renovat.ro

» » » » » » »


Cactus Lumanare-arici - ingrijire, intretinere si inmultire


Echinocereus spp.sau Floarea Lumanare - arici este o planta decorativa de dimensiuni reduse din familia cactusilor. In mediul natural se dezvolta in zonele calde ale Americii de Sud si in Mexic. Iubeste caldura si lumina, iar apa in cantitati mici, reusind sa se dezvolte si in zone de pietris cu putin pamant. A fost aclimatizata in tara noastra ca planta ornamentala de interior.

Cactus echinocereus pentalopus
Cactus Lumanare-arici - ingrijire, intretinere si inmultire

Galerie poze
  • Cactus echinocereus pentalopus
  • Cactus Echinocereus spp
  • Floare de lumanare arici Echinocereus
Galerie poze

Descriere si aspect exterior cactus Echinocereus spp.

Lumanarea-arici este o planta draguta de mici dimensiuni, care se dezvolta foarte bine daca este amplasata in zone cu soare sau in interioare luminoase. Desi in cea mai mare parte a anului are aspect de cactus globular, impresioneaza prin dimensiunea si forma florilor in forma de stea, foarte mari prin comparatie cu tulpina.

Florile sunt rotunde, cu petalele delicate si parfumate de culoare rosie, alba, roz sau galbena care insa nu rezista mai mult de 48 de ore. Parfumul puternic se raspandeste in jur si este foarte aromat, reusind sa parfumeze incaperea. In functie de tipul de planta, tepii sunt mai rari sau mai desi, insa toti sunt foarte ascutiti.


Plantarea si ingrijirea

In general cactusul "lumanare-arici" se achizitioneaza din florarii in ghivece mici, planta insasi avand dimensiuni reduse chiar si la maturitate. Se recomanda amplasarea in zone luminoase, langa fereastra, pe pervazul ferestrei sau pe balcon. Se uda o data pe saptamana sau la 10 zile in lunile calde, iunie-septembrie, iar in lunile de iarna udarea se face sporadic, doar cand observati ca pamantul de la suprafata s-a uscat, eventual o dat ala trei saptamani.

Recomandare: Ingrijire cactusi - sfaturi profesioniste pentru toti iubitorii de plante

Planta este mare iubitoare de lumina si caldura, prin comparatie cu nevoia de apa. Camera in care se amplaseaza floarea trebuie sa aiba umiditate redusa. Pentru o dezvoltare buna a plantei este recomandat ca sa i se administreze o data pe luna in lunile aprilie-octombrie ingrasamant special pentru cactee pe care il procurati de la florarii.

Administrarea ingrasamantului lichid se face conform recomandarilor de pe eticheta:1/2 apa si ? ingrasamant. O data la 2-3 ani este bine sa-i schimbati pamantul din ghiveci cu un altul, amestec de mranita si nisip grosier in proportii egale. Aceasta operatiune se face in lunile aprilie-mai.

Inmultirea cactusului Echinocereus spp.

In general plantele decorative din aceasta categorie sunt inmultite in conditii specifice, motiv pentru care daca va doriti mai multe plante de acest tip le procurati din florarii.

Boli si daunatori la cactusi - Lumanare arici

Planta lumanare?arici este sensibila la temperaturi de sub 7 grade C, iar udarea excesiva poate duce la putrezirea radacinii.


Recomandari articole: cactus, flori de interior, ingrijire, boli si daunatori la plante, tratamente, plante rezistente la seceta, plante suculente,

‹‹ Euphorbia milii - ingrijirea si inmultirea florii Coroana lui Isus

Acantocalicium - Acanthocalycium spp. - sfaturi ingrijire si inmultire ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro