renovat.ro

» » » » » »


Caracteristicile ferestrelor cu geam termopan si avantajele oferite de acestea


Este astazi o alegere din ce in ce mai obisnuita, aceea de a inlocui ferestrele vechi sau de a monta de la inceput ferestre cu geam termopan. Dar ce avantaje ofera aceasta solutie? Sunt ele mai bune decat clasicele solutii cu rame cu o singura foaie de geam? Haideti sa vedem in continuare cateva caracteristici care ne vor face sa intelegem mai bine.

Geam termopan
Caracteristicile ferestrelor cu geam termopan si avantajele oferite de acestea

Galerie poze
  • Geam termopan
Galerie poze

In primul rand, ce inseamna termopane? Denumirea a fost preluata in toata lumea de la o marca de geamuri de acest gen din anii 50. Oricum, denumirea a devenit atat de incetatenita incat practic a dat numele unei tehnologii. OK. Asta din punct de vedere al denumirii. Dar din punct de vedere al constructiei? Pe scurt, termopanul inseamna doua foi de geam unde spatiul dintre ele este izolat etans fata de exterior. Adica un sandwich format din geam, aer, geam.

Daca principiul, iata, este destul de simplu, a realiza un geam termopan eficient din punct de vedere energetic a implicat o munca destul de indelungata. Care sunt acele elemente care influenteaza eficienta energetica si cea de izolare acustica a geamului termopan?

- Continutul spatiului dintre geamuri: aer, gaz inert, vid
- Distanta dintre geamuri
- Materialul folosit ca distantier intre geamuri
- Acoperirea geamului cu strat reflectorizat pentru a realiza un geam termopan low-e
- Montarea geamului termopan intr-o tamplarie cu grad mare de izolare termica

Sa le luam pe rand. Pentru continutul dintre geamuri, eficienta energetica si cea acustica creste in sensul enumerarii: aer, gaz inert, vid. Deoarece la vid geamul trebuie sa suporte presiunea atmosferica, in mod uzual varianta adoptata este cea cu gaz inert, de obicei argon.

Distanta dintre geamuri. Daca este prea mica, iarna de exemplu, foaia interioara a geamului se raceste foarte repede stand in apropierea foii exterioare. Daca distanta este prea mare, in cazul umplerii cu gaz a spatiului dintre geamuri, gazul incepe sa circule racind astfel zona din interior. Asa dar, s-a determinat un optim intre 1 cm si maxim 2 cm ca distanta intre geamuri.

Distantierul. Daca este din aluminiu, realizeaza o punte termica. Astfel, distantierele sunt realizate mixt din aluminiu si fibra de sticla pentru a micsora transferul termic.

Low-e. Acoperirea suprafetei unui geam cu un strat reflectorizant a dus la imbunatatirea performantelor termopanelor, astfel ca tehnologia cu geam low-e a devenit un standard.

Si in final, utilizarea unei tamplarii PVC cu grad mare de izolare sau a unei tamplarii de lemn duce la realizarea unui randament termic si acustic important. In cazul suprafetelor mari sau a zonelor cu clima mai calda se pot folosi si tamplarii din aluminiu, acesta avand avantajul unei rezistente sporite.

Daca sunteti pe punctul de a cumpara termopane, acum stiti ce inseamna si veti putea aprecia informatiile furnizate de specialistii firmelor de amenajari interioare. Spor la treaba!


Recomandari articole: solutie, ferestre, termopan, constructii,

‹‹ Tamplarie PVC

Geam termopan Low-e | Ce inseamna ? ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro