Caracteristici silicon sanitar pentru amenajari bai
Dupa ce amenajam baia prin montarea obiectelor sanitare in baie mai este ceva de facut. Cu siguranta, aplicarea siliconului sanitar. Pare un lucru simplu. Asa si este. Insa si aici, ca in majoritatea cazurilor, exista anumite metode de aplicare si de montaj care duc la realizarea unei lucrari de calitate.
Asadar sa mergem mai departe si sa vedem cum se aplica siliconul sanitar atunci cand vrem sa finalizam amenajarea baii.
Mai intai de toate trebuie sa cumparam acest silicon sanitar. Cum il alegem? Ca si caracteristici, este un material elastic cu un continut de acid acetic - miros de otet! Intarirea lui se face in 10 minute de la aplicare. Elasticitatea materialului uscat este intre 20% si 30% adica suporta deformari intre 20% si 30% fata de forma netensionata. Intinderi mai mari decat aceste valori duc la ruperea materialului.
Din punct de vedere sanitar, siliconul contine fungicid pentru a impiedica formarea mucegaiurilor. Este bine cunoscut faptul ca in special in bai apare acel strat negru de mucegai in zonele de imbinari unde apa intalneste o suprafata rece.
O alta caracteristica a siliconului sanitar este ca rezistenta sa la actiunea razelor UV este una destul de buna. Asta inseamna ca lumina nu va duce la transformari esentiale in masa materialului dupa uscare. Astfel poate fi folosit in bai unde lumina soarelui intra direct pe fereastra de aerisire.
Aplicarea silicon sanitar
Daca acum stim cum se comporta siliconul sanitar in timp, sa trecem la aplicarea lui. Vom alege in primul rand o culoare potrivita pentru imbinarile pe care le avem de etanseizat pentru amenajarea din baie. Avem de etanseizat rosturile dintre cada de baie si faianta, cabinele de dus si faianta si pardoseala, chiuveta si faianta, optional intre placile de faianta din apropierea surselor de apa.
Cum se aplica siliconul sanitar? Ca etape mari sunt urmatoarele:
- se curata rostul cu un spaclu. Imbinarile trebuie sa fie curate si uscate
- se desface tubul de silicon sanitar in partea superioara
- se insurubeaza tubul conic de dozare. Putem ajusta dozarea prin taierea oblica in partea superioara
- fixam tubul in dispozitivul de aplicare. Acesta ne va ajuta sa impingem mai usor pistonul din spatele tubului de silicon sanitar
- pe fiecare latura a rostului aplicam cate o banda de hartie adeziva lasand doar spatiul necesar pentru patrunderea siliconului in rost
- aplicam siliconul presand usor maneta dispozitivului de aplicare
- cu o manusa de plastic de unica folosinta inlaturam manual surplusul de silicon
- dupa 3 minute de la aplicare si finisare manuala, inlaturam benzile adezive de hartie
- obtinem astfel o margine perfet dreapta a siliconului
Acestia sunt pasii mari de aplicare a siliconului sanitar in procesul mai amplu de amenajarea unei bai. Cu siguranta, cu cat vom efectua mai multe lucrari, gradul de indemanare va creste astfel incat sa obtinem finsaje atat de calitate cat si artistice. Dar despre lucrari de placarea cu faianta de baie si instalatii sanitare, in urmatoarele episoade de amenajari interioare pentru baie si casa.
Intrebari si raspunsuri despre siliconul sanitar:
Intrebare: Exista o solutie care sa indeparteze siliconul sanitar?
Raspuns: In principiu, siliconul sanitar se indeparteaza mecanic, folosind un cutit ascutit, dar avand grija sa nu zgariem suprafata respectiva. Dupa ce am indepartat cantitatea mai mare de silicon intarit, pentru resturile mai mici, puteti folosi o solutie speciala, despre care puteti citi mai multe informatii la linkul urmator: solutie indepartare silicon. Este totusi important sa testati rezistenta suprafetei la produs si sa respectati instructiunile de utilizare oferite de producator.
Intrebare: Dupa 3 ani de folosire a baii a aparut o mazga neagra pe deasupra siliconului. Cu ce se poate curata? Se poate face ceva sa nu mai apara?
Raspuns: Aceasta mazga neagra este de fapt o ciuperca data de umezeala din baie. Se indeparteaza cel mai bine cu otet. Pentru a evita aparitia ei, stergeti zona periodic cu otet.
Recomandari articole: instalatii apa, obiecte sanitare, baie mica,
‹‹ Amenajari baie | Culoarea rosie
Baie din marmura rosie roscata ››
Share daca va place
Raspunsuri si comentarii
Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!
Posteaza!