renovat.ro

» » » » » » »


Care sunt cele mai bune tipuri de pardoseli pentru bucatarie + GALERIE FOTO


Cel mai bun material pentru o pardoseala de bucatarie este acela care rezista unui trafic destul de intens, este usor de curatat , nu se strica sau se pateaza usor cu apa, mancare sau alte lichide. Cei mai multi specialisti recomanda parchetul din lemn masiv, placile de gresie, linoleumul sau parchetul laminat special creat pentru bucatarie.

Bucatarie cu mobila alba ci dusumea din lemn masiv vopsita
Care sunt cele mai bune tipuri de pardoseli pentru bucatarie + GALERIE FOTO

Galerie poze
  • Bucatarie cu mobila alba ci dusumea din lemn masiv vopsita
  • Bucatarie cu pardoseala din beton slefuit
  • Bucatarie cu pardoseala din cuart colorat
  • Bucatarie rustica cu pardoseala din teracota
Galerie poze
  • Parchet din lemn masiv in combinatie cu placi de teracota in bucatarie
  • Parchet laminat in bucatarie
  • Pardoseala din caramida plina in bucatarie rustica
  • Pardoseala din cauciuc pentru bucatarie in stil industrial
  • Pardoseala din granit in bucatarie cu mobila alba
  • Pardoseala din vinil maro
  • Bucatarie minimalista cu pardoseala din beton slefuit
  • Tavan placat cu lemn si pardoseala din beton lustruit in bucatarie mica
  • Tavan brut din beton si pardoseala din beton slefuit
  • Pardoseala pentru bucatarie din vinil
  • Placi din vinil pentru placarea pardoselii din bucatarie
  • Bucatarie alba cu pardoseala din vinil model alb cu gri
  • Parchet din lemn pentru bucatarie
  • Cuart colorat pentru pardoseala
  • Bucatarie cu pardoseala din piatra
  • Bucatarie cu piatra mica pe jos
  • Bucatarie cu vinil pe jos
  • Bucatarie mare placata cu placi de granit
  • Bucatarie open space cu parchet laminat
  • Bucatarie placata cu piatra naturala
  • Linoleum in bucatarie
  • Model de gresie pentru bucatarie alb cu negru
  • Model de gresie pentru bucatarie
  • Pardosela din caramida lacuita





Pardoseala trebuie sa se potriveasca cu decorul camerei si sa respecte cerintele utilizatorilor de aceea o bucatarie a unei familii cu copii dintr-o casa moderna va avea nevoie de o pardoseala diferita fata de o bucatarie formala a unui cuplu fara copii.


De ce este pardoseala de bucatarie diferita fata de alte pardosele?
In bucatarie au loc foarte multe activitati care nu se intampla in celelalte camere si anume : aici se gateste, se depoziteaza alimente si se face curatenie mult mai des cu produse mult mai agresive chimic decat in restul casei. O pardoseala care se pateaza usor sau care absoarbe apa nu va fi o alegere prea inspirata. Nu veti intalni de exemplu prea multe bucatarii care sa aiba mocheta. Ar fi o idee cam proasta pentru ca nu stiu cum ai putea sa o cureti si sa o usuci ori de cate ori va fi nevoie... si va fi cazul de multe ori, credeti-ma. Materialele poroase precum marmura sau calcarul vor arata fantastic insa se vor pata cu usurinta atunci cand se va varsa pe ele suc sau vin.

Tot in bucatarie se intampla deseori sa cada diverse lucruri de aceea este bine sa alegeti un material care sa nu se strice atunci cand accidental va cadea pe jos un pahar, o farfurie sau un cutit ascutit. Una dintre cele mai folosite optiuni pentru pardoseala de bucatarie , placile de gresie, se pot crapa sau ciobi atunci cand sunt lovite, de aceea ele sunt o alternativa mai potrivita pentru famiiile care nu au copii mici. Tineti minte ca daca va petreceti mult timp in bucatarie , o pardoseala mult prea dura precum gresia sau piatra va pot obosi spatele si picioarele mult mai repede decat o pardoseala dintr-un material mai flexibil precum vinilul sau linoleumul.

Pardoseala placata cu gresie
Placile de gresie sunt folosite de secole mai ales ca pot oferi eleganta oricarei bucatarii. Gresia mata este o alegere mai buna decat gresia satinata pentru ca pe ea nu aluneci atat de usor atunci cand este umeda.
Niste placi de gresie dure ar trebui sa previna ciobirea sau spargerea acestora insa de multe ori in timp pot aparea fisuri. Un avantaj suplimentar al gresiei este ca atunci cand este nevoie sa inlocuiesti o placa sparta sau ciobita nu este nevoie sa indepartezi toate placile din bucatarie ci doar pe cele avariate.
Exista trei tipuri de placi folosite pentru pardoseala: placile ceramice, din portelan si din piatra.
Placile ceramice de gresie sunt mai ieftine insa se ciobesc cu usurinta si in plus trebuie etansate bine pentru a le spori rezistenta. Placile de gresie portelanata  se crapa mai greu si se gasesc intr-o mare varietate de modele si culori. Placile de piatra sunt cele mai durabile, insa si ele vin cu provocari. Canelurile din textura pietrei pot fi greu de curatat si in plus duritatea pietrei poate cauza dureri de spate si de picioare pentru persoanele care stau mult in bucatarie.
Placile de gresie sunt rezistente la mucegai si pete, insa chitul folosit pentru rosturile dintre placi poate cauza probleme. Anumite tipuri de chit se poate pata usor si poate favoriza aparitia muceaiului daca nu este curatat cu regularitate. Pentru a evita acest lucru, este cel mai bine sa folositi un chit pentru rosturi care a fost tratat impotriva petelor si a mucegaiului.

Parchetul laminat
Parchetul laminat arata ca parchetul din lemn sau ca o gresie care imita parchetul insa este fabricat din materiale sintetice. Este facut din mai multe straturi , inclusiv un strat rezistent la umezeala, un strat decorativ (culoarea) si un strat dur la suprafata. Acest tip de parchet este mai ieftin decat cel din lemn sau decat piatra si este si mai usor de intretinut.
Pachetul laminat nu este doar eficient din punct de vedere al pretului ci si al calitatii. Mai nou exista parchet laminat care are garantie foarte multi ani, deci este foarte rezistent si in plus poate fi folosit cu un sistem de incalzire in pardoseala.
Ca si dezavantaje putem mentiona faptul ca desi este rezistent la umezeala, atunci intra in contact prelungit cu apa se umfla. De asemenea se zgarie usor deci este bine ca mobila care intra in contact cu el sa aiba protectii din pasla.

Nu stiti cum sa asortati pardoseala din bucatarie cu mobila si cu peretii? Cititi si urmatorul articol despre cele mai moderne culori de zugraveli pentru bucatarie.  

Pardoseala din placi de cauciuc
Daca vreti o bucatarie iesita din comun puteti alege pentru pardoseala placi din cauciuc. Puteti combina placi albastre cu placi, blat de bucatarie si accesorii negre si veti iesi in evidenta. Materialul ales va face ca pardoseala sa fie moale, rezistenta la apa si potrivita pentru copii mici.

Pardoseala din vinil
Daca aveti o pardoseala inegala, optati pentru vinil care are o grosime de aproximativ 3 mm ceea ce va va ajuta sa mascati micile imperfectiuni. Alegeti o culoare contrastanta pentru pardoseala pentru a obtine un aspect deosebit.
Un material durabil si elastic, vinilul este unul dintre cele mai ieftine , durabile si usor de intretinut optiuni pentru pardoseala din bucatarie. Este rezistent la pete, inundatii iar curatarea lui este foarte usoara.
Avantajul principal al vinilului in bucatarie este ca poate imita materiale mai scumpe precum lemn masiv, bambus, piatra naturala la un pret mic, insa aveti grija pentru ca in unele cazuri placile din vinil pot fi imprimate doar la suprafata iar in timp desenul poate disparea. Din pacate vinilul poate fi taiat cu usurinta deci atentie la pantofii cu toc care il pot intepa.


Pardoseli din caramida plina
Caramida plina sau, caramida tiganeasca, nu este chiar prima optiune la care sa ne gandim atunci cand alegem pardoseala pentru bucatarie. Este totusi incredibil de durabila, rezistenta la alunecare si foarte usor de curatat atunci cand este sigilata corespunzator. Este perfecta pentru famiile ocupate si cele cu animale.

Caramida are un anumit sarm atunci cand este folosita la pardoseala din bucatarie. Tonurile calde , de pamant induc un sentiment de confort spatiului. Pardoselile de caramida se potrivesc unei bucatarii rustice sau unei bucatarii in stil industrial Loft.

In timp ce materialul in sine este ieftin, trebuie neaparat sa sigilati suprafata pentru a o proteja de pete. Aceasta operatiune trebuie facuta imediat dupa montare si apoi refacuta periodic. Costul montarii caramizilor poate fi mai piperat insa depinde mult de mesterul pe care il gasiti.

Pardoseli epoxidice din cuart colorat
Daca vreti cu adevarat ceva deosebit pentru bucatarie, ceva indraznet , ceva iesit din comun atunci alegeti placi de cuart colorat. O astfel de pardoseala este rezistenta la zgarieturi, este lucioasa si arata perfect intr-o bucatarie colorata si moderna.

Parchet din lemn masiv
Nu puteam sa uitam parchetul din lemn ca si optiune pentru bucatarie. Acesta poate fi montat direct peste sapa in intreaga bucatarie fie in combinatie cu placi de teracota sau de gresie.

Pardoseala din placi de granit
Placile din granit sunt potrivite pentru orice bucatarie mai ales in cele in care este posibil sa apara multe pete pe jos. Este durabil, rezistent la uzura si la pete si usor de intretinut. Este materialul perfect pentru pardoseala din bucataria unei familii cu copii si se poate asorta si cu un blat de bucatarie in aceasi nuanta.

Dusumea din lemn vopsita
Dusumeaua din lemn este o alegere grozava pentru bucatarii cu conditia ca lemnul sa fi fost tratat impotriva petelor si umezelii. O pardoseala vopsita in negru, lacuita corespunzator, va arata fantastic intr-o bucatarie cu peretii si mobila alba.

Pardoseli din beton slefuit
Daca cautati cel mai dur material pentru pardoseala din bucatarie atunci trebuie sa stiti ca betonul este raspunsul. Ati citit bine.... Nu glumesc... chiar betonul...  Beton lustruit sau slefuit. Este usor de intretinut , rezistent la uzura si poate reflecta lumina din camera.
Daca vreti ceva economic pentru pardoseala atunci betonul este ideal, mai ales ca este putin probabil sa nu aveti deja o sapa turnata in bucatarie.
Betonul nu se crapa, nu se zgarie si nu se sparge. Tot ce trebuie sa ii faceti este sa il sigilati periodic pentru a preveni patrunderea umezelii si a mucegailui. In caz ca va plictisiti de aceasta pardoseala nu este nicio problema pentru ca peste ea puteti monta orice alt tip de material.

Pardoseala cu linoleum
Acest material este foarte cunoscut pentru multi dintre noi pentru ca mai toate bucatariile copilariei noastre aveau pardoseala cu linoleum. De atunci a cam disparut moda de a folosi acest material insa mai nou se pare ca industria a revenit in forta cu variante durabile si cu preturi extrem de competitive.


Pardoseli cu marmoleum
Marmoleumul este un material pentru acoperirea pardoselilor rezidentiale si comerciale. Este produs de compania Forbo Flooring. Este un material care seamana cu linoleumul insa este natural fiind fabricat dintr-un amestec de rumegus, iuta, rasina si  ulei de in. Acest amestec organic este presat su uscat pentru a produce foi sau placi. Cu toate ca acest material exista de foarte multa vreme pe piata el a inceput sa fie cautat odata cu intensificarea miscarii ecologice in constructii pentru naturaletea lui dar si pentru proprietatile sale antibacteriene.


Pardoseli din pluta
Pluta este un material inovator pentru pardoseala din bucatarie care poate adauga un aer distins bucatariei fara a face mare paguba bugetului. Pardoselile din pluta se monteaza usor, mai ales ca majoritatea placilor au deja adeziv aplicat pe spate.Peste pluta trebuie aplicat un lac cu rol protector  o data de an. In rest stati departe cu pantofii cu toc si taiati unghiile animalelor de companie daca le aveti prin preajma.

Cum aleg cea mai buna varianta de pardoseala?
Fiecare material vine cu aspecte bune dar si rele. Care este cel potrivit pentru voi depinde mult de modul in care folositi bucataria: daca nu gatiti mult si bucataria este mai mult formala atunci felul in care arata pardoseala poate fi mai important decat cat de confortabila este. Insa este posibil ca acea pardoseala frumoasa sa nu reziste petelor si uzurii la care o supune o familie cu copii si cu animale.
Atunci cand alegeti pardoseala pentru bucatarie aveti in vedere ca aceasta sa fie la acelasi nivel si sa se armonizeze cu pardoseala din restul casei .

Pentru a va ajuta sa va decideti asupra pardoselii pe care sa o alegeti mai jos am pregatit o GALERIE FOTO cu diverse tipuri de pardoseli in bucatarie.



Recomandari articole: bucatarie, pardoseala, gresie, parchet, dusumea,

‹‹ Cum sa asortezi canapeaua din piele maro sau neagra cu restul mobilei de sufragerie

Cum iti poti reamenaja bucataria cu bani putini - SFATURI IEFTINE SI PRACTICE ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro