renovat.ro

» » » » » »


Calorifere decorative - modele superbe pentru un decor modern


Sarcina principala a unui calorifer este bineinteles cea de a incalzi locuinta insa mai nou cum orice element din interiorul unei case poate fi decorat nici caloriferele sau radiatoarele nu fac exceptie de la regula.

Calorifere decorative personalizate tip tablou
Calorifere decorative - modele superbe pentru un decor modern

Galerie poze
 • Calorifere decorative personalizate tip tablou
 • Radiatoare decorative tip tablou pentru living
 • Calorifer decorativ cu elementi model curbat
 • Calorifer cu forma si design modern
Galerie poze
 • Calorifer cu elementi din fonta cu gravura
 • Calorifer autosustinut
 • Calorifer decorativ finisaj oglinda
 • Calorifer decorativ ornamental baie
 • Calorifer lung living
 • Calorifer modern cromat
 • Calorifere decorative imitatie fonta negru cu auriu
 • Radiatoare ornamentala verticale
 • Radiator portprosop cromat
 • Model slim de calorifer cu elementi
 • Calorifere verticale decorative din sticla
 • Model modern de calorifer decorativ

Caloriferele clasice nu se potrivesc de cele mai multe ori cu un design interior modern sau minimalist, astfel ca vor trebui fie decorate fie achizitionate altele mult mai la moda. Caloriferele cu elementi din otel sau fonta sunt de obicei vopsite in diverse culori deschise dar pentru a schimba designul interior al unei camere le puteti decora in culori nobile precum negru carbune, violet estompat sau gri inchis si le puteti orna cu modele diferite cu auriu sau argintiu.

Poate te intereseaza si: Masti pentru calorifere - modalitati inedite pentru ascunderea lor

Calorifere moderne

Intr-un sistem de incalzire modern puteti folosi un calorifer din aluminiu, de diferite forme acoperit cu diverse materiale pentru a-l masca. Aceste tipuri de radiatoare sunt mai scumpe dar pot fi folosite pentru crearea unor mici spatii de relaxare pentru anotimpurile reci.

Sticla este cel mai nou material din care se confectioneaza caloriferele ornamentale. Acestea se incalzesc uniform, nu usuca aerul si contribuie la crearea unui microclimat potrivit. In plus, caloriferele de sticla au diverse forme si decoratiuni si se pot monta pe suporturi de lemn sau piatra pentru a le pune in valoare.

Recomandare: Dimensionare calorifere si radiatoare - cum calculezi corect lungimea

Respectarea liniilor si culorilor dintr-un design interior este foarte importanta astfel ca de cele mai multe ori caloriferele au forme ciudate. Multe calorifere decorative au carlige, inele sau diferite suporturi pentru a maximiza eficienta lor. In plus aceste radiatoare cromate nu mai trebuie acoperite cu perdele sau draperii deoarece designul lor nonconformitst aduce un plus decorului interior.

Vezi si: Tipuri de calorifere

Calorifere portposop verticale

Caloriferele portprosop verticale sunt o solutie perfecta atat pentru baie cat si pentru bucatarie. Deseori, caloriferele verticale au diverse forme si reprezinta si un element de decor al incaperii. Caloriferele cu design decorativ au sisteme moderne de control al temperaturii, care se pot seta diferit in camere in functie de preferinte.

Vezi si: Cum se aerisesc caloriferele - o multitudine de informatii super utile la inceput de toamna
 
Calorifere decorative tablou ce pot fi personalizate

Pentru a crea un element inedit de decor in living puteti apela la varianta de a va personaliza caloriferul decorativ. Acest lucru se realizeaza de firme specializate prin vopsirea lor folosind tehnologii de inalta calitate. Vopseaua aplicata polimerizeaza cu emailul initial al radiatoarelor suport, ramanand astfel impregnata in structura acestuia, conferindu-i durabilitate si rezistenta la socuri mecanice.

Vezi si: Crestere randament termic calorifere sau cum sa ai mai cald in casa cu facturi mai mici

Procedeul este testat la temperaturi ridicate de aproximativ 110 grade celsius si nu s-au observat niciodata modificari in culoarea caloriferului . Puteti alege fotografii, peisaje pe care sa le imprimati atat pe verticala cat si pe orizontala. Se pot imprima calorifere cu un rand de tuburi radiante sau cu doua tuburi radiante, realizand astfel adevarate sculpturi termice, menite sa innobileze si sa dea un plus de valoare spatiilor in care sunt utilizate. Jocul formelor si al finisajelor prezente la aceste calorifere le transforma in adevarate piese de arta contemporana.

Recomandare: Panouri radiante: avantaje si dezavantaje si mai ales cat sunt de eficiente

Materiale si forme pentru calorifere decorative

Materialele din care sunt realizate aceste calorifere decorative sunt variate: inox, fonta, otel decorativ, otel carbon, iar ca si forma putem avea : calorifere curbate, pentru peretii convecsi; calorifere in unghi � solutii pentru colturi; calorifere sub forma unor banci, ideale si ca piesa de mobilier in centrele wellness, SPA, sali de sport si vestiare, centre de fitness etc.

Recomandare: Calorifer sau radiator electric

Radiatoare extraslim sau calorifere autosustinute

Radiatoarele moderne pot fi extraslim de doar 7 milimetri pentru spatiile cu probleme sau auto-sustinute putand fi asezate pe pardoseala direct si integrand un sistem de iluminare separat. Aceasta noua generatie de calorifere decorative isi indeplineste rolul termic, iar aspectul rafinat al acestora realizeaza o legatura cu stilul incaperii dumneavoastra. Rentabile si cu o inertie termica inalta, caloriferele din otel-carbon reduc consumul de energie fiind disponible intr-o vasta paleta de culori si finisaje.

Recomandare: Demontare calorifer otel sau fonta in bucatarie


Recomandari articole: calorifere, modele obiecte sanitare, elemente decorative, instalatii termice,

‹‹ Intoarcearea la natura intr-un dining urban

Casa in forma de L - ce avantaje au aceste tipuri de proiecte ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro