Bucatarii rustice - un stil decorativ cu mult farmec
Caldura, confort si liniste sunt cuvintele care desfinesc un decor rustic. Daca in trecut rusticul ilustra si reprezenta aspecte ale vietii de la sat, acum acest stil este unul din cele mai intalnite si apreciate in decorul caselor moderne. Nici bucataria nu face exceptie.

Cu totii ne amintim cu drag de casa bunicii, de linistea, caldura si confortul specifc. Chiar daca nu putem recrea in totalitate acea atmosfera unica, ne putem simti mai aproape de viata simpla de la tara prin elementele specifice stilului rustic.
Inspiratie: Interioare rustice spectaculoase - inspiratie in imagini
In vremurile agitate pe care le traim, confortul specific stilului rustic ne poate ajuta sa ne incarcam bateriile dupa o zi grea de munca. Si cum bucataria este spatiul in care ne gasim cu cei dragi in fiecare seara, amenajata in stil rustic, va emana un plus de liniste si de caldura. Si nu doar bucatariile din casele de vacanta pot fi amenajate in stil rustic, ba chiar si cele de apartament pot fi utilate dupa acest stil.
Un loc in care respira parca acea lume arhaica si linistita dupa care, sa recunoastem, tanjim fiecare, mai mult sau mai putin constienti. Asa s-ar caracteriza un interior rustic. Lemnul, piatra naturala si metalul dicteaza bucatariile rustice. Insa, dintre toate materialele, lemnul se bucura de cea mai larga utilizare. Toate elementele specifice acestui stil isi au originea in natura, incarcand spatiul pe care il infrumuseteaza cu energia pe care au acumulat-o de-a lungul vietii in mediul lor natural.
Mobilierul din lemn, este complet lipsit de elementele decorative din inox. Oricat v-ati dori sa transmiteti farmecul rustic, niste electrocasnice moderne sau o chiuveta prea avangardista va vor trada. Dulapurile pot fi atat cu usi inchise, cat si cu politele la vedere, decorate eventual cu perdelute imaculate din bumbac sau din in, simple sau brodate manual cu elemente traditionale romanesti.
Scaunele ideale sunt fie seturile din lemn masiv cu aspect brut sau sumar finisat, cu spatare inalte si picioare solide, fie cele cu structura din fier forjat si cu sezut din lemn. La fel ca mesele, acestea trebuie sa fie cat mai confortabile si solide.
Inspiratie: Scaune moderne asortate cu mese rustice pentru dininguri in stil rustic modern
De asemenea, intr-o bucatarie rustica nu isi au locul finisajele cu textura lucioasa precum gresia, faianta, mozaicul de sticla sau panourile din sticla colorata. Aceasta se distinge prin finisaje naturale, ce amintesc de casele batranesti de la tara: dusumea sau parchet din lemn, tavan prevazut cu grinzi din lemn. De regula, peretii sunt zugraviti cu var sau acoperiti cu ceramica rustica.
Daca va doriti o bucatarie rustica, bine ar fi sa o definiti pana la cel mai mic detaliu. Iar daca nu aveti destula inspiratie, va invit sa urmariti galeria foto pentru care am selectionat cele mai frumoase bucatarii rustice.
Recomandari articole: cuptor pe lemne, mobila bucatarie, amenajari rustice, design modern,
‹‹ Decorarea ferestrelor pentru sarbatoarea de Craciun - 12 idei originale
O casuta din chirpici cu mansarda si balcon - cat de frumoase pot fi lucrurile simple ››
Share daca va place
Raspunsuri si comentarii
Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!
Posteaza!