Calorifer electric - elemente componente, accesorii si principiu de functionare
Ne dam seama cat de utile sunt radiatoarele electrice mai ales atunci
cand vremea rece ne ia prin surprindere. Iar daca nu am achizitionat
inca unul, poate ne intrebam cum alegem un calorifer electric de
calitate... De aceea, ne propunem sa va prezentam componentele si modul
de functionare ale unui radiator electric.
In primul rand, trebuie sa stim ca un calorifer electric este alcatuit din elementi umpluti cu ulei special. Numarul elementilor variaza intre 6 si 12. Desigur, suprafata radianta este mai mare cu cat numarul de elementi este mai mare.
Radiatoarele electrice - elementi cu ulei
In general, radiatoarele electrice sunt sprijinite pe rotile detasabile, pe care le montam inainte de a pune radiatorul in functiune. Avantajul este ca putem muta cu usurinta radiatorul dintr-un loc in altul, tragandu-l de maner si fara sa il ridicam de jos. Atunci cand agem un radiator, avem grija ca rotilele sa fie suficient de inalte, astfel incat sa nu agatam covoarele sau pragurile atunci cand mutam caloriferul dintr-o camera in alta.
Rotilele permit mutarea caloriferului electric
Unele radiatoare au si ventilator, care permite incalzirea mai rapida a camerei, prin eliminarea de aer cald in incapere. Pornirea si oprirea ventilatorului se fac printr-un buton separat. Cum functioneaza un radiator electric
Radiatoarele electrice cu mai multe trepte de incalzire sunt prevazute cu doua butoane separate. Acestea au un semnal luminos care ne indica faptul ca radiatorul este pornit. Unele radiatoare au o singura treapta si nu mai au aceste butoane. Principiul de functionare se bazeaza pe legea lui Joule care spune ca un conductor se incalzeste la trecerea unui curent prin acesta iar caldura degajata este proportionala cu patratul intensitatii, rezistenta conductorului si cu durata.
Trepte de incalzire ale radiatorului electric
Este important sa alegem un calorifer electric cu termostat, pentru a putea regla temperatura optima in incapere. Termostatul va opri si va reporni caloriferul, pentru a pastra in camera temperatura pe care o dorim.
Calorifer electric cu termostat
Dupa ce am pornit radiatorul electric, verificam daca toti elementii acestuia sunt incalziti atat in partea de sus, cat si in partea de jos. Indiferent ce model de radiator electric alegeti, pastrati si respectati instructiunile de utilizare si intretinere ale acestuia, pentru a va bucura in siguranta de confortul si caldura oferite de caloriferul electric.
Incalzirea cu radiator electric
Ventilatorul caloriferului electric
Intrebare: Schema electrica a caloriferului.
Raspuns: In general, depinde de fiecare producator in parte daca include schema electrica a radiatorului in instructiuni sau nu. In orice caz, pentru reparatii, cel mai bine este sa luati legatura cu echipa de service.
Intrebare: Ce este de preferat intre calorifere si incalzire in pardoseala?
Raspuns: Va recomandam sa cititi urmatoarele articole pentru a va face o idee mai buna. Incalzire in pardoseala - reguli montaj si Incalzire in pardoseala - avantaje si dezavantaje.
Recomandari articole: calorifere, instalatie incalzire, electrocasnice,
‹‹ Mobila bucatarie - Corpuri suspendate
Termoizolatie cu lana de oaie ››
Share daca va place
Raspunsuri si comentarii
Daca caloriferiul are 2 butoane 1 si 2 iar prospectul spune ca are 3 trepte de temeratura , unnde este buonul pentru a treia treapta ;expl .800w, 1500w si 2500w?
Poate prospectul nu este pentru acel produs.... Practic nu vad unde ar putea fi a treia treapta de temperatura...
buton 1=treapta1
buton 2=treapta 2
buton1+2 = treapta 3
Posteaza!