista cateva solutii pe care le puteti folosi pentru a maximiza spatiul disponibil astfel incat sa il transformati intr-o camera primitoare in care sa gatiti cu placere pentru intreaga familie.

Amenajare bucatarie mica
Bucatarii mici - Idei de mobila + Cum sa le faci sa para mai mari

Galerie poze
  • Amenajare bucatarie mica
  • Amenajare inteligenta bucatarie mica
  • Amenajare moderna bucatarie mica
  • Bucatarie de mici dimensiuni
Galerie poze
  • Bucatarie extinsa in balcon
  • Bucatarie mica deschisa
  • Bucatarie mica si eleganta
  • Bucatarie mica si moderna
  • Bucatarie mica
  • Chiuveta pe colt
  • Decor bucatarie mica
  • Electrocanice mici bucatarie mica
  • Mobilier roz bucatarie mica
  • Mobilier bucatarie mica
  • Mobilier lemn bucatarie mica
  • Mobilier pe colt bucatarie mica
  • Mobilier portocaliu bucatarie mica
  • Bucatarii mici idei de amenajare





Primul pas in amenajarea unei astfel de bucatarii este sa alegeti toate aparatele, ustensilele, vasele si tigaile pe care nu le mai folositi pentru ca dulapurile sa nu mai fie aglomerate.


Al doilea pas este sa eliminati orice zona de servire a mesei din bucatarie si sa amenajati un dining in living sau chiar pe hol daca spatiul va permite. Veti avea astfel un spatiu mai mare in bucatarie in care va veti putea misca in voie fara sa fie nevoie sa va ferite de masa sau scaune.


Citeste si: Bucatarii mici si foarte mici - idei amenajare pentru spatii limitate


O bucatarie mica nu va avea nevoie de aparate electrocasnice de mare capacitate. Puteti alege un frigider cu un congelator mai mic, un aragaz sau un cuptor cu microunde mai ingust sau un blender de mici dimensiuni. Pentru a salva si mai mult spatiu ati putea alege modele incorporabile pentru aparatele electrocasnice insa acestea au preturi putin mai mari.


In ceea ce priveste designul, o bucatarie de mici dimensiuni ar trebui sa aiba un decor in nuante deschise precum bej, crem sau galben care vor mari campul vizual si vor face ca incaperea sa para mai mare decat este. Un astfel de decor nu trebuie sa aiba perdele sau draperii masive, covoare groase sau foarte multe elemente decorative. O bucatarie fara prea multe decoratiuni este mai aerisita si da impresia unui spatiu mai ordonat si mai bine organizat.


Vezi si: Piatra decorativa in amenajarea bucatariilor moderne


Puteti insa alege un candelabru mai mare pentru mijlocul camerei care va fi o decoratiune eleganta care va distrage atentia de la dimensiunile camerei.


Mobilierul intr-o bucatarie de mici dimensiuni ar trebui sa fie multifunctional sa macar  sa se poata strange atunci cand nu este folosit. Usile glisante care ocupa mai putin spatiu decat cele clasice sau rafturille si sertarele culisante sunt unele din cele mai bune solutii pe care le puteti folosi. Alegeti un mobilier pe colt pentru a folosi un spatiu care altfel ar ramane neocupat.


Daca bucataria este mai mica de 6 metri patrati aveti cateva optiuni de marire a spatiului util:


1.    Daca bucataria este langa living iar peretele care le desparte nu este unul de rezistenta atunci il puteti demola, creand un open space. Puteti delimita bucataria de living prin printr-un alt tip de pardoseala sau printr-un bar sau o insula care poate sa devina si zona de servire a mesei. Alegand sa demolati peretele veti avea insa si cateva inconveniente precum trecerea mirosurilor din bucatarie in celelate camere sau nivelul mare de zgomot al diferitelor aparate electrocasnice. Veti avea nevoie de o hota puternica si eficienta pentru eliminarea mirosurilor insa va trebui sa faceti curatenie mai des deoarece praful, firmiturile si scamele vor trece mai usor in living si in celelalte camere.


Recomandare: Bucatarii moderne de apartament - poze cu cele mai frumoase modele


2.    Daca bucataria este prevazuta cu un balcon ati putea sa va extindeti eliminand usa si peretele despartitor. Pentru aceasta insa balconul va trebui sa fie inchis si renovat pentru a-l putea transforma intr-un dining. Veti putea servi micul dejun si savura cafea admirand peisajul de la inaltime.


3.    O alta optiune este sa recompartimentati spatiile, marind bucataria si micsorand holul sau chiar livingul. Aceste lucrari vor avea nevoie de aprobari, vor fi costisitoare si vor dura o perioada lunga de timp. In plus odata modificat apartamentul nu veti mai putea sa il recompartimentati din nou daca va plictisiti de noua configuratie.


4.    Cea mai simpla metoda este sa folositi diverse tehnici de amenajare interioara pentru marirea spatiului vizual si cresterea functionalitatii spatiului. Alegeti un mobilier cu multe sertare care va parea mai mare decat in realitate, montati corpurile suspendate cat mai aproape de tavan, folositi diverse oglinzi care vor reflecta lumina si vor face ca spatiul sa para mai mare si mai primitor.


Recomandare: Spatii de depozitare inteligente pentru bucatariile mici si nu numai


Transformati chiuveta in blat de lucru cu ajutorul unei placi din lemn si alegeti o masa cu scaune pliante care vor ocupa mai putin spatiu atunci cand nu aveti nevoie de ele. In ceea ce priveste iluminatul, cea mai buna alegere sunt spoturile integrate in tavan care ar trebui sa fie cat mai puternice posibil.  O camera bine iluminata va fi mai practica si va parea mai mare decat este.


Exista insa si cateva reguli pe care va trebui sa le respectati atunci cand vreti sa va reamenajati bucataria:


Recomandare: Bucatarii minimaliste - idei si solutii pentru spatiile mici


-    Solicitati autorizatie pentru toate modificarile structurale pe care vreti sa le faceti
-    Apelati la o firma pentru aceste lucrari deoarece va vor putea da sfaturi utile si va vor opri sa faceti greseli care nu se mai pot remedia
-    Nu acoperiti sistemele de aerisire din bucatarie
-    Daca trebuie sa modificati instalatia de gaz apelati la persoanele autorizate


Recomandari articole: bucatarii, spatii mici, bucatarie mica, bucatarie ingusta, mobilier bucatarie,

‹‹ Proiect de casa cu acoperis in 2 ape si balcon la mansarda

Mobilier si balustrade din lemn executate manual - apreciaza aceste opere de arta ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro