Canapea rosie, pat suspendat si o multime de solutii de amenajare pentru spatii mici
Cand patrunzi pentru prima data in interiorul lui observi un living spatios, un dormitor suspendat ce pare comod, o bucatarie perfect utilata si parca nici nu ai crede ca te afli intr-un apartament cu o camera de doar 21 de metri patrati. Nu ai nici cel mai mic sentiment te-ai afla inghesuit si fara aer intr-o mica garsoniera. Si atunci vine intrebarea: Care sunt solutiile si tehnicile folosite in amenajarea acestui spatiu mic?
Inconjurat de lumina naturala
Proprietarii acestui apartament ar trebui sa se bucure de prezenta celor trei ferestre de la iesirea in consola a apartamentului. Nu sunt foarte mari insa reusesc sa umple camera de lumina naturala ceea ce creaza efectul vizual de marire a spatiului. In camerele mici este bine sa se renunte la clasicele perdele si draperii si sa se aleaga jaluzele, rolete, sau draperii romane. Asa este si cazul acestui apartament unde au fost alese pentru cele trei ferestre niste rolete textile de culoare neagra. Culoarea ce-i drept este putin neobisnuita pentru un spatiu cu aceste dimensiuni, insa se asorteaza cu elementele grafice de pe peretele cu tapet, fiind in plus si foarte practica si eficienta pentru blocarea razelor soarelui in timpul verii.
O delimitare eficienta a zonelor din camera
Ceea ce este de observat in acest apartament este faptul ca nu au fost folosite deloc partitii, si pentru delimitarea zonelor nu au fost folositi decat peretii apartamentului. Pe peretele cu suprafata vitrata a fost pozitionat diningul , altul a fost rezervat canapelei si patului de dormit iar altul a fost folosit in totalitate pentru amenajarea bucatariei si a spatiilor de depozitare. Aceasta asezare a mobilei a permis crearea unui spatiu liber chiar in mijlocul camerei , ceea ce a transformat-o intr-un spatiu deloc incarcat si mult mai mare. Aceasta tehnica ar trebui pusa in practica de toti cei care va confruntati cu garsoniere sau apartamente ce par inghesuite.
Paleta cromatica
Stiu ca in general culorile clasice pentru amenajarea spatiilor mici ar trebui sa fie alb sau bej, insa uneori folosirea unor culori mai indraznete ajuta la accentuarea unor caracteristici ale spatiului si la transformarea acestuia intr-un loc mai atractiv. Pentru mobilarea acestui studio a fost aleasa mobila si decoratiuni din lemn. A fost ales in mod intentionat o nuanta pentru lemn nici prea deschisa dar nici prea inchisa, tocmai pentru a pune in evidenta structura frumoasa a lemnului dar si pentru a oferi interiorului o doza suplimentara de caldura si confort. Ca si pata de culoare a fost aleasa culoarea rosie. O decizie indrazneata, mai ales ca multi o evita mai ales in spatiile mici, insa daca este folosita pentru accent va ajuta sa scapati de un interior plictisitor.
Decor minimalist
In apartamentele mici cel mai bine este sa scapati de decoratiunile in exces. Minimalismul este cel mai bun prieten al spatiilor cu suprafete vitregite. In acest apartament au fost accentuati doi pereti si anume cel cu canapeaua si cel cu bucataria, prin alegerea unui mozaic colorat pentru peretele din spatele zonei de lucru. Pe peretele opus canapelei a fost amplasat televizorul a carui imagine a fost echilibrata si integrata mai bine in decor cu ajutorul altor obiecte fixate pe perete: o chitara si niste tablouri de dimensiune medie.
Maximum de functionalitate
Este bun si minimalismul insa unde sa iti ascunzi toate lucrurile pe care le ai? Mai intai este o idee buna sa achizitionati o canapea cu lada de depozitare. Apoi, in apartamentele mici sunt foarte potrivite dulapurile pana in tavan cu multe sertare si compartimente. Construiti dulapuri pe un perete intreg, chiar si deasupra usii si veti obtine niste spatii de depozitare deloc de ignorat.
Ce este de retinut:
Daca vreti sa faceti un perete de accent intr-o camera mica atunci cel putin unul dintre ceilalti pereti trebuie sa aiba o nuanta neutra si sa fie neincarcat de decoratiuni.
Asezarea unei oglinzi in partea opusa ferestrei va crea iluzia de spatiu suplimentar.
Culoarea rosie in interior nu este potrivita pentru oricine, personalitatile vulcanice trebuie sa o evite.
Sistemul de iluminare pentru camerele mici trebuie sa fie montat doar din tavan si trebuie sa fiti constienti ca niste corpuri de iluminat prea joase vor face camera sa para mult mai scunda.
Pentru holurile mici este potrivit sa folositi cuiere simple pentru haine montate pe perete si nu mobilier.
Acest apartament mi se pare a fi dovada vie ca un spatiu mic poate gazdui toata mobila necesara unei vieti confortabile. Nu stiu ce parere sa am totusi de patul loft. Mi se pare interesant insa nu imi pot imagina cat de comod este sa dormi la inaltime. Voi ati incercat un astfel de pat?
Pe aceeasi tema va recomand si: Amenajarea unei garsoniere de 25 de metri patrati.
Recomandari articole: amenajare garsoniera, garsoniere, spatii mici, idei open space, baie mica, living mic,
‹‹ Pat matrimonial in garsoniera: Cateva idei si exemple interesante de amplasare si amenajare
Baie cu chiuveta dubla sau baia amenajata pentru doi ››
Share daca va place
Raspunsuri si comentarii
Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!
Posteaza!